NYT NETVÆRK FOR WEB-JOURNALISTER

En gruppe af journalister er gået i gang med at stifte en ny forening DONA.dk - Danish Online News Association, hvis formål er at skabe et netværk af web-journalister, der kan dele viden og stræbe efter en bedre journalistisk kvalitet på de danske web-sites.

En gruppe af journalister er gået i gang med at stifte en ny forening DONA.dk – Danish Online News Association, hvis formål er at skabe et netværk af web-journalister, der kan dele viden og stræbe efter en bedre journalistisk kvalitet på de danske web-sites.

DONA.dk har indtil videre samlet et halvt hundrede journalister, der arbejder med indhold og design på Internettet. De kommer fra rene internet-medier og fra traditionelle journalistiske arbejdspladser. Formålet er at arbejde med indhold ud fra journalistiske principper.

DONA er endnu ikke en egentlig forening. Den fungerer via en www-adresse, en mailingliste og arrangementer.

Første arrangement er lidt af et scoop, idet man har fået den danske web-design-guru Jakob Nielsen til at »spanke« de førende danske net-aviser.

Jakob Nielsen har i mange år forsket i, hvordan man designer til en computer-skærm, og det er den viden, der senere har givet ham tilnavnet »Smartest person on the web«.

Arrangementet finder sted tirsdag den 2. november på Jyllands-Postens redaktion på Kongens Nytorv, hvor der efterfølgende vil blive lejlighed til at mødes socialt. Det endelige program vil blive offentliggjort på www.dona.dk

Tilmelding foregår også via denne hjemmeside, da der er et begrænset antal pladser. Journalister på web-medier vil få fortrinsret.

0 Kommentarer