data_usage
chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

15:30 Sebastian Goos

Anders Krab-Johansens assistent bliver HR-chef

Lucia Elisabeth Kyle skal fremover være HR-chef i Berlingske Media-koncernen.

Det skriver hun i et opslag på LinkedIn.

Lucia Elisabeth Kyle har indtil nu arbejdet som assistent for Berlingske Media-koncernchef Anders Krab-Johansen.

15:18 Sebastian Goos

Filmskolen ansætter Nagieb Khaja

Den Danske Filmskole har ansat en række nye fagmedarbejdere, herunder journalist og Cavling-vinder Nagieb Khaja.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Nagieb Khaja skal undervise på dokumentarinstruktøruddannelsen, som også får Phie Ambo, Cecilia Lidin og Malene Choi som undervisere.

På filmfotografuddannelsen har filmskolen ansat Catherine Pattinama Coleman, Louise McLaughlin og Kim Hattesen som undervisere.

14:28 Kerstin Bruun-Hansen

EB sender fly i luften med budskab til Barbara Bertelsen

EB sender fly i luften med budskab til Barbara Bertelsen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Et fly med bannerteksten ’Gå nu hjem, Barbara’ har ifølge Ekstra Bladet mandag formiddag fløjet rundt over Christiansborg.

Det er sendt i luften af Ekstra Bladet og henvender sig til Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og er ifølge chefredaktør Knud Brix et resultat af flere forskellige – men dog forgæves – forsøg på at få svar.

”Vi har gennem længere tid forsøgt at få fat på både Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen for at finde ud af, hvorfor de ti embedsmænd, der får benhård kritik i Minkkommissionens beretning, ikke er sendt hjem, mens man undersøger, om de skal have en straf,” siger han til Ekstra Bladet.

11:11 Sebastian Goos

Lokalavis i Viborg køber rettigheder til europæisk fodboldopgør

Lokalavis i Viborg køber rettigheder til europæisk fodboldopgør

Viborg vandt det første opgør mod B36 Torshavn. Tirsdag mødes de to klubber igen. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Viborg Stifts Folkeblad har i samarbejde med avisens sponsorer købt rettighederne til Viborg FF’s Conference-League kamp mod B36 fra Torshavn tirsdag.

Det skriver avisen på sin hjemmeside.

”Sportsjournalist Thomas Mielcke fik idéen til at undersøge, hvad det ville koste – og om det overhovedet ville være teknisk muligt – at sikre rettighederne til kampen, og det satte mig mildest talt på arbejde både torsdag, fredag og lidt i weekenden, men nu bør den være sikker: Folkebladet har sikret sig rettighederne til at vise B36 Tórshavn-Viborg FF tirsdag aften,” skriver redaktionschef Kristian Wesenberg Andersen.

Kampen vil blive vist på folkebladets hjemmeside, men under et lidt anderledes setup end til en superligakamp. Blot en enkelt kameramand vil således være på plads til opgøret, lyder det videre.

I indlægget tilføjer redaktionschefen, at det kunne lade sig gøre at købe kampen til en ”fornuftig” pris.

For nyligt måtte FC Midtjyllland også selv indkøbe rettighederne til klubbens kamp mod Benfica, da tv-stationerne afviste at købe kampen på grund af en for høj pris.

08:20 Kerstin Bruun-Hansen

PFA sagsøger Facebook-ejer for misinformation

PFA sagsøger Facebook-ejer for misinformation

FILE PHOTO: A smartphone with Facebook's logo is seen in front of displayed Facebook's new rebrand logo Meta in this illustration taken October 28, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det danske pensionsselskab PFA sagsøger nu techkæmpen Meta, der står bag Facebook, for at vildlede og udbrede misinformation.

Det skriver Finans på baggrund af en pressemeddelelse fra PFA.

PFA mener i lighed med flere andre investorer verden over, at Meta har vildledt investorerne i perioden 29. april til 21. oktober 2021. PFA og delstaten Ohio er blevet udpeget til at være i spidsen af gruppesøgsmålet.

PFA oplyser, at baggrunden for sagen omhandler en algoritmeændring, som skulle øge brugerengagement, men reelt endte med at udbrede misinformation og anden skadelig information.

