Nyt angreb mod DR fra Nyhedsavisen

Nyhedsavisens journalistiske chefredaktør Simon Andersen retter en kraftig svada mod DRs nyhedsprogram 21 Søndag, der kritiserede politiets valg af ammunition. Ifølge Simon Andersen var indslaget manipulerende og fyldt med udeladelser.

Nyhedsavisens journalistiske chefredaktør Simon Andersen retter en kraftig svada mod DRs nyhedsprogram 21 Søndag, der kritiserede politiets valg af ammunition. Ifølge Simon Andersen var indslaget manipulerende og fyldt med udeladelser.

21 Søndag kritiserer, at politiet bruger kugler af typen ’action3’, der beskyldes for at være ustabile og bringe uskyldige mennesker i fare. Der henvises blandt andet til, at det svenske politi har fravalgt ’action3’-kuglen og i stedet bruger ’action4’.

Men under rubrikken Ny manipulation fra DR oplister Simon Andersen i sin blog på avisen.dk en række af programmets påstande, som han mener er usande og udokumenterede. Blandt andet mener han, at det er en bevidst udeladelse, når programmet ikke fortæller, at ’action4’-kuglen er stærkt omdiskuteret i Sverige, på grund af dens dum-dum-effekt.

»Når man fremhæver svensk politis fantastiske resultater med en kugle uden at nævne den intense debat, der er i Sverige om præcis det projektil, så må det være en bevidst udeladelse – det må man have vidst, og det synes jeg er manipulation,« siger Simon Andersen.

Han mener dog ikke, at der ligger en politisk tendens bag den påståede manipulation.

»Det har intet med politik at gøre, og jeg synes, det er synd for DR, at de altid skal høre, at de er røde. Jeg ser det som udtryk for – lidt som med Nybroe – at Dags Dato og 21 Søndag oplever et kolossalt pres for at være dem, der laver det vindende indslag hver søndag.«

Simon Andersen indrømmer, at Nyhedsavisens kritik mod DR-udsendelser i disse dage kan virke en smule massiv.

»Det var også en tanke, jeg havde. Nu er der lige to i rap med DR, men det er altså tilfældigt. Hvis vi falder over noget i TV 2, vil jeg mægtig gerne gå i kødet på det også.« siger han.

På DR modtages Simon Andersens kritik med en hovedrysten.

»Det er det rene vrøvl, og jeg gider ærligt talt ikke spilde tid på Simon Andersens meninger,« siger 21 Søndags redaktør Jacob Kwon Henriksen.

Han mener, de påstande, Simon Andersen taler om, er grebet ud af luften.

»Han påstår, vi hævder en række ting, som vi overhovedet ikke gør. Blandt andet at vi siger, det var på grund af kuglen, at den psykisk syge mand døde. Det gør vi ikke. Jeg kender ikke Simon Andersens ærinde, men jeg kan konstatere, at hans kritik er fuldstændig forfejlet og et misk-mask af løse påstande og dårlig research,« siger Jacob Kwon.

Han erkender, at 21 Søndag valgte ikke at omtale den svenske debat om 'action4'-kuglen, fordi den fandt sted for fire år siden, og han forstår ikke Simon Andersens forargelse.

»Journalistik handler om at vælge de rigtige udeladelser, og det ved han da af alle,« siger Jacob Kwon Henriksen.

Læs Simon Andersens kritik i hans blog på Avisen.dk.