Nyt job: Elsebeth Nilsson, 59 år

Fra arbejdsløs til redaktør på Ugeavisen Faaborg.

Fra arbejdsløs til redaktør på Ugeavisen Faaborg.

Karriere: Udlært fra Sjællands Tidende i 1970. Blev herefter ansat på Horsens Folkeblad, hvor hun sideløbende lavede PR-arbejde for Kristeligt Folkeparti, som hun hjalp til magten ved valget i 1973. Kom herefter til Kristeligt Dagblad. Blev i 1985 lokalredaktør ved Næstved Tidende, hvor hun var frem til 1993. Skiftede til Frederiksborg Amts Avis, hvor hun efter 14 år opsagde sin stilling. Blev ansat som vikar på Fyns Amts Avis i Faaborg og to måneder senere headhuntet til jobbet som redaktør af Ugeavisen Faaborg.

Hvorfor sagde du op på Frederiksborg Amts Avis? Jeg havde været der i 14 år, hvilket er for meget til mit temperament. Og så synes jeg, at arbejdspladsen var blevet for stor. Der var ikke længere den korpsånd, der var engang.

Nu er du 59. Var du ikke bange for at træffe den beslutning? Næste år bliver jeg jo 60, og så kan jeg gå på efterløn. Og da det gik op for mig, kunne jeg lige så godt tage springet. Der skulle ske noget nyt. Og så havde journalistforbundet mange gode kurser, jeg gerne ville tage.

Og du var ikke bange for at stå uden job som 59-årig? Man skal ikke gå så meget op i alder, det er ikke noget problem, med mindre man selv ser det som et. Da jeg sagde op, begyndte jeg på et kursus i webkommunikation, og nu sidder jeg og lærer skærmombrydning, så det er jo en helt anden boldgade, jeg er kommet ind i. Men det er sjovt.

Men du havde troen på, at du kunne få et nyt job? Det er ligesom med vand, der skal koge. Hvis man står og ser på det, sker det aldrig. Men hvis man koncentrerer sig om noget andet, sker det lige pludselig. Man skal have modet til at se væk.

Du følte ikke, du havde noget at miste? Nej. Jeg følte mig fri og ubundet. Og var modtagelig for tilbud over alt i landet. Det tror jeg også spiller ind. Hvis man ikke er så fastlåst, så er mulighederne der også.

Hvornår bliver man for gammel til at få et nyt job? Når man falder død om. Nej, når man ikke længere finder glæde ved sit job, så skal man finde sig noget andet. Man skal bare ud over sin egen selvskabte mentale barriere. Og der kan være folk på 35 eller 65, hvor man tænker, at de er udbrændte. De skulle prøve noget nyt.

Hvad er dit råd til andre, der ikke er helt unge længere, med hensyn til at skifte job?

Jeg tror godt, man kan køre fast og tro, at det her er livet. Men der findes masser af alternativer. Den findes derude, den gode arbejdsplads. Så i stedet for at godtage, at ens arbejdsplads er på en bestemt måde, så skal man sætte spørgsmålstegn ved det.

Hvad har du fået ud af at skifte job? Ugeavisen Faaborg er meget tæt på sine læsere. Det er en avis i øjenhøjde med læseren, og det kan jeg godt lide. Det er ikke så meget distance, og man får ikke de her uforståelige opgaver, som man ikke kan se, hvorfor man skal lave. Og så har jeg jo fået havudsigt.

Fik du gjort dit kursus i webkommunikation færdigt? Ja, ja. Men jeg kom aldrig på foto-kursus. Det ville jeg også gerne have været. Det var jo ikke på den måde meningen, at jeg skulle arbejde. Jeg ville bare gerne opdateres. /ar

0 Kommentarer