Nyhedsredaktion lukker

 OUTSOURCING. »Du har ringet til Radio Viborgs nyhedsredaktion. Vi henviser til telefon 89276410 eller 89276400.«Siden den 1. februar har en af landets største lokalradioer, Radio Viborg, ikke længere haft sin egen nyhedsredaktion. Nu er det journalisterne på Viborg Stifts Folkeblad, som de to telefonnumre fra telefonsvareren henviser til, der leverer nyhederne.

OUTSOURCING. »Du har ringet til Radio Viborgs nyhedsredaktion. Vi henviser til telefon 89276410 eller 89276400.«

Siden den 1. februar har en af landets største lokalradioer, Radio Viborg, ikke længere haft sin egen nyhedsredaktion. Nu er det journalisterne på Viborg Stifts Folkeblad, som de to telefonnumre fra telefonsvareren henviser til, der leverer nyhederne.

»Radio Viborg har tidligere haft fem journalister, men vi har de senere år klaret os med to, foruden en på sporten og en praktikant. Økonomien hang dog stadig ikke sammen, så vi fandt nogen, der kunne lave det samme for færre penge,« fortæller Susanne Fisker, der er formand for Viborg Lokalradioforening.

Foreningen er den ene af Radio Viborgs to ejere. Den anden er ANR, der igen ejes af NORDJYSKE Medier.

Hun mener ikke, at Radio Viborg mister noget af sin sjæl ved at oursource sin nyhedsdel.

»Nyhederne er kun en del af Radio Viborgs sendeflade,« påpeger Susanne Fisker, der ikke tror, at samarbejdet vil blive udvidet til også at omfatte annoncer.

Radio Viborgs sportsmedarbejder fortsætter som hidtil. Lars Viborg, den ene af de to journalister, der nu fyres på nyhedsredaktionen, siger:

»Fremover vil der kun være ét talerør på egnen. Vi lavede andre nyheder, end avisen gjorde. Skiftende formænd hos Radio Viborg har fremhævet de lokale nyheder i deres ros af radioen, men de kommercielle radioer er i hård konkurrence. Det er åbenbart billigere at købe nyheder end selv at have to journalister og en praktikant,« siger Lars Viborg.

Efter knap 20 år på Radio Viborg får han løn frem til den 30. juni. Derefter overvejer han at begynde som freelancer.

Viborg Stifts Folkeblad skal levere 22 lokalnyheder i døgnet med en pulje om morgenen og resten i løbet af dagen.

»Vi får en bedre og større udnyttelse af ressourcerne i huset. Samtidig får vi en større profilering af Viborg Stifts Folkeblad som egnens og Viborg Storkommunes mediehus,« siger avisens chefredaktør, Lars Norup.

Det er meningen, at journalisterne skal nå at lave radionyhederne oven i deres sædvanlige arbejde.

»Vi har ikke fået ekstra ressourcer til at lave radio. En på redaktionen er nyhedsoplæser, vi andre leverer manuskripter,« fortæller tillidsmanden på Viborg Stifts Folkeblad, Bo Hovgaard Hansen.

Han er bekymret for, at det vil gå ud over den daglige avis, at journalisterne også skal bruge tid på at lave radio. Omvendt kan han godt se visse fordele i avis/radio-samarbejdet:

»Måske kan det være en fordel, at vi skal skrive radionyhederne lidt skarpere, det kan smitte af på avisen. Og hvis folk har hørt nyheden i radioen, skal avisen give dem noget mere perspektiv på historien« siger Bo Hovgaard Hansen.

Med Viborg Stifts Folkeblads aftale med Radio Viborg leverer alle de Bergske Blade nu lokale nyheder til lokalradioer.

»Lydklip og nyhedsmanuskripter får vi ikke noget særligt for. Det var en del af en husaftale, der også omfattede fotograferende journalister. Vi fik ekstra fridage, juleaften, nytårsaften og en halv Grundlovsdag samt en gratis søndagsavis,« forklarer fællestillidsmand hos de Bergske Blade, Jens Kirk, der selv sidder på Dagbladet i Holstebro og mærker, at alle har mere travlt:

»Det går ud over avisen, for vi kan ikke løbe så meget stærkere. Ledelsen ønsker at se Bergske Blade som et mediehus og peger på, at vi ikke har haft nedskæringer i medarbejderstaben. I stedet har vi fået ekstra opgaver,« siger Jens Kirk.

  • De Bergske Blade

    De Bergske Blade består af Thisted Dagblad, Dagbladet Holstebro-Struer, Viborg Stifts Folkeblad og Ringkjøbing Amts Dagblad, der også omfatter Dagbladet Skjern-Tarm og Lemvig Folkeblad. Hertil kommer 14 distriktsaviser.

    I koncernen findes også Bergske Radio med lokalradioerne Holstebro Guld FM, Ringkøbing Guld FM, Nordvestjylland Guld FM og Holstebro Hit FM.

0 Kommentarer