Nyt Job: Jeg vågnede midt om natten

Marco de los Reyes skiftede fra souschef på Sporten.dk til freelance den 1. december 2008.

Marco de los Reyes skiftede fra souschef på Sporten.dk til freelance den 1. december 2008.

Du har været ansat på Berlingske Tidende siden 1998.
Hvorfor vil du være freelancer nu?

I løbet af efteråret fik jeg følelsen af, at der manglede noget, og natten til torsdag den 29. oktober vågnede jeg pludselig og tænkte: "Hvis jeg skal i gang med at lave noget andet, skal det være nu." Næste morgen ringede jeg rundt og talte med folk på forskellige medier for at høre, om de ville være interesseret i at bruge mig som freelancer. Jeg fik nogle meget positive svar, og dagen efter sagde jeg op. I dag har jeg så en del bolde i luften og har blandt andet lavet en aftale med Viasat Sport om at skrive til Onside.dk.

Hvorfor gik der så kort tid, fra du vågnede om natten, til du sagde op?
Jeg skulle sige op før den 1. november, hvis jeg skulle have glæde af Berlingskes fratrædelsesordning. Folk, som vælger at blive freelancere, har typisk planlagt det i lidt længere tid end et par dage, så måske kommer jeg ikke til at tjene så meget i begyndelsen. Men så har jeg den 12 måneders fratrædelse at trække på. Hvis det ikke havde været for den, er det ikke utænkeligt, at jeg ville have fortsat.

Du skiftede, fordi du syntes, at der manglede noget. Hvad var der galt?
I begyndelsen af sommeren blev Berlingske Tidende og B.T.'s sportsredaktioner slået sammen til en fælles sportsvertikal med mere end 30 medarbejdere, der skulle skrive til både Berlingske Tidende, B.T., Urban og Sporten.dk. Jeg vil ikke sige, at jeg mistede gnisten, for jeg har været gladere for at gå på arbejde end de fleste. Men jeg manglede nok de sidste fem-ti procent for at være fuldt engageret. Uden at det skal lyde forkert, oplevede jeg blandt andet, at tingene begyndte at gå i ring. Der var eksempelvis flere historier, som de yngre journalister kastede sig over, hvor jeg tænkte "den lavede vi også for to-tre år siden". Så jeg tror, det var det rette tidspunkt til at prøve noget nyt.

Hvorfor skiftede du ikke til et andet stofområde end sport?
Når man har siddet på det samme stofområde i 10 år, ligner man ikke en person, der er på vej væk. Derfor har jeg heller ikke fået tilbud om at skifte til andre områder de senere år. Jeg har heller ikke mistet lysten til sportsjournalistik, men jeg er bestemt åben over for at lave andet end sport. Og fremtiden tegner lys, hvis jeg kan kombinere freelancejournalistik med eksempelvis kommunikation og medietræning.

Er det sportsfolk, der har behov for medietræning?
De store fodboldklubber i Superligaen har ikke problemet med at komme i medierne. Det har mange af de små idrætsgrene til gengæld – og det bliver forstærket i takt med, at interessen for de største sportsnavne og klubber vokser. Det er i stigende grad dem, medierne bruger kræfter på. Hvis der var penge i at medietræne for eksempel sejlere, badmintonspillere og svømmere, ville det være meget interessant. Jeg synes i hvert fald, at det er ærgerligt, at det bliver sværere og sværere for dem at komme i medierne.

Hvordan føles beslutningen om at blive freelancer lige nu?
Jeg har en dejlig følelse. Jeg føler, at jeg har truffet den rigtige beslutning, og at verden ligger åben. De kommende uger skal jeg lære at strukturere min hverdag, så jeg ikke kommer til at føle, at jeg er på arbejde hele tiden, og til februar skal jeg til opstartskursus i Journalistforbundet.

 

CV: Freelance den 1. december 2008, souschef på Sporten.dk siden den 1. juni 2008, journalist og souschef på Berlingske Tidendes sportsredaktion 1998-2008. Har bidraget til antologierne "De største OL-triumfer" og "Presenting Jesper Olsen". Tidligere næstformand i foreningen af Danske Sportsjournalister.

0 Kommentarer