Pris

Fotojournalister vinder pris på 103.000 kroner for bachelorprojekt

Vinderne har fulgt 35 migrantsexarbejdere og potentielle ofre for menneskehandel i Danmark

Sarah Hartvigsen Juncker og Louise Herrche Serup, der dimitterede som fotojournalister fra DMJX sidste sommer, har vundet en pris på 103.000 kroner for deres bachelorprojekt.

Det skriver DMJX i en nyhed.

De to modtager den nyindstiftede pris fra Ecca Family Foundation for fotoprojektet ’You Still Don’t Know My Name’, der følger 35 migrantsexarbejdere og potentielle ofre for menneskehandel i Danmark. Pengene skal gå til formidling af projektet, mens en del af beløbet også kan gå til at indkøbe fotoudstyr.

De tre andre projekter, der var nomineret til prisen, modtager hædrende omtale og modtager hver 27.000 kroner til at publicere, udstille eller på anden måde formidle projekterne. De tre projekter er lavet af Fares Zaitoon, Manuel Seoane og Mikkel Hørlyck.

Der var 16 ansøgere til prisen, som i første omgang blev skåret ned til ni projekter, der skulle i betragtning til at blive nomineret.

Pandora-milliarder i ryggen

Prisen blev indstiftet tidligere på året af Ecca Family Foundation, der gennem flere år har støttet studerende fra tredjeverdenslande med legater til DMJX’s internationale fotouddannelse.

”Med samarbejdet med DMJX håber vi at sætte gang i dialog og debatter, samtidig med at vi retter blikket mod nogle af de mest talentfulde unge fotojournalister og giver dem et velfortjent skub i deres videre karriere,” fortalte Christian Algot Enevoldsen, der er stifter og formand for ECCA Family Foundation, tidligere på året til Journalisten.

ECCA Family Foundation ejes og drives af milliardforetagendet North-East Family Office, der nok mest er kendt for at investere på vegne af grundlæggerne af smykkefirmaet Pandora.

Kun for nyuddannede

For at komme i betragtning til prisen skal ansøgeren inden for de seneste to år være dimitteret fra fotojournalistik på DMJX.

Projekterne skal fokusere på miljø, fællesskab, uddannelse eller sport, kreativitet og kultur.

Det er DMJX og fonden, der vurderer, om prisen giver ’det tiltænkte skub til vinderen og de øvrige hædrede fotojournalister’.

Juryen bag prisen bestod i år af:

  • Deepti Asthana fra Indien, som er alumne fra den international fotouddannelse
  • Anush Babajanyan, armensk fotograf
  • Christian Algot Enevoldsen, stifter af og formand for ECCA Family Foundation
  • Søren Pagter og Mads Greve, lektor på Fotojournalistuddannelsen

 

 

0 Kommentarer