Navn: Karina Harrestrup, 26 år.
Nyt job: Journalist på det nystartede website Kunsport.dk.
Karriere: Praktik på Birmingham Post og SE og HØR, uddannet fra DJH 2005. Journalist på SE og HØR 2006.
Der er masser af sportsdækning alle vegne. Hvorfor har danskerne behov for Kunsport.dk?
Vi bringer nyhedshistorier ligesom alle andre sportshjemmesider, men vi vil skille os ud ved at gå i dybden med reelle interview og kampreportager ude fra stadion eller idrætshallerne. Vi skal give læserne de her og nu-oplevelser, som vores konkurrenter på nettet sjældent leverer – enten ved at vi selv er til stede eller ved at få oplysninger fra de 100 meddelere, vi har rundt om i klubberne.
Hvad skal I bruge meddelerne til?
Ved at have insider-kilder får vi forhåbentlig en masse historier, som vores konkurrenter ikke har. Samtidig kan vi jo ikke selv være på tribunerne til enhver kamp, når vi kun er syv journalister. På den her måde får vi vores eget input i stedet for at hente alt hos Ritzau.
Kunsport.dk vil dække hele sportsverdenen. Hvorfor specialiserer I jer ikke?
Vi vil fokusere på dansk fodbold, håndbold og ishockey og dække de sportsgrene mere intensivt end alle andre, blandt andet via meddelerne og de i alt 35 bloggere, vi har rundt om i sportsverdenen. Men hos os skal der være plads til alle idrætsgrene. Der er masser af mindre idrætsgrene som kampsport, volleyball og svømning, som kan dækkes meget mere grundigt, end de bliver i dag.
Du er selv benhård Manchester United-fan. Hvad skal der til, for at hardcore-fans som dig kan knytte sig til en allround-side som Kunsport.dk?
Jeg vil gerne have store interview og baggrundshistorier, der kommer i dybden. Jeg sætter pris på sportsjournalistik, der for eksempel har blik for klubbernes historie. Sportsmedierne har altid travlt med de ting, der sker lige nu og her, i stedet for at se på, hvordan nyhederne hænger sammen med dét, der er sket med klubben i tidens løb. Samtidig er det nødvendigt, at vi er med, når det gælder om at give indblik i de økonomiske aspekter i sportsverdenen.
Men får man ikke den indsigt mange andre steder i dag?
Jo, men vi skal også give den til vores læsere. Elitesport kan ikke lade sig gøre uden store pengesummer, og derfor er man nødt til at beskrive økonomien, hvis man skriver om sport.
Det er lidt af et spring, du selv tager. Hvorfor skifter du job?
Jeg har altid brændt allermest for sportsjournalistik, så jeg tøvede ikke, da jeg fik tilbuddet. Jeg går selv vildt meget op i sport, så det er fedt at kunne bruge det i mit job.
Hvor er forbindelsen mellem kendisjournalistik og sportsnørderi?
Den er nok ikke særlig stor. Som sportsjournalist skal man godt nok også kunne lave et godt portrætinterview, men ellers er det nogle nye ting, jeg skal i gang med. Selv om jeg har lavet lidt sportsjournalistik før, kan man godt sige, at jeg starter forfra med kampreportager og stemningsrapporter.
Du har tidligere arbejdet i England. Er det et mål at komme tilbage dertil og skrive om sport?
Ja, bestemt. Jeg er totalt anglofil, og jeg vil rigtig gerne derover og skrive om fodbold. På det felt er England noget helt specielt. Engelsk fodbold har en lang og interessant historie, og spillerne kæmper simpelthen mere for sagen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.