NYT JOB: Trine Maria Ilsøe, 37 år

4/3 fra krimi- og retsreporter på Politiken til kommunikationskonsulent hos Politiets Efterretningstjeneste.

4/3 fra krimi- og retsreporter på Politiken til kommunikationskonsulent hos Politiets Efterretningstjeneste.

 
Karriere: Har en bachelor i jura fra Københavns Universitet, med tillægsuddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Gik fra researcher på Politiken til journalist på erhvervsredaktionen med speciale i medier og markedsføring. Herefter kriminal- og retsreporter på Politikens indlandsredaktion.

 

Du har som krimi- og retsreporter skrevet kritiske artikler om PET. Hvorfor skifter du over til dem?

Jeg ser det som en mulighed for at få et sjældent og unikt indblik i, hvordan PET er indefra. Som journalist har det været en del af mit job at stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det er nødvendigt at holde så mange ting hemmelige. Jeg vil gerne krybe ind på den anden side for at forstå det.

 

Hvad skal du lave som kommunikationskonsulent?

Min opgave bliver først og fremmest at bistå ledelsen i deres kontakt til pressen. Derudover er der en del intern kommunikation og udarbejdelse af blandt andet årsrapporter.

 

Hvorfor skifter du nu?

Det var ikke bare noget, jeg tænkte over i fem minutter, det tog noget tid. Jeg blev journalist i en høj alder, jeg er stadigvæk sulten, og jeg synes stadig, at det er sjovt. Så jeg havde regnet med at være reporter i nogle år endnu. Men det var en stilling, jeg ikke kunne sige nej til.

 

Kan du så forestille dig, at du vender tilbage og bliver krimi- og retsreporter igen på et tidspunkt?

Nej, den dør har jeg lukket nu. Alene mistanken om, at jeg ved noget fra mit arbejde i PET, er nok til, at jeg vil være inhabil. Det er noget, jeg virkelig har brugt meget tid på at tænke igennem.

 

Hvordan er det at sige farvel til et stofområde, som du har arbejdet med i mange år?

Jeg gør det jo kun, fordi jeg får noget andet, jeg synes er superspændende at lave. Jeg er måske endnu tættere på terror og organiseret kriminalitet nu. Jeg bliver bare et andet led i fødekæden. Men selvfølgelig kommer jeg til at savne journalistikken og savsmuldet i manegen.

 

Du kommer ind i en verden med 'særlige hensyn' og hemmelige klassificeringer. Hvordan bliver det?

Det er en af PETs fornemste opgaver at holde på hemmeligheder, så det er jeg meget afklaret med. Jeg får måske adgang til nogle meget følsomme oplysninger, og jeg kan selvfølgelig ikke sidde og sladre med mine tidligere krimikolleger om, hvad der er op og ned i en terrorsag.

 

Hvordan vil du håndtere de tættere skodder mellem dit arbejde og dit privatliv?

Når jeg kommer hjem, og min kæreste eller mine venner spørger: "Har det været en god dag?", så vil der være dage, hvor jeg kun kan svare ja eller nej. Det tager lidt tid at vænne sig til, men sådan er det. Til gengæld har jeg fundet ud af, at den lukkethed, man er nødt til at have udadtil, håndterer man med et kollegialt sammenhold internt i PET. Jeg kan mærke, at folk er meget åbne og spørger, hvordan man har det – netop fordi det er et grundvilkår, at man ikke kan snakke om det derhjemme.

 

Er der en dresscode hos PET?

Det er der i den grad ikke. Det, jeg har bemærket, er, at det både etnisk og typemæssigt er en meget blandet gruppe nye kolleger, jeg har fået. Jeg har hverken set skæg eller blå briller endnu. /

1 Kommentar

Bodil bøgvad
6. MAJ 2020
Hejsa Trine Maria ?
Jeg er vild begejstret for det fantastisk flotte halstørklæde du ofte har på når du træder frem på skærmen når du er uden dørs - super flot i farverne i striberne
Vil høre dig om det er hjemmestrikket el købt - hvis det er hjemmestrikket vil du så fortælle mig hvor jeg kan få fat i opskriften - for jeg vil rigtig gerne strikke det
Tak for dit altid søde smil og dine fantastiske reportager
Solskins hilsen Bodil Bøgvad ☀️?