Nyt liv som ø-freelancer

Claus Kallerup1/8 fra ErhvervsBladet til Kallerup Communication

Claus Kallerup
1/8 fra ErhvervsBladet til Kallerup Communication

På den lille ø Orø i Isefjorden er Claus Kallerup som freelancer ved at spinde et arbejdsgivernet til fastlandet.

Det yngste barn er flyttet fra reden, og det har givet Claus Kallerup mulighed for at indrette freelancekontor hjemme i huset på Orø.

Geografien spiller ingen rolle. Hvis han skal til København, sejler færgen tre gange i timen, overfarten tager fem minutter, og derefter kan han køre til hovedstaden på en lille time.

Det kan stort set ikke være bedre.

Inden han sidste år i oktober blev fyret fra ErhvervsBladet, hvor han var Sjællandsredaktør, havde han også kontor på Orø, men det var "oppe i byen", fordi han var bekymret for, om han havde selvdisciplin nok til at sidde hjemme.
Det har nu vist sig at gå rigtig godt. Selvdisciplinen fejler ikke noget, han "møder" på arbejde hver morgen, som han plejer.

Indtil videre går det fremad med forretningen, og Claus Kallerup tror, at hans enmandsbetjente freelancebureau, Kallerup Communication, nok skal overleve.

Han har helt fra begyndelsen bestemt sig til at være freelancer og har ikke søgt fast arbejde, siden han blev fritstillet i oktober sidste år.

"Der har ikke været noget job, som jeg har haft lyst til at søge, og i disse tider, hvor man skærer ned alle steder, er mulighederne vel heller ikke store. Men jeg vil da aldrig sige aldrig, hvis der pludselig dukker et job op, som lige er mig. Så kan det da godt være, at jeg søger det."

Han har sneget sig op i kategorien "det grå guld" med sine 53 år, og som han nøgternt konstaterer, er der jo en hel del yngre på markedet.

Da Claus Kallerup blev fyret sidste år, var det første gang, han ikke selv har taget beslutningen om at skifte job.

"Det tager jeg som en udfordring, jeg har aldrig været bange for at prøve noget nyt."

Det ses tydeligt, hvis man kigger tilbage på Claus Kallerups curriculum vitae. Arbejdslivet har blandt andet budt på job som dagbladsjournalist på Fyns Tidende, Politiken og Berlingske Tidende, informationschef i Den Danske Bankforening, nuværende Finansrådet, redaktør i Dansk Arbejdsgiverforening og informationschef i Grønlands Arbejdsgiverforening.

Det har været job, som har krævet mere end en normal arbejdsuge, derfor indtraf der også et vendepunkt på et tidspunkt.

"En dag sagde min kone hjemme i stuen: Claus, jeg vil gerne præsentere dig for Line og Kasper, det er dine børn, og de vil gerne hilse på dig."

Den lille episode fik ham på andre tanker, som blandt andet betød, at han sagde farvel til chefjobbet og i nogle år arbejdede på Flensborg Avis.

Det var omkring murens fald. Han kom til Tyskland, og sammen med en kammerat slog han sig ned som møbelhandler og fik etableret en kæde af ti butikker.

Men på grund af nogle uheldige omstændigheder, hvor der forsvandt penge ud af firmaet, måtte han til sidst opgive.

Derefter slog han sig ned på Orø, hvor han blev redaktør på ErhvervsBladet. For som han selv siger:

"Der findes ikke et bedre sted end Orø."

At han er blevet integreret på Orø er tydeligt at mærke under samtalen, hvor han beder om fem minutters pause, fordi han lige skal ud og redde naboens kalv, som var ved at bryde ud af hegnet. Herefter fortsætter han roligt samtalen om fremtiden som ø-freelancer.

0 Kommentarer