Nyt job: Lotte Thor-Jensen

Nyt Job: Lotte Thor-Jensen, 36 år.15/5 fra journalist og vært på TV3 til journalist og vært på DR Update.

Nyt Job: Lotte Thor-Jensen, 36 år.
15/5 fra journalist og vært på TV3 til journalist og vært på DR Update.

Karriere. Uddannet journalist i London og BA i dansk og kommunikation med overbygningsfag. 1992-1994: TV3. 1994-1997: Kanal 2. 1997-2002: TV 2. 2002-2006: TV3. Maj 2007. Vært på DR Update.

Hvad er DR Update?
Det er nyheder på nettet, hvor man kan vælge, hvad man har lyst til at se, når man har lyst. Hvor man før læste netnyheder, er det nu med en vært i billedet og med levende billeder. Men Update bliver også sendt på tv via blandt andet Canal Digital. Vi arbejder med et fire-minutters nyhedshjul, hvor vi løbende opdaterer. Den model har vi valgt, fordi vi mener, at det er den måde, folk vil se nyheder på.

Hvad er anderledes ved din nye værtsrolle?
Vi går i studiet og optager nyhederne – medmindre det er så vigtig en nyhed, at vi sender live, for eksempel breakings news. Det nye er metoden, hvor vi opererer med deadlines flere gange i timen. Desuden skal jeg i høj grad redigere indslag selv og lægge dem på nettet. Det er et must, at vi kan teknikken, så jeg har lært 117 forskellige tekniske systemer. Men der er ingen, der har lavet det her i Danmark før, så der er intet, der er sandt eller falsk for os.

Du har lavet meget sport før, men nu bliver du vært for det hele?
I min egen forståelse af min karriere har jeg beskæftiget mig lige så meget med nyheder som med sport. Men jeg er holdt op med at lave sport for at søge nye udfordringer. Vi kommer ikke til at have den klassiske sportsdel, men hvis der er vigtige sportsnyheder, kan man også finde det på DR Update.

Hvad tiltrækker dig ved DR som arbejdsplads?
Jeg har altid gerne villet arbejde på DR. Jeg finder organisationen og public service-begrebet fascinerende. Og jeg tror på, at produktet bliver fremtidens tv, og det er på DR, man har valgt at udbyde det. De udfordringer, som jeg har søgt, foregår på DR. Jeg tror, folk vil føle det som en lettelse, at de kan slippe for ting, der ikke interesserer dem. Det fede er, at folk nu selv kan vælge i de mange informationer, som man bliver mødt med.

Skal I også lave længere ting som reportager og feature-stof?
Det er meget overskrifter, vi laver. Deraf navnet Update – folk kan gå ind og opdatere sig. Men fordelen er, at man kan gå ind og sammensætte sin egen nyhedsudsendelse. Hvis du har fem minutter til rådighed, kan du gå ind og vælge fem historier, og så behøver du ikke ret meget mere. Vi linker til TV Avisens baggrundshistorier eller til Deadline og sider på Dr.dk. Men jeg kan godt lave et langt interview med for eksempel Naser Khader, hvor du kan vælge, om du vil se det hele eller bare de fyrre sekunder, jeg har klippet sammen.

Er du bange for at blive glemt som vært og ansigt ved at være på nettet?
Eksponeringen interesserer mig ikke så meget. Det var ikke derfor, jeg blev studievært og journalist. I øvrigt synes jeg, at jeg er blevet rigeligt eksponeret før. Jeg vil bare være med til at lave fremtidens medie. Det mest forældede inden for medierne er faktisk den måde, vi ser tv på i dag . For alle bruger jo mobiltelefoner, computere og Internet til at få nyheder, hvornår de vil. Tv-mediet er ikke fulgt med i den udvikling. Det kommer nu på DR.

 

0 Kommentarer