Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:24 20.05.2022 Anna Sol Jørgensen

”Øv!”: Forbundsformand ærgrer sig over exit fra forhandlinger

Udsigterne til et bredt medieforlig er her til eftermiddag brast, da De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti valgte at træde ud af forhandlingerne i den afgørende fase.

Ligesom kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) havde håbet på et bredt forlig, havde Dansk Journalistforbund samme håb og begræder derfor de blå partiers udvandring:

”Øv! Hvor er det altså ærgerligt, at der ikke er udsigt til en bred politisk aftale om et nyt medieforlig. Branchen har sådan brug for det,” skriver forbundets formand, Tine Johansen, på Twitter.

Kulturministeren fortsætter nu forhandlingerne med de røde partier, og ifølge ministeren er stemning omkring bordet god.

Det er blandt andet regeringens ønske om, at man skal leve op til overenskomstlignende løn- og arbejdsvilkår, hvis man skal have mediestøtte – og at der for underleverandører skal gælde kædeansvar, der har fået kæden til at hoppe af for Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre. Det var samtidig nogle af de punkter, som Dansk Journalistforbund havde glædet sig over i regeringens medieudspil.

SENESTE NYT

Flere nyheder