NYT JOB: Mette Terkelsen, 48 år

5/11 fra selvstændig til kulturredaktør på Berlingske Tidende

5/11 fra selvstændig til kulturredaktør på Berlingske Tidende


Karriere: Har arbejdet som journalist siden 1988, blandt andet som redaktionschef på Berlingske Tidende fra 1992 til1995 og Politiken fra 1995 til 1996. Herefter som chefredaktør på B.T. fra 1996-1999 og medredaktør på Kristeligt Dagblad fra 1999-2003. Var studielektor i journalistik på Roskilde Universitetscenter fra 2005 og leder af journalistuddannelsen samme sted til 2007.

 

Hvorfor sagde du ja til jobbet?

Det var både muligheden for at arbejde med kulturstof og at kunne være med til at lægge strategien for, hvordan man formidler det på nettet. Og så må jeg indrømme, at mit temperament er mere til medieverdenen end til universitetsmiljøet, hvor jeg nu har været i et par år. Der er et kultursammenstød mellem de to verdener, og jeg kunne mærke, at det var tid at komme tilbage.

 

Hvad var det, dit temperament ikke kunne holde til?

Når man er rundet af medieverdenen, som jeg er, og er vant til et hurtigt tempo og en hurtig beslutningsproces, er det svært at vende sig til tempoet på universitetet. Det har til gengæld været meget lærerigt og inspirerende at undervise, fordi det giver anledning til at reflektere over de ting, man ikke har tid til at tænke over, når det går stærkt.

 

Hvordan har kulturen det på Berlingske?

Danmarks bedste kulturskribenter sidder på Berlingske Tidende i øjeblikket. Og den kulturredaktion, vi har nu, er den stærkeste, der er set i mange år, synes jeg. Hvis jeg skal være fræk, vil jeg sige, at Politiken er sakket agterud på kulturområdet. 

 

Hvor vil du lægge fokus; på det samfundsorienterede eller på forbrugerstoffet?

Det skal være der alt sammen. Det moderne menneske kan rumme det hele. Man kan godt den ene dag gå i Det Kongelige Teater og næste dag se Vild med Dans. Man kan sige, at svært kulturstof er hårde kalorier, men vi har også brug for de lette. Det handler om ikke at have fine fornemmelser, men samtidig må man godt vurdere kultur og erkende, at noget har et højere niveau end andet.

 

Hvad glæder du dig mest over ved at være tilbage’?

Det er tempoet. Jeg kommer fra de helt grønne i faget, der kæmper med de grundlæggende ting, som ’hvad er en nyhed?’. Nu er jeg tilbage hos de garvede skribenter og en kompetent ledelse, der virkelig får tingene gjort. Det er sjovt igen at være med, hvor det går stærkt. Jeg har det hamrende sjovt og går på arbejde med et stort smil hver dag.

 

Du startede din avis-karriere på Berlingske. Er du kommet hjem i folden?

Det er en anden medievirkelighed, det er en ny ledelse, og jeg er en anden i dag. Så det kan ikke sammenlignes på den måde. Jeg plejer også at sige, at jeg ikke er kommet tilbage på Berlingske, fordi der er så meget, der er forandret. Men som jeg sagde den første dag på kulturredaktionen, så har man i dannelsesromanerne et udtryk, som man kalder hjemme-ude-hjem, som jeg alligevel synes passer godt.

 

Så selvom det er nyt, er du alligevel kommet hjem?

Jeg er kommet hjem til den form for kvalitetsjournalistik, som jeg er opflasket på. Og den har jo heldigvis overlevet fra 1749. Det er det essentielle for mig, og heldigvis det jeg nu igen sidder og beskæftiger mig med. /

1 Kommentar

Wivian Fuglsang
24. JULI 2008
Re: NYT JOB: Mette Terkelsen, 48 år

Kære Mette Terkelsen,

Jeg ved ikke om dette forum er det rette til at gøre opmærksom på, at jeg på "Berlingske kultur" har lagt nogle små mikronoveller, som måske kunne bruges i sommervarmen.

vh

Wivian Fuglsang