Nyt forum for mellemledere i DJ

Der skal være flere tilbud til mellemledere i mediebranchen. Det besluttede journalistforbundets hovedbestyrelse i dag. Håbet er lokke flere fra DJØF og Lederne over i DJ. "Cash cow" lød kritikken.

Der skal være flere tilbud til mellemledere i mediebranchen. Det besluttede journalistforbundets hovedbestyrelse i dag. Håbet er lokke flere fra DJØF og Lederne over i DJ. "Cash cow" lød kritikken.

Journalister, kommunikatører og andre mediefolk, der har position som mellemledere, skal have langt flere og bedre tilbud fra Dansk Journalistforbund end tilfældet er i dag. Det besluttede et stort flertal i DJs hovedbestyrelse i dag.

I første omgang afsættes en ny pulje på 20.000 kroner i år og 50.000 næste år, der øremærkes til det ny forum, som foreløbig har arbejdstitlen DJ Lederforum/Mellemlederforum.

Tanken er blandt andet at være med til at udvikle bedre ledelse i medie- og kommunikationsbranchen. Men samtidig er der også stor bevidsthed om, at det også handler om, at undgå, at medlemmer flygter over i andre forbund.

"Spørgsmålet er, hvordan vi kan gøre det attraktivt for mellemledere af være med i DJ," forklarede DJs formand, Mogens Blicher Bjerregård, der påpegede, at manglen på tilbud risikerer at føre til en medlemsflugt til eksempelvis DJØF eller Lederne.

"Vi skal oprette et mellemlederforum, der skal finde ud af, hvad der er brug for, og hvad der skal til, så de ikke bare rykker ud af DJ."

Andre af medlemmerne af DJs hovedbestyrelse pegede samtidig på, at flere af de større mediearbejdspladser i de senere år har brugt titler som mellemledere til at splitte medarbejderne.

"Man skal huske på, hvorfor vi oprindeligt startede den her debat. På Politiken flyttede man jo folk rundt fra journalistoverenskomster og over på nogle mellemleder-kontrakter, som kun havde en hensigt, og det var at udhule overenskomsten og opbruge den som grundlag," sagde Peter Thornvig.

Enkelte i hovedbestyrelsen stillede sig dog kritisk over for tanken. Blandt andet betegnede Lars Werge hele ideen for en "cash cow".

"Jeg kan ikke lide det her… Hvis det her ikke er en cash cow, hvad er det så? Og undskyld mig, men det er da at skrive, at man vil have fat i folk for at få flere penge i kassen" sagde Lars Werge, der dog undlod at stemme.

Den ny gruppe i DJ skal løbende bidrage til DJs politikudvikling på lederområdet. Om det skal være en egentlig specialgruppe eller forblive på netværksniveau er ikke afgjort. Det må udviklingen vise, hedder det.

Et foreløbigt idekatalog foreslår, at der arbejdes med eksempelvis en række gå-hjem møder, faciliterede netværksgrupper, sparring og lederuddannelse og udvikling.

0 Kommentarer