Nyt job til: Jesper Larsen

 Jesper Larsen skifter 1/3 fra Berlingske Tidende til vært på DR2Navn: Jesper Larsen, 38 år

 

Jesper Larsen skifter 1/3 fra Berlingske Tidende til vært på DR2

Navn: Jesper Larsen, 38 år

Karriere: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1995, 1995-1998 journalist på Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion, 1998-2000 på Berlingske Tidendes samfundsredaktion, 2000-2003 korrespondent for Berlingske Tidende i Stockholm og Bruxelles, 2004-2007 politisk redaktør på Berlingske Tidende.

Nyt job: Vært på DR2-programmet Debatten fra 1. marts 2007.

Har du lavet tv før? Nej. Jeg har ingen erfaring overhovedet, men jeg har haft tv som mediespeciale på Journalisthøjskolen.

Hvad har du gjort dig af overvejelser med at skifte til et medie, hvor du ingen erfaring har? Først og fremmest mener jeg at have en god ballast med mit kendskab til dansk politik. Jeg kan godt lide politik, jeg kan godt lide politikere, og jeg glæder mig til at møde dem på en ny måde, hvor jeg kan gå i dybden med ét emne. Mine overvejelser er derfor mere gået på indhold – og hvad jeg kan tilbyde – end på selve tv-mediet. Den største udfordring i forhold til at skifte fra skrift til tv bliver form. Hvordan virker jeg? Bliver jeg for sur? Bliver jeg for glad? Jeg skal have styr på, hvordan jeg tager mig ud på en skærm.

Hvorfor sagde du ja til jobbet? Det gjorde jeg, fordi Debatten er det bedste program på DR2. Det er et program og en form, jeg godt kan se mig selv i. Og så er det sundt for alle at prøve noget andet. Det er en fantastisk chance for at beskæftige sig med politik, men på en helt ny måde.

Du roser Debatten. Vi skal altså ikke forvente de store ændringer, når du kommer til? Værten bliver i hvert fald ny, men indholdsmæssigt er der mange gode kræfter, der har noget at sige, og nu skal jeg koncentrere mig om at lære rollen som vært. Men jeg kan godt forestille mig nogle ændringer hen ad vejen.

Hvad bliver Debatten for et program med dig ved roret? Et program, hvor man kan tage seriøse, samfundsrelevante, men også sjove og provokerende emner op. Det skal give plads til centrale aktører i samfundsdebatten, give rum til at folde deres meninger ud og muligheden for at slå baggrunden for deres holdninger fast.

Hvordan er dit kendskab til politikerne en fordel i dit nye job? Jeg er ikke venner med nogen af dem. Jeg kender dem, og jeg ved, hvad de mener, og hvor deres holdninger kommer fra. Og jeg tror, jeg kan gennemskue, hvornår det, de siger, er rent crap. Jeg har en meget lav crap-grænse og kan som regel gennemskue argumenter, der ikke hænger sammen.

Er du bange for at skifte til et medie, hvor du ikke kan gemme dig bag en notesblok og en computerskærm? Jeg har ikke taget en større chance i min karriere. Hvis jeg skiftede fra Berlingske til en anden avis, ville jeg være ret sikker på mine evner. Tv er ukendt land for mig, men når DR har tillid til, at jeg kan blive en god vært, så stoler jeg på det. Og det ville være temmelig tøset ikke at gribe chancen.

Hvorfor skifter du job? Fordi jeg har fået et uventet, men spændende tilbud. For et halvt år siden havde jeg ikke drømt om at blive tv-vært. Det er en fantastisk chance på et rigtigt godt tidspunkt, hvor jeg stadig har lyst og energi til at beskæftige mig med politik og nu får muligheden for at gøre det på en anden måde. /bks

0 Kommentarer