Nyt BT.dk skruer op for det tabloide

Langt større rubrikker, fotos og total turbo på tabloid-knappen. Sådan ser det nye Bt.dk ud, som lanceres i morgen. Få et smugkik her.

Langt større rubrikker, fotos og total turbo på tabloid-knappen. Sådan ser det nye Bt.dk ud, som lanceres i morgen. Få et smugkik her. (Klik her for at se prøve-udgave af det nye Bt.dk.)

Efter et lille års tilløb skifter Bt.dk nu markant stil. Fra og med i morgen vil historierne blive serveret på en langt mere slagkraftig måde.

»Vi får det tabloide udtryk, vi gerne vil have. Det vil sige, så den redaktionelle linje passer bedre sammen med designet,« fortæller B.T.'s onlinechef Bo Christensen til Journalisten.dk.

Helt konkret bliver der tale om brug af meget store billeder og store rubrikker. Samtidig bliver B.T. TV integreret i den almindelige nyhedsdækning frem for at være et reservat på sitet.

»Jeg er rigtig glad for at kunne bruge større rubrikker og billeder, når der er noget, vi virkelig gerne vil baske til. Det har ikke været tabloidt nok før,« siger Bo Christensen.

Relanceringen af Bt.dk kommer, kort tid efter at Ekstrabladet.dk ligeledes ændrede stil med norske Vg.no som forbillede. Men ifølge Bo Christensen går Bt.dk andre veje.

»I forhold til andre sites vil man med det nye design kunne se, at man er på Bt.dk. Før kunne man komme i tvivl. Men nu skiller vi os ud i mængden.«

Det er Zupa, der står for det grafiske design, og programmeringen er som noget nyt sket i Drupal, som i stigende grad bliver brugt af diverse nyhedssites – herunder Journalisten.dk, Erhvervsbladet.dk og Information.dk. Snart skal hele Berlingske også over på Drupal

»Ved at ændre det bagvedliggende system bliver det meget mere fleksibelt. Det betyder, at vi kan bruge web-tv på en ny måde. Blandt andet kan vi på hver eneste artikel lægge web-tv ind som det bærende billede. Det vil sige, det bliver mere integreret, hvor det i dag er mere påklistret.«

Bo Christensen bemærker, at web-tv stadig er en form for »eksperimentarium« på Bt.dk.

»Vi afprøver hele tiden ting for at finde den form, vi synes web-tv skal have på Bt.dk. Vi bruger det først og fremmest til historier, hvor billeder og lyd er bedst til at dokumentere. Eller hvor det handler om følelser. Historier, der lige så godt kunne fortælles på skrift, skal vi ikke bruge lange tv-indslag på.«

Bt.dk vil indholdsmæssigt fortsat satse på underholdning, sport og tabloide nyheder. Hen over sommeren tilføjes en række nye features.

Et smugkik på det nye Bt.dk kan du se her. I bunden af prøve-sitet skriver flere kommentatorer og kritikere, at det nye Bt.dk har kopieret de dårlige sider ved det nye Eb.dk. Andre kommer med uforbeholden ros – eller sammenligner med det hedengangne Aktuelt.

Og her den "gamle" version af Bt.dk (men det er altså blot indtil i morgen den 16. juni 2009).

0 Kommentarer