Nyt magasin på gaden i dag

Finansminister Bjarne Corydon er på forsiden af Ræson Kompakt - den lille udgave af Ræson - der rammer gaden i dag

Premierenummeret af Ræson Kompakt er på gaden i dag. Slagnummeret er et interview med finansminister Bjarne Corydon, der citeres for at sige, at "S er ikke et venstrefløjsparti".

Det er Clement Kjersgaard, der står bag Ræson og Ræson Kompakt. Ambitionen er at udgive et dansk svar på Time Magazine.

"Det danske bladmarked har aldrig haft mange titler inden for aktualitet og politik, som man i udlandet kender det fra fx Time, Newsweek, Der Spiegel og The Economist. Med KOMPAKT udkommer RÆSON i alt 6 gange om året på tryk, og det giver os helt nye muligheder," skriver Clement Kjersgaard i en mail til journalisten.dk.

"For os er distributionsformen – trykt magasin eller web – helt underordnet. Det handler om indholdet – altså: Strømmen af interviews, opinionsindlæg og analyser, som vi gerne vil stille til rådighed for læserne på alle relevante platforme, og dvs. både på tryk og digitalt."

Ræson er non-profit og drives af et stort netværk af deltidsansatte, freelancere og frivillige.

2 Kommentarer

Lisa Ahlqvist, Glostrup
8. MARTS 2013
Kære Clement

Kære Clement

Som grafisk designer må jeg sige, at designet af Ræsons forside er så klamt og ynkeligt, og inviterer nok ligeså meget til at købe og læse Ræson, som olieforurening forøger salget af torskerogn.

Forsidens beskæring af fotoet giver ligeledes dårlige associationer til en børnelokker eller noget der er værre. Det er ikke ligefrem et foto, som skriger: Køb mig, men snarere får dig til at stikke af i løb.

At denne forside skulle være en konkurrent til TIME Mag, som jeg har læst siden 1968, eller The Economist, er så fjollet, at man skulle tro, det var en joke fra lille Emil fra Liberal Alliance.

Layoutstilen ville muligvis, men jeg tvivler dog stærkt på min egen teori, have været acceptabel engang tilbage i 40-50erne, altså 1840-50erne, hvor god grafisk design var en by i Afghanistan.

Den person som har "designet" Ræsons forside, kan umuligt vide en snus om grafisk design og burde genoptage sit arbejde som skomager. Og, selvfølgelig holde sig langt væk fra lignende dårlig smag.

Det er selvfølgelig ikke kriminelt at udgive noget så uappetitligt smagsløst, men burde fanden gale mig være det.

Venlig hilsen
Lisa Ahlqvist
Grafisk designer
Glostrup
Ming Ou Lü
7. MARTS 2013
Det er da flot at gøre lidt
Det er da flot at gøre lidt reklame for Ræson, der får lov til at sammenligne sig selv med Economist, Time og Newsweek...

Måske kunne man have spurgt ind til, hvorfor Ræson (det store magasin) er en dundrende fiasko med alt for tyndt indhold og alt for høje ambitioner.