Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:10 13.10.2022 Christian Lindhardt

Øv-dag i Pressenævnet: Politiken får to gange kritik

To forskellige artikler i Politiken har udløst kritik i Pressenævnet.

I den ene sag kritiseres Politiken for at have bragt en misvisende rubrik og underrubrik. Det er smykkefirmaet Pandora, der har klaget over en artikel med rubrikken ”Ukrainske børns blod på ærmerne”: Pandora har suspenderet russisk forretning, men smykkerne sælges videre i Rusland”.

I artiklen opfordrer den ukrainske ambassadør danske selskaber til at indstille samarbejdet med Rusland. Pandora klagede over, at artiklen efterlod læseren med det indtryk, at ambassadørens udtalelser havde en særlig sammenhæng med dem. Politiken rettede rubrikken efter et par timer, men fik alligevel kritik.

Pandora fik dog ikke medhold i en række andre kritikpunkter. Pressenævnet afviser således at udtale kritik af en række faktuelle forhold, som Pandora havde klaget over, ligesom der heller ikke faldt kritik af selve vinklingen på historien.

Den anden sag, som udløste kritik af Politiken, handler om Advokatrådets politianmeldelse mod Christian Harlang for bedrageri i den såkaldte Irak-sag.

Politiken havde en omfattende dækning af sagen i 2017, men da Rigsadvokaten i december 2021 opgav sigtelsen for bedrageri mod Christian Harlang, afviste Politiken at bringe en omtale af påtaleopgivelsen. Det var efter Pressenævnets opfattelse ikke tilstrækkeligt at tilføje det i bunden af de gamle artikler på politiken.dk. I stedet burde Politiken have bragt det som en selvstændig artikel.

SENESTE NYT

Flere nyheder