Nyt job til: Frederik Brun Madsen

Frederik Brun Madsen skifter fra FOKUS til 21 Søndag, DR1.Frederik Brun MadsenNavn: Frederik Brun Madsen, 30 årNyt job: Reporter på 21 Søndag, DR1Karriere: Praktik på Ekstra Bladet. Reporter på Station 2 og TV2 Nyhederne 2003-2006. Reporter på Ugemagasinet FOKUS 2006.

Frederik Brun Madsen skifter fra FOKUS til 21 Søndag, DR1.

Frederik Brun Madsen

Navn: Frederik Brun Madsen, 30 år

Nyt job: Reporter på 21 Søndag, DR1

Karriere: Praktik på Ekstra Bladet. Reporter på Station 2 og TV2 Nyhederne 2003-2006. Reporter på Ugemagasinet FOKUS 2006.

Hvorfor skifter du fra FOKUS? Jeg fik ganske enkelt et bedre tilbud. Da jeg blev spurgt, om jeg ville til samtale hos DR, var jeg lidt skeptisk, fordi jeg vidste, hvor hårdt det kan være at lave tv. Der er masser af logistisk planlægning, hvor man hele tiden liner folk op, og det går meget stærkt ud over stepperne. Men på det her magasin er der tid til at grundresearche og idéudvikle, så vi kan stenvaske alle historierne ordentligt på forhånd. Det fristede mig så meget, at jeg sagde ja.

Hvad tiltrak dig ellers? På redaktionen er der en ambition om, at vores historier skal sparke opad mod magthaverne. I dag sparker meget tv-journalistik nedad. En stor del af den afslørende
journalistik går ud på at finde en sidegadevekselerer eller en kioskejer, der har fusket
med nogle pantmærker – og så blæser man ellers historien op derfra. Vi skal ikke sparke nedad, og vi skal ikke gå undercover blandt nogle tosser for at vise, hvor perverse de er. Vi går efter god gammeldags magtkritisk journalistik.

Hvorfor er det så vigtigt at sparke opad? Det kan godt være, at violinerne begynder at spille i baggrunden, når jeg siger det her – men for mig er de gode historier dem, som magtfulde personer helst vil være fri for at få ud i offentligheden. Det er i hvert fald mit ideal.

Du var på et blad i krise. Spillede det nogen rolle for dit valg? Det var selvfølgelig med i overvejelserne. Egentlig synes jeg, at vi med tiden fik lavet et journalistisk stærkt blad, og redaktionen er virkelig god. Men der kom aldrig et gennembrud, hvor alle tænkte: »Wauw, det var FOKUS, der lavede den historie!« Når det stort set kun er din mor og far og de kilder, du har talt med, der læser dine artikler, kan det være lige meget. Det var også en af grundene til, at jeg savnede at være på et landsdækkende tv-program. Hvis du virkelig vil trykke på samfundets knapper, skal du lave fjernsyn. Tv er et utrolig magtfuldt medie, og jeg kan godt lide, at de ting, jeg laver, nytter noget.

TV 2 har oprustet med en gravegruppe på 10-20 medarbejdere. Kan I matche det? Selvfølgelig. Det er altid godt med konkurrence, og vi giver dem kamp til stregen. Meget af den succes, TV 2 har for tiden, bygger på bragesnak. Det er ren sejrsretorik fra fronten om at købe en helikopter, skaffe en speedbåd og ansætte en masse grave-journalister. Jeg tænker bare: Jamen, så kom da i gang! Det er vi allerede, og vi har et godt, fasttømret koncept.

21 Søndag er en relancering af Magasinet Søndag. Hvilke udfordringer står I over for? Vi skal fastholde programmets status som et DR-flagskib – både hvad angår seere og tung journalistik. Og det har vi gode muligheder for. Jeg har kun været her en uge, men jeg fornemmer, at der er en stor samarbejdsvilje hos alle andre flader. Når vi sætter noget i gang, er folk hjælpsomme, så vi har gode betingelser for at lave kompromisløs journalistik. Det er i hvert fald dét, jeg er ansat til.

0 Kommentarer