Nyt job: Ole Stuhr Hansen, 56 år

3/11 fra journalist på TV 2/Nyhederne Interaktiv til lokoførerelev

3/11 fra journalist på TV 2/Nyhederne Interaktiv til lokoførerelev

Hvorfor lokkede jobbet som lokomotivfører dig?
Jeg mødte en ung lokomotivkørelærer, som henkastet fortalte, at han havde uddannet en 54-årig. Jeg vidste slet ikke, at DSB ansatte midaldrende, så det lokkede mig. Samtidig tager lokoføreruddannelsen kun 10 måneder. Det er ikke en drengedrøm, jeg skal have indfriet.

Hvad har så været din drengedrøm?
Jeg har altid været fascineret af tog, biler, fly, færger, you name it,og jeg nåede også at uddanne mig til automekaniker. Svendebrevet har nu givet mig direkte adgang til lokoføreruddannelsen.
Faktisk var min barndomsdrøm at leve af at skrive. Da jeg var barn, lavede jeg skoleblad, elevblad og blad for ungerne i den opgang, jeg voksede op i.

Hvorfor forlod du så mediebranchen?
Jeg kunne mærke, at artiklerne kørte mere med mig, end jeg kørte artiklerne. Min skrivelyst begyndte at forsvinde. Der er mere og mere fællesstof, færre selvdyrkede historier og stort set ingen kontakt til kilderne. Parametrene er hurtighed og volumen, og det vil jeg ikke sige et ondt ord om. Det er bare ikke noget for mig længere.

Kan du med fire ord beskrive, hvad du glæder dig til ved dit nye job?
1. Den nye start på mit liv
2. At transportere passagererne på en ordentlig og miljøbevidst måde
3. Togets kræfter
4. Den gode udsigt

Bliver lokoførerjobbet udfordrende nok?
De første år er al min opmærksomhed rettet mod sikkerheden under kørslen. Jeg er overbevist om, at der bliver nok at se til, men med tiden bliver det måske et lidt ensomt job. Så vil jeg anstrenge mig for at opsøge min omgangskreds mere.

Hvordan har du det med at gå ned i løn?
Min hustru og jeg har en datter på 15 år og en søn på 11 år, så jeg ville aldrig tage en sådan beslutning uden at regne på det. Det har selvfølgelig været med i mine overvejelser, men penge skal ikke afgøre min beslutning alene.

Hvad siger dine kolleger til din beslutning?
Langt, langt de fleste har respekt for, at jeg ikke vil acceptere en udfasning fra arbejdsmarkedet, blot fordi jeg er ved at gå kold i mit nuværende fag og samtidig nærmer mig efterlønsalderen. Indtil nu har jeg ikke hørt fra folk, der tænker, at jeg må være gal./

CV
Ole Stuhr Hansen har været ansat i TV 2-koncernen siden 1988. Han har både været journalist, studievært, producer og programplanlægger. Den 20-årige periode har kun været afbrudt af en kort tid på lokal-tv. Inden tiden på TV 2 var Ole Stuhr Hansen ansat på Bornholms Tidende, Byens Fri Blad, Avisen FYN og Ny Dag, og han har vikarieret på Lolland-Falsters Folketidende. Uddannet fra DJH i 1978.

1 Kommentar

Anine Hansen
6. NOVEMBER 2008
Re: Nyt job: Ole Stuhr Hansen, 56 år
Yeah! That's my daddy :D