NYT JOB: Henriette Sø, 34 år

1/2 fra redaktionssekretær på Hendes Verden til journalist på Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest.

1/2 fra redaktionssekretær på Hendes Verden til journalist på Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest.

 
Karriere: Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001. Fra 2001 til 2002: Journalist på Radioavisen KNR/Grønlands Radio i Nuuk. 2005-2006: Redaktionssekretær på magasinet Mama og fra 2006 til 2008 redaktionssekretær på ugebladet Hendes Verden.

 

Hvad bliver dit stofområde?

Det er mig, der skal lave alt stof og sætte det op. Så alle artikler, der er i avisen, har jeg skrevet. Jeg er alene. Alt, hvad der hedder nyheder og reportager, skal jeg tage mig af.

 

Hvad bliver den største udfordring ved det?

Jeg kommer jo fra et job, hvor jeg ikke skriver i dag. Så den største udfordring bliver at skulle til at få ideerne og få dem ført ud i livet. Og så arbejder jeg nu på blad, hvor man arbejder 10 uger frem i tiden, så det bliver en omvæltning kun at have en uge.

 

Hvad bliver anderledes?

Jeg ved godt, det lyder mærkeligt, når man kommer fra et kvindeblad, men den største forskel bliver, at jeg nu bliver en del af målgruppen. Jeg bor selv i Nordvest og interesserer mig for mit lokalområde, mens jeg ikke ligger ret tæt på målgruppen for Hendes Verden.

 

Hvad kendetegner en god lokaljournalist?

Det handler jo om at have en god fornemmelse for, hvad der interesserer folk.

 

Hvordan ved man det?

Det finder man ud af ved at tale med dem. Jeg bruger selv bydelen og kender den. Jeg kommer på biblioteket, har barn i institution, bruger mosen og så videre. Og så er folk meget aktive med at sende læserbreve ind til avisen. Ikke kun politikere og debattører, men også almindelige mennesker, så der kan man også få et indblik.

 

Er der noget, der skal laves om?

Jeg vil gerne have mere Nordvest ind i avisen. Jeg synes, den har været meget Nørrebro-orienteret de sidste par år. Og der har jeg selvfølgelig en fordel, fordi jeg bor i Nordvest og interesserer mig for, hvor jeg bor. Dermed ikke sagt, at personlige interesser skal styre historierne. Jeg skal jo ikke skrive læserbreve med byline.

 

Lokalstof er meget læst. Hvorfor tror du det er sådan?

Det skaber jo en masse identifikation med de mennesker, der modtager den. Det er det væsentlige, som jeg ser det. Der er samtidig også flere positive historier, end man ser andre steder. Det tror jeg godt, folk kan lide.

 

Hvad kan de store dagblade lære af lokaljournalistikken?

Det er identifikationen, der holder læseren til, hvilket mange aviser jo også har fundet ud af. Men man skal ikke lave målgruppejournalistik. Væsentlighed skal stadig sættes over identifikation. Det, det handler om, er at bruge identifikation til at vise væsentligheden i historierne. Det tror jeg lokalaviserne er gode til, fordi de er tættere på området og de eventuelle cases. Lokaljournalistikken er god til at skabe rammerne for historien.

 

Du går fra redaktionssekretær til journalist. Hvad motiverer det valg?

Jobbet som redaktionssekretær er jo langt hen ad vejen et administrativt job, der handler om at systematisere. Og siden jeg blev færdiguddannet, har jeg næsten ikke været ude og lave opsøgende journalistik, hvilket var min motivation for, at starte på journalisthøjskolen i første omgang. Det håber jeg, at jeg nu får lejlighed til. /AR

0 Kommentarer