NYT JOB: Knud Brix, 27 år

1/3 fra politisk reporter på Nyhedsavisen til Ekstra Bladets gravegruppe.

1/3 fra politisk reporter på Nyhedsavisen til Ekstra Bladets gravegruppe.

Du har været på Nyhedsavisen siden begyndelsen. Hvordan har det været at være med til at bruge en halv milliard?

Det har været det hele værd! Nyhedsavisen har været et anarkistisk kludetæppe af unge talenter. Det har været skægt at starte noget nyt uden nogen dogmer. Alt bliver kastet op i luften, og så må vi se, hvor det lander.

Hvordan har de sidste uger med fyringer været på Nyhedsavisen?

Folk har været gode til at bakke hinanden op. Det gør selvfølgelig ondt, men når man siger ja til sådan et projekt, så ved man, at det kan ramle en dag. Det har været en underlig følelse: Du ved, der er nogle folk, der skal lede efter en redningsbåd, og nogle, der skal blive på skuden.

Føler du så nu, at du forlader en synkende skude?

Nyhedsavisen er på ingen måde slået. De, der går og siger det, glæder sig for tidligt. De, der bliver tilbage, har så meget saft og kraft, at selv om det er en svær opgave, så vil de lave et rigtig godt produkt.

 

Hvorfor skifter du til Ekstra Bladet netop nu?

Jeg tror, at alting har sin tid. Jeg kunne godt tænke mig at prøve noget nyt og lave noget mere gravejournalistik. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke er påvirket af ændringerne på Nyhedsavisen. Selvfølgelig er det det. Men det var ligesom en appelsin, der faldt ned i min turban. Jeg har udviklet mig meget på den avis, og det tilbud kom bare på det rigtige tidspunkt.

Hvorfor lige Ekstra Bladets gravegruppe?

Lige netop gravegruppen på Ekstra Bladet er et sted med vitaminer. De har en frygtindgydende talentmasse og nogle af branchens bedste gravere. Jeg vil også kunne bidrage med noget derinde.

Hvad kan du bidrage med?

Først og fremmest har jeg et kildenetværk i dansk politik og i forsvaret. Så er jeg stædig, og det udruger nogle ideer. Jeg tager ikke et nej for et nej. Jeg kom fra skolen for et par år siden og har lige været et sted, hvor folk har krudt i røven. Så jeg kan også give dem et frisk skud fandenivoldskhed.

Hvordan kommer det til at forandre dit daglige arbejde nu, hvor du skal være graver?

Nu skal jeg ikke have dårlig samvittighed over ikke at være i spalterne hver dag. Nu kommer det direkte i min jobbeskrivelse, at jeg skal fordybe mig, hvis en sag kan kaste noget af sig.

Hvor ser du gravejournalistikken bevæge sig hen i dag?

Jeg bliver ansat, fordi Ekstra Bladet opruster på den undersøgende journalistik. De folk, der lever af det, opruster på deres klassiske dyder. Derfor tror jeg også, at de små uafhængige produktionsselskaber vil komme med nogle af de store afsløringer, fordi der ikke er lige så meget tid til det på dagbladene. Det bliver mere sådan nogle små bobler med gravere rundt omkring.

Er det et problem?

Jeg håber, at de danske medier bliver tvunget til at prioritere de unikke og egne historier, fordi det er dem, der skal sælge. De fælles historier bliver jo kørt tynde på nettet i løbet af en dag. Gravearbejde er noget, der kræver masser af tid. Tid, penge og stædighed. /

0 Kommentarer