Sagen har sit udspring i The Facebook Files, som Washington Journal publicerede forrige år, hvor det med interne dokumenter fra Facebook blev bevist, at Facebook var bevidst om de skadelige effekter ved algoritmerne i forhold til bl.a. spredning af misinformation, men i offentligheden afviste kendskab.

08:09 Kerstin Bruun-Hansen

USA-korrespondent bliver ny udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad

Når hendes barsel til januar er slut, begynder Sidsel Nyholm som ny udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad.

Det oplyser avisens ansvarshavende chefredaktør, Jeppe Duvå, til MediaWatch.

Sidsel Nyholm har siden 2006 været USA-korrespondent på avisen og erstatter Kerrin Linde i rollen som udlandsredaktør, da hun 1. september skifter til TV 2.

07:38 Kerstin Bruun-Hansen

Tidligere journalistformand blandt talerne ved nyt europæisk folkemøde

Ytringsfriheden og drab af journalister er blandt de emner, som publikum på ’Det Europæiske Folkemøde’ kan blive klogere på, når festivalen Political Festival of Europe løber af stablen 25.-28. august 2022.

Det sker, når Mogens Blicher Bjerregård, international rådgiver og indtil juni 2022 formand for det europæiske journalistforbund, deltager i en debat om pressefrihed, oplyser festivalen i en pressemeddelelse. Han medvirker desuden i en debat om respekten af forskellige kulturer og religioner i Europa.

Folkemødet er det første af sin slags og giver besøgende fra hele Europa lejlighed til at forme europæisk demokrati og dets fremtid.

5 august
10:14 Sebastian Goos

NB-Beskæftigelse får ny redaktør

Kasper Rasmussen er ansat som ny redaktør på NB-Beskæftigelse.

Det oplyser NB-Medier i en pressemeddelelse.

Han overtager efter Helle Schøler Kjær, som har besluttet at arbejde freelance med podcastformater.

Kasper Rasmussen har de seneste to år været redaktør for mediet A4-Overenskomst. Derudover har han også tidligere arbejdet for Jyllands-Posten.

10:09 Sebastian Goos

HBO Max og Discovery+ bliver til samlet app

HBO Max og Discovery+ bliver til samlet app

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

HBO Max lever ikke op til forventningerne for virksomheden Warner Bros Discovery, men det betyder ikke, at den bliver sløjfet helt.

I stedet kan man forvente, at den i sommeren 2023 fusioneres med streamingtjenesten Discovery+.

Det oplyser Warner Bros Discovery-topchef David Zaslav ifølge The Verge:

”HBO Max har konkurrencedygtigt indhold, men har ikke leveret i form af præstationer eller kunder,” udtaler han.

09:57 Sebastian Goos

Ofte anvendt søgefunktion opdateres

Trænede brugere ved, at man med dobbelte anførselstegn (”…”) kan søge meget mere specifikt på Google for at finde bestemte sætninger, ord eller fraser.

Og nu har Google så udvidet og optimeret funktionen yderligere.

Det betyder i praksis, at det specifikke ord eller den specifikke sætning i dobbelte anførselstegn vil optræde i det eksempel, der præsenteres under de enkelte resultater. Formålet er at gøre det nemmere at få overblik over, hvor man kan finde de specifikke informationer i søgeresultaterne. Google har selv demonstreret det på virksomhedens blog, som du kan læse her.

09:09 Sebastian Goos

Hus Forbi får ny ansvarshavende redaktør

Hjemløseavisen Hus Forbi får fremover Peter Andersen som ansvarshavende redaktør.

Efter 10 år på Hus Forbi skifter Poul Struve Nielsen nemlig til et job som redaktør på Grænsen, der udgives af Grænseforeningen.

Det skriver han selv på Twitter. 

Peter Andersen har indtil nu fungeret som redaktionssekretær på Hus Forbi.

07:55 Sebastian Goos

Internationale journalistforbund fordømmer udvisning af Matilde Kimer

Internationale journalistforbund fordømmer udvisning af Matilde Kimer

Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

De internationale journalistforbund IFJ og EFJ fordømmer i en udtalelse, at de russiske myndigheder har udvist DR-korrespondent Matilde Kimer og nægtet hende indrejse i landet frem til 2032.

