Nyt Job: Martin Hjort, 33 år

1/10 fra journalist på SE og HØR til radiovært på Radio 100FMs Farvel seng -- jeg elsker dig.

1/10 fra journalist på SE og HØR til radiovært på Radio 100FMs Farvel seng — jeg elsker dig.

Karriere: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 2006, praktikant på Ekstra Bladet fra 2004 til 2005. Fra 2006 til 2007 journalist på SE og HØR. Vært på 100FMs Sommerhyrderne i juli og august 2007.

Hvad skal man kunne som en god radiovært?

Det handler om at være sig selv, så meget man kan. Og så tror jeg, man bliver nødt til at være ærlig. Hvis der er noget, der er skidesjovt, så grin for fanden. Lad være med at sidde og spille teater. Man kan ikke lære at lave radio ved at sidde og kigge i en bog. Hvis man er kirurg, har man måske læst i mere end syv år, og det har gjort en til en rigtig god læge. Som journalist er det lige præcis alle de ting, du har lavet, som ikke står i bogen, du er blevet god af. Det skal man bruge.

Tænker du over, at du nu skal være vært og på den måde mere i centrum?

Nej, det tror jeg ikke, man skal. Så bliver man for nervøs. Det gælder bare om at springe ud i det. Og så har jeg jo to erfarne værter i Mads Vangsø og Eddie Michel, og de er gode til at hjælpe mig på vej. Så jeg har det sådan set fint med det.

Men giver det slet ikke præstationsangst at skulle følge efter en stor succes som Morgenhyrderne?

Det giver en voldsom præstationsangst, det er da klart. Men vi må jo bare holde fast i, at vi er noget andet, og så tage det derfra. Men det er selvfølgelig noget, der giver nerver, derfor er jeg også glad for at have erfarne folk at støtte mig op ad.

Hvad er det gode ved det her job?

Det dårlige er, at jeg skal op så tidligt. Vi er på fra 6.00 til 9.00. Men jeg glæder mig til, at jeg forhåbentlig kan få folk til at grine om morgenen og få en god start.

Hvordan oplever du forskellen mellem at skrive og være i radioen?

Der er ikke den store forskel. Man skal jo forberede sig på samme måde, som man skal i alle mulige andre sammenhænge, lave interview og så videre. Det foregår bare live, så man slipper for at skrive bånd ud. Men det er klart, at man skal være mere på, når den røde lampe lyser.

Er der ellers nogen forskelle?

Folk forholder sig til en på en anden måde i radioen, synes jeg. Man kommer tættere på folk, end når man skriver. Det synes jeg, at jeg kan mærke, når folk henvender sig til mig. Folk har også udtrykt holdninger til det, jeg har skrevet, men så var det til netop det. I radioen bliver du mere til en person, og folk henvender sig til dig som person snarere end som journalist. 

Føler du selv, at du involverer dig mere personligt, når du er i radioen?

Helt klart. Jeg tror, det er svært at lave denne her form for radio uden at lægge sin person i det. Jeg kommer selvfølgelig til at påtage mig roller, men det bliver langt hen ad vejen også mig selv, der kommer til at præge det. Så det bliver da anderledes, end hvad jeg er vant til fra SE og HØR.

Er der en forskel på SE og HØRs og Radio 100FMs målsætninger?

Det er jo begge medier, der er ude på at underholde folk. Der er selvfølgelig en forskel, men det er der altså en eller anden med slips, der må finde ud af, så koncentrerer jeg mig om at lave sjov radio. Og den eneste måde, man kan lave sjov radio på, er ved at lave noget, man selv synes er sjovt. Og så må det fungere eller lade være. Man kan ikke være sjov, uden man selv synes, man er det. / ar

0 Kommentarer