Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

Nyt barometer måler partiers holdning til mere åbenhed

Nyt barometer måler partiers holdning til mere åbenhed

Benita Marcussen

Dansk Journalistforbund vil skabe mere åbenhed i det danske samfund og har sammen med organisationen Transparency International skabt ’Åbenhedsbarometret’.

I den forbindelse har de kontaktet de opstillingsberettigede partier for at høre, om politikerne ønsker at lempe offentlighedsloven.

Af barometret fremgår det, at otte af partierne har fremlagt konkrete forslag for mere åbenhed, mens blandt andet Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Moderaterne intet har præsenteret.

Jesper Olsen er formand hos Transparency International Danmark. Han forklarer baggrunden for Åbenhedsbarometret således:

”Vi går ud af en valgperiode, der mere end nogensinde har vist behovet for at få ændret offentlighedsloven. Når man spørger partierne, er der et klart flertal for at ændre den, der er bare ikke 90 mandater samtidig. Det lykkedes på magisk vis altid, at ønskerne stritter i alle retninger, og derfor kan der ikke samles flertal,” udtaler Jesper Olsen på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

DJ-formand Tine Johansen siger:

”Politikerne har haft mange år til at arbejde for mere åbenhed, og vi har gentagne gange fortalt dem, hvor vi ser problemerne med offentlighedsloven. Så at flere nu i valgkampen taler om, at de vil arbejde for mere åbenhed, klinger en anelse hult i mine ører. Men jeg har da et håb om, at politikere hos de partier, der ligger på den forkerte side af Åbenhedsbarometret, vil gøre en indsats for at overbevise os om, at de skal flyttes over i lyset. Og så vil vi selvfølgelig holde alle fast på deres løfter også efter valget,” siger hun.

Barometret er dynamisk, så hvis partierne ændrer holdning eller præsenterer konkrete forslag, vil de blive rykket.

SENESTE NYT

Flere nyheder