”EFJ og IFJ mener, at udelukkelsen af udenlandske journalister fra indrejse i Rusland er en alvorlig trussel mod journalisters rettigheder til frit at indsamle information. Begge informationer vil have Rusland og andre europæiske lande til at leve op til deres OSCE-forpligtelser og afholde sig fra at begrænse fri udveksling af information,” lyder det blandt andet i skrivelsen.

Begge organisationer opfordrer den russiske regering til at fjerne alle indrejseforbud mod europæiske journalister.

4 august
15:28 Sandra Kaarsgaard

Radiovært og konspirationsteoretiker indrømmer fejl

Radiovært og konspirationsteoretiker indrømmer fejl

Alex Jones is called up to testify at the Travis County Courthouse during the his defamation trial, in Austin, U.S. August 2, 2022. Briana Sanchez/Pool via REUTERS Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske radiovært Alex Jones har i en Texas-retssal tirsdag erkendt at Sandy Hook-skyderiet i 2012 faktisk fandt sted.

Det skriver blandt andre CBS News og TV 2.

I ti år har Alex Jones hævdet at USA’s dødeligste skoleskyderi aldrig har fundet sted, og at forældre til de dræbte børn var ’kriseskuespillere’. Påstande, som han har gentaget i sit radioprogram ’Infowars’ flere gange over årene.

Men i sit vidneudsagn fortalte Alex Jones, at han har skiftet syn på sagen efter at have mødt forældrene til nogle af ofrene.

Retssagen i Texas er et bagvaskelsessøgsmål mod Alex Jones og hans firma, Free Speech Systems. Bag søgsmålet står forældreparret Neil Heslin og Scarlett Lewis, hvis 6-årige søn, Jesse Lewis, var en af de 26, der blev skudt og dræbt på Sandy Hook-skolen i Connecticut.

Forældreparret mener, at Alex Jones har udbredt konspirationsteorierne om skoleskyderiet til millioner verden over, og at det har resulteret i, at parret har modtaget alt fra trusler til skud mod deres hjem og bil.

Neil Heslin og Scarlett Lewis kræver 150 millioner dollars i erstatning. Alex Jones mener, at det hører under ytringsfrihed, og har søgt konkursbeskyttelse til sin virksomhed.

12:51 Sandra Kaarsgaard

Russisk journalistforbund idømt kæmpebøde

Russisk journalistforbund idømt kæmpebøde

Ievgen Chabanov/Adobe (red Journalisten)

Onsdag morgen blev den russiske journalistfagforening Journalists’ and Media Workers’ Union (JMWU) fundet skyldig i at ’diskreditere de russiske væbnede styrker’ ved en domstol i Moskva.

Det skriver det europæiske journalistforbund, EFJ.

JMWU blev idømt en bøde på 500.000 rubler, som svarer til mere end 60.000 danske kroner, hvilket er det højeste bødebeløb muligt.

I anklagen lød det, at JMWU har ’spredt ideer relateret til en negativ holdning med den særlige militæroperation i Ukraine’. Det har de ifølge anklageren gjort ved at underskrive Perugia-erklæringen for Ukraine, som også blev underskrevet af EFJ og mange andre europæiske journalistforbund, og ved at udgive udtalelsen ’Stop the war in Ukraine’.

Dommen er det seneste juridiske tiltag mod fagforbundet, som allerede i maj undergik en juridisk efterforskning, som førte til, at retten i juni beordrede, at fagforbundet skulle opløses. JMWU blev dog ikke oplyst om rettens afgørelse før starten af juli, hvor forbundet også blev beordret til at suspendere sine aktiviteter indtil en høring den 13. juli.

JMWU har med EFJs støtte besluttet at anke dommen, da de mener, at tilfældene går ind under deres ytringsfrihed, og at den russiske anklagemyndighed med dommen kun forsøger at legitimere opløsningen af JMWU.

En ny høring i sagen om opløsning af fagforbundet er sat til at blive afholdt den 14. september.

JMWU startede som reaktion på et angreb mod journalister i 2016, blev officielt registreret som fagforening i november 2017, og foreningen blev medlem af det Europæiske journalistforbund i 2019.

