Nyhedssite lukker efter mord på journalist

Reporters Without Borders opfordrer Mexicos politi til at efterforske voldsomt drab på journalist og redaktør. Nyhedssite er lukket ned af frygt for flere angreb

Journalist og redaktør Jaime Guadalupe González Domínguez fra Ojinaga nær grænsen mellem Mexico og USA var på vej hjem i bil, da han blev stoppet af ukendte gerningsmænd, der skød og dræbte ham med 18 skud.

Gerningsmændene stjal journalistens kamera. Ifølge avisen La Jornada havde Jaime Dominguez taget billeder af et bandemedlem. En kvinde, der var med i bilen, slap uskadt.

Attentatet fandt sted den 3. marts. Organisationen Reporters Without Borders opfordrer nu de mexicanske myndigheder til at efterforske sagen.

Den dræbte journalist var 38 år gammel og far til to piger. Han var arbejdende journalist og redaktør på det lokale nyhedssite OjinagaNoticias.

Efter drabet skrev nyhedssitet en kort notits om, at Gonzales var blevet skudt. Umiddelbart efter besluttede journalisterne i fællesskab at indstille arbejdet af frygt for, at de kan blive udsat for lignende angreb. Websitet er nu lukket.

Mexico oplever i stigende grad, at organiserede kriminelle angriber medier og bloggere. Flere medier er helt holdt op med at dække narkokriminalitet, da de vurderer, at stofområdet er for farligt.

0 Kommentarer