Offentlighedsloven bliver måske udskudt

Retsudvalget vil ikke som planlagt afgive betænkning om Offentlighedsloven i dag. Uenigheden er for stor.

Retsudvalget vil ikke som planlagt afgive betænkning om Offentlighedsloven i dag. Uenigheden er for stor.

Dagens møde i Folketingets retsudvalg skulle have resulteret i en betænkning om Offentlighedsloven. Men Justitsministeren kan ikke samle flertal for sit forslag, og der ligger heller ikke noget kompromisforslag klar. Dermed er der skabt usikkerhed om, hvorvidt en ny offentlighedslov vil kunne vedtages før sommerferien. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Medlemmerne af Retsudvalget modtog i går en hastehenvendelse fra journalist Lars Ruggaard, der skrev på vegne af en række undersøgende journalister. I henvendelsen advarer Lars Ruggaard om, at Justitsministeriets seneste svar til Retsudvalgets medlemmer kun fokuserer på de positive effekter af blandt andet paragraf 24 om ministerbetjening.

»Retsudvalget bør sammenholde det nye svar med tidligere svar, som giver større indsigt i, hvad paragraf 24 lukker af for, end de forholdsvis brede vurderinger i det nye svar fra ministeriet,« siger Lars Ruggaard til Jyllands-Posten.

Paragraf 24 i forslaget til en ny Offentlighedslov betyder, at alle dokumenter, der bruges til ministerbetjening, skal undtages fra aktindsigt. Forslaget har modtaget heftig kritik fra blandt andet Cavling-vindene journalister, der mener, at forslaget vil lukke ned for store dele af offentlighedens indsigt i lovgivningsarbejdet.

Oppositionspartierne med Socialdemokratiet i spidsen har tidligere sendt heftig kritik af mod forslaget, og tilbage i februar meddelte Liberal Alliance også, at de stemmer imod.

Retsudvalget skal mødes i dag kl. 15.

0 Kommentarer