Nyt job til Hanne Fall Nielsen

Navn: Hanne Fall Nielsen, 51 år.Nyt job: Spillende træner på indlandsredaktionen på Jyllands Postens redaktion i København.Karriere: Holbæk Amts Venstreblad 1979-84, Danske Kommuner 1984-1991, Politiken 1991-2006

Navn: Hanne Fall Nielsen, 51 år.

Nyt job: Spillende træner på indlandsredaktionen på Jyllands Postens redaktion i København.

Karriere: Holbæk Amts Venstreblad 1979-84, Danske Kommuner 1984-1991, Politiken 1991-2006

Kan du huske, hvordan det er at skifte job? Det tror jeg ikke. Det er 15 år siden, og også dengang var jeg enormt glad for det job, jeg havde. En af mine venner fra Danske Kommuner måtte følge mig over til Politiken og give svingdøren et skub – og så måtte jeg klare mig selv. Så som udgangspunkt er der noget angstprovokerende for mig ved at skulle skifte job, men denne gang har jeg mod på det. Måske fordi jeg er blevet ældre.

Du er noget nær synonym med Politiken. Hvordan kan du nænne at forlade alle dine trofaste læsere? Det har overrasket mig lidt, at folk udefra i så høj grad opfatter mig sådan. Jeg er bestemt meget glad for mine kolleger og føler mig meget Politiken-agtig, men mest af alt føler jeg mig som journalist. Nu har jeg fået lyst til at opleve, at man også kan bedrive journalistik på andre måder – og at jeg kan bruge mig selv på andre måder.

Hvad vil det sige? Jeg er lidt af en bestemme-røv, og nu kan jeg udfolde den side af mig i en lidt mere formaliseret form, eksempelvis ved at coache. Min nye stilling er Danmarks bedste journalistjob for en person med min erfaring. Jeg kan være med til at få ideer, coache og forme historierne, mens jeg slipper for alt det kedelige ved at være chef: Lave vagtplaner, have personaleansvar og skælde ud. Samtidig kan jeg blive ved med at skrive. Det kan jeg ikke sige farvel til.

Når det er så fantastisk et job, vidste du så med det samme, at du ville have det? Jeg var ikke jobsøgende på nogen måde, men jeg var ikke så længe om at beslutte mig, da de spurgte. Pludselig kunne jeg mærke, at jeg havde lyst til at prøve noget andet. Når man har min høje alder, ved man godt, at der ikke kommer så mange flere muligheder. Hvis jeg skulle nå at kaste mig ud fra 10-meter-vippen og finde ud af, om der er vand dernede, skulle det snart være.

Hvad er din ambition for dit nye job? Det er at skabe gode og gerne lidt mytedræbende historier i en gruppe, hvor der er et godt makkerskab. Og det vil ikke gøre noget, hvis der kommer lidt mere humør ind i spalterne.

Hvad bliver din rolle? Det er en ung gruppe med masser af talent og gåpåmod, og med min erfaring skal jeg vel være den spillende træner, der kan se, hvornår der skal ro på bolden. Men også hvornår et enkelt træk kan føre en historie helt op i superligaen. Jeg bliver ikke sådan en træner, der bare er sur og skræpper op ude på sidelinjen. Det har jeg ikke i mig.

Kan du undvære at skrive om politik på daglig basis? Landspolitikken er en ret ny ting i mit liv, så den er jeg nok helt færdig med. Dog har jeg indset, at kommunalstoffet bliver ved med at forfølge mig, og det kommer jeg nok også til at arbejde med ved siden af trænerjobbet. I disse tider med kommunalreform og pædagogstrejker er der faktisk masser af landspolitiske elementer i kommunalstoffet, så Christiansborg slipper nok ikke for mig.

 

0 Kommentarer