09:49 Sebastian Goos

Jeppe Kofod om udvisning: Rusland har aflivet demokratiet

Jeppe Kofod om udvisning: Rusland har aflivet demokratiet

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil sætte den danske ambassade i Rusland til at tage sagen om udvisningen af DR-journalist Matilde Kimer op med de russiske myndigheder.

Det siger han til DR.

”Det er uhørt at behandle en journalist på den måde, og det er uhørt angreb på den frie presse fra Rusland og Putins side, og det er noget, vi tager den allerstørste afstand fra. Det viser, hvilken katastrofal kurs Rusland er inde på,” lyder det fra Jeppe Kofod, der også konstaterer, at Rusland bevæger sig i en mere autoritær retning:

”De har de facto aflivet demokratiet i Rusland,” siger han.

09:43 Sebastian Goos

TV 2 kan heller ikke dække Rusland fra Rusland

TV 2 kan heller ikke dække Rusland fra Rusland

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

TV 2 kan de facto ikke dække Rusland med journalister i landet, da man for nuværende ikke kan rejse ind i landet.

Det oplyser udlandschef Jakob Vissing til Journalisten:

”Vi er foreløbig ikke blevet udelukket fra indrejse i Rusland som andre medier. Rusland er dog indtil videre stoppet med at udstede arbejdsvisum til medier generelt, så derfor har ingen af vores korrespondenter tilladelse til at arbejde i landet.”

Onsdag kom det frem, at DR’s mangeårige Rusland-korrespondent Matilde Kimer er blevet forment adgang til landet frem til 2032.

3 august
10:42 Sebastian Goos

TV Midtvest finder ny redaktionschef i egne rækker

TV Midtvest finder ny redaktionschef i egne rækker

TV Midtvest

TV Midtvest har udpeget reporter og nyhedsvært Marc Akselsen som ny redaktionschef i nyhedsafdelingen.

Det skriver han selv på LinkedIn.

Forfremmelsen betyder også, at Marc Akselsen fremover bliver en del af TV-stationens ledelse.

10:20 Sebastian Goos

Jysk får ny kommunikationsdirektør

Fra 1. september bliver Åse Andersson ny kommunikationsdirektør i Jysk og Lars Larsen Group.

Det oplyser Jysk i en pressemeddelelse.

Åse Andersson kommer fra en stilling som Global Head of Media i Arla Foods, hvor hun har arbejdet i fem år.

10:10 Sebastian Goos

Dansk fodboldklub måtte selv købe rettigheder til europæisk kamp

Dansk fodboldklub måtte selv købe rettigheder til europæisk kamp

Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland oplyste tirsdag eftermiddag, at ingen danske tv-kanaler havde været i stand til at købe rettighederne til klubbens kamp mod Benfica i Champions League-kvalifikationen.

I samarbejde med klubbens sponsor købte man dog senere selv rettighederne til kampen, så alle kunne se de midtjyske ulve tabe 4-1 gratis på TV Midtvests hjemmeside.

I første omgang skyldtes det manglende indkøb af kampen, at den ifølge Viasat var blevet for dyr.

2 august
12:37 Sebastian Goos

B.T. henter krimiredaktør fra Ekstra Bladet

B.T. henter krimiredaktør fra Ekstra Bladet

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

B.T. opretter en kriminalredaktion og har ansat Dan Bjerregaard fra Ekstra Bladet til at stå i spidsen for den.

Det oplyser B.T.-chefredaktør Pernille Holbøll til MediaWatch.

”Vi ønsker at styrke B.T. på alle moderne tabloide parametre, og der er kriminalstoffet i særklasse vigtigt for os,” oplyser hun til mediet.

Dan Bjerregaard har blandt andet været journalist på Ekstra Bladets succesfulde podcast ‘Bandeland’.

Det er anden gang inden for en måned, at B.T. ansætter et prominent navn fra Ekstra Bladet. 8. juli annoncerede Joachim B. Olsen, at han fremover skal være politisk kommentator for B.T. i stedet for Ekstra Bladet.

Pernille Holbøll har selv en fortid på Ekstra Bladet, hvor hun var chefredaktør frem til november sidste år.

12:25 Sebastian Goos

Dansk Champions League-kamp vises ikke på dansk tv

I aften spiller danske FC Midtjylland mod portugisiske Benfica i tredje kvalifikationsrunde til verdens største fodboldturnering, Champions League.

