NYT JOB til Karin Busch
Navn: Karin Busch, 46 år.
Nyt job: Redaktør for Kun for Kvinder, B.T.
Karriere: Uddannet fra DJH i 1989,
har primært arbejdet med blade og magasiner. Bl.a. redaktør for magasinet Vores Børn,
Københavns Kommune og senest for bladet Ung. Før det bl.a. egen freelancevirksomhed.
Hvorfor skifter du til dette job? Kun for Kvinder er det eneste deciderede kvindetillæg på det danske avismarked, og chancen for at blive redaktør hér måtte jeg bare tage. Det drejer sig om kvindestof, og jeg kan selvfølgelig identificere mig godt med målgruppen, der tæller rigtig mange kvinder mellem 30 og 50 år. Det er ren luksus for mig. Selv om man skal være professionel og kunne skrive til alle typer læsere, giver det virkelig god mening for mig at have en så tæt identifikation med målgruppen. Jeg kan omsætte de ting, der optager mig i mit liv, til ideer og få dem ned på tryk.
I reklamerer med, at »Kun for Kvinder går forrest, når det gælder aflivning af myter om kvinder«. Hvilke myter trænger til at blive aflivet? Der er en tendens til at sige, at vi har opnået ligestilling mellem mænd og kvinder. Det mener jeg slet ikke, at vi har. Man kan tage ligelønnen som eksempel. Der går nogle myter om, at lønnen er ens for mænd og kvinder, og det passer ikke. Generelt har mænd også større muligheder for at få fleksibilitet i jobbet, så de kan hente børn.
Hvad så med at aflive myten om, at kvinder er bedst til at skrive kvindestof? Ha-ha, jeg tror nu, at der er noget om det. Vi ser ting forskelligt, afhængigt af hvor vi er i vores liv, og vi ser også tingene forskelligt, alt efter hvilket køn vi har.
Man skal ikke være så firkantet, at man siger, at det kun er kvinder, der kan skrive til kvinder – og vores redaktionschef er da også en mand. Men jeg tror ikke, at det er en myte, at kvinder svinger rigtig godt, når det handler om det nære og hverdagsproblematikker.
Hvor vil du gerne bevæge Kun for Kvinder hen redaktionelt? Vi skal både give læserne relevant journalistik og underholdning. Vi må gerne rumme lidt flere journalistiske kalorier. Vi kan godt tage nogle tunge, samfundsaktuelle emner op, bare vi holder fast i kvindevinklerne. Det kunne være nogle emner fra arbejdslivet som for eksempel ligelønnen, eller at kvinder bliver mere syge af dårlig ledelse. Jeg vil også gerne inddrage læserne endnu mere via nettet, så vi kan knytte dem tættere til historierne.
Behøver kvinder virkelig deres eget tillæg? Det er ikke nogen selvfølge, at der er kvindestof i aviserne, og det sikrer Kun for Kvinder, at vi har. Man kan selvfølgelig spørge, om kvindestof ikke burde være en del af de almindelige aviser. Det ville være et ædelt mål at have, men der går rigtig mange år, inden det sker.
Hvorfor er det sådan? Blandt avislæserne er der flest mænd over 50 år og færrest unge kvinder, og sådan er det også på avisernes chefkontorer. De ting hænger sammen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.