Nyt job til Jens Grund

Navn: Jens Grund, 45 årNyt job: Chef for P1 Morgen og Orientering på P1 samt souschef for DR Nyheder Magasiner.Karriere: 1992 vikariat på Weekendavisen, 1992-1994 reporter på Det fri Aktuelt, 1994 Jyllands-Posten, 1995 egnsredaktør, 1998 reportagechef hos JP i København, fra 2003 også souschef på indland og redaktionel uddannelseschef på Jyllands-Posten.

Navn: Jens Grund, 45 år

Nyt job: Chef for P1 Morgen og Orientering på P1 samt souschef for DR Nyheder Magasiner.

Karriere: 1992 vikariat på Weekendavisen, 1992-1994 reporter på Det fri Aktuelt, 1994 Jyllands-Posten, 1995 egnsredaktør, 1998 reportagechef hos JP i København, fra 2003 også souschef på indland og redaktionel uddannelseschef på Jyllands-Posten.

Hvorfor skifter du job? Fordi jeg ikke kan lade være. Jyllands-Posten har været en fantastisk arbejdsplads i alle 12 år, men min ambition i livet er hele tiden at flytte mig menneskeligt og fagligt. Hos JP har jeg som spillende træner været med til at dække mange af de største indlandsbegivenheder i mere end et årti. Men en gang imellem er det sundt at foretage et spring i stedet for de daglige, små skridt for at blive bedre.

Hvorfor forlader du de trykte medier til fordel for elektroniske? Det afgørende for mig er, at jeg springer fra topkvalitet til topkvalitet. I en tid med en stadigt mere stakåndet mediedækning vokser befolkningens behov for indsigt og udsyn. Alle tv- og radiomagasinerne i DR Nyheder tilbyder netop tid og ro til at fordybe sig. Faren ved mediekrigen er, at vi alle bevidstløst efterlever mantraet om, at lytterne, læserne og seerne ikke har tid. Min egen erfaring er, at danskerne faktisk har den fornødne tid, hvis man ellers tilbyder dem den fornødne kvalitet.

Hvad glæder du dig mest til ved dit nye job? At arbejde med en stor flok mennesker, som i ordets bedste og sjældne forstand er originaler. De har personlighed og brænder for journalistikken. Orientering er og skal være det danske samfunds originale stemme. Originalitet er en mangelvare i en branche, hvor lemmingeeffekten ikke er noget ukendt begreb. Jeg skal ikke ensrette medarbejderne, men nære mangfoldigheden.

Hvordan vil du gøre en forskel hos DR? Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til de høje kvalitetskrav, som DR stiller til sine chefer og medarbejdere. Hvis jeg med min nuværende ballast og tyngde i branchen kan bidrage til at løfte den kvalitet endnu et trin op, vil jeg være stolt. Som avismand er jeg ikke bundet af, hvad man plejer at gøre på radio og tv. Måske kan jeg ligefrem komme med kreative løsninger, som de ikke plejer at tænke på.

Hvordan vil P1-lytterne kunne høre, at du er kommet til? For lytterne er Orientering lige så hellig som rådhusklokkerne. Det er Danmarks bedste radiomagasin, men man kan altid gøre alting bedre. Også Orientering og P1 Morgen kan forbedres. Der bliver ingen revolution, snarere justeringer: Lidt større vekslen mellem kortere og længere indslag, lidt større mangfoldighed af stemmer, lydbidder, vinkler og fagområder. Til tider skal vi også have en bedre balance mellem indlandshistorier og udlandshistorier – men uden at give køb på de væsentlige udlandshistorier.

Hvilke tanker har du gjort dig om at skifte fra JP til netop P1? Ingen. Det har ikke været et tema. Hvad der måtte være sket i fortiden, interesserer mig ikke. Jeg ser på fremtiden. Jeg kommer fra en virksomhed med en stolt tradition for kritisk journalistik og går til en virksomhed med en lige så stolt tradition. Med den vægt, som Orientering og P1 Morgen taler med i offentligheden, må vi – ligesom JP under Muhammed-krisen – kunne tåle et serviceeftersyn af samme karat, som vi udsætter andre for. Det afgørende for mig er, at vi ikke handler i ond tro og fejler bevidst i et bestemt politisk ærinde.

Kenneth Plummer sagde sidste år, at noget af kritikken af Orientering var velbegrundet, og at programmet kunne blive forandret. Er du en del af den plan? Det aner jeg ikke.

 

0 Kommentarer