Men ingen danske tv-kanaler kommer til at sende kampen.

Det skriver FC Midtjylland på klubbens hjemmeside:

”Viaplay Group er ofte gået rigtigt langt i forhold til at sikre danske kampe på udebane, til glæde og gavn for de danske fodboldseere, men denne gang har prisen fra de portugisiske rettighedshavere tilsyneladende været alt for høj,” lyder det i en udtalelse fra klubbens kommercielle direktør, Jacob Jørgensen.

10:41 Ritzau

Trykkerier har travlt med at trykke valgplakater

Det tyder på, at partierne er godt i gang med at gøre sig klar til et kommende folketingsvalg.

I hvert fald har maskinerne på Danmarks største trykkeri, Lasertryk.dk, travlt med at trykke både valgplakater, flyers og foldere.

”Det er begyndt at gå stærkt med både prisforespørgsler, efterspørgsel og bestillinger. Der ligger en god volumen, siger Lasse Mortensen,” som er ansvarlig for kundeservice hos Lasertryk.dk.

Typisk er det bestillinger på valgplakater, som i første omgang tikker ind, mens bestillinger på eksempelvis flyers kommer lidt senere.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har dog stadig god tid, inden at hun er nødt til at udskrive valg. Det næste folketingsvalg skal senest afholdes 4. juni 2023.

10:20 Sebastian Goos

DR henter ny vejrvært hos TV 2

DR henter ny vejrvært hos TV 2

Thomas Mørk kommer fra en stilling som vejrvært på TV 2. Privatfoto / DR Presse

Thomas Mørk bliver ny vært på DR Vejret, hvor han skal afløse Søren Jacobsen, der stopper efter 22 år hos DR.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Thomas Mørk kommer fra en stilling på TV 2 Vejret, hvor han siden 2013 både har været vært og skrevet artikler om vejret til tv2.dk.

 

09:52 Sebastian Goos

”Feministisk kampgejst” sikrer ny rekord for Femina

”Feministisk kampgejst” sikrer ny rekord for Femina

Isabella Hindkjær, chefredaktør på Femina. Mathias Eis/Ritzau Scanpix

Mediet Femina er vokset 160 procent på to år, skriver ansvarshavende chefredaktør Isabella Hindkjær i et opslag på LinkedIn.

Her fortæller hun også, at mediet havde rekordmange sidevisninger i juli måned, hvor man ifølge mediets egen opgørelse nåede 9 millioner sidevisninger.

Ifølge chefredaktøren skyldes det blandt andet, at mediet har ændret dets redaktionelle fokus:

”De seneste år er der blomstret et digitalt community op omkring femina.dk, som er fuldt af fantastisk feministisk kampgejst, og som er med til at præge, forme og give retning til vores medie. Og som stiller krav til os og gør femina.dk bedre og skarpere hver dag,” lyder det blandt andet.

Opgørelsen af sidevisninger kan være forskelligt fra medie til medie, men ifølge Toplisten, som leveres af Danske Medier Research, har Femina også haft betydelig fremgang. Juli sidste år havde mediet 3,2 millioner sidevisninger, hvilket i juli 2022 var vokset til 7,2 millioner sidevisninger. Det svarer til en vækst på 125 procent på et år.

 

07:49 Sebastian Goos

TV2 Nord henter redaktionschef fra B.T.

TV2 Nord henter redaktionschef fra B.T.

TV2 Nord

TV2 Nord har ansat Anders Leonhard Jensen som ny redaktionschef.

Det skriver den regionale tv-station i en pressemeddelelse.

Anders Leonhard Jensen kommer fra en stilling som politisk redaktør og redaktionschef på B.T. i København.

”Jeg er vokset op med TV 2 Nord, som kørte hver aften i fjernsynet. Derfor er det fantastisk at blive en del af nordjydernes fortrukne medie. Jeg glæder mig til at skubbe endnu mere til den digitale udvikling, så TV2 Nord bevarer sin helt særlige position i en tid, hvor tempo og nye platforme er omdrejningspunktet,” lyder det fra den nyansatte redaktionschef i pressemeddelelsen.

data_usage add

Flere nyheder