data_usage
chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

08:23 Ritzau

Nu er det forbudt at spørge til alder under jobsøgning

En ny lov trådt i kraft, der forbyder virksomheder at spørge til alder, når de søger nye medarbejdere, træder i kraft i dag.

Loven blev vedtaget af et bredt politisk flertal i marts, men er altså først trådt i kraft fredag.

Med loven skal alder ikke længere fremgå, når man søger job. Det skal være med til at forhindre, at virksomheder fravælger ledige seniorer på grund af alder, når de søger job.

Da loven blev vedtaget i marts, havde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) et håb om, at loven kunne være med til at give seniorer bedre betingelser for at få job.

Allerede inden loven er trådt i kraft, har der været tendenser til, at seniorer har oplevet bedre vilkår for at lande et job.

I fagforbundet HK, der har cirka 220.000 medlemmer, har man i en nylig undersøgelse spurgt sine medlemmer, om de har følt sig aldersdiskrimineret i forbindelse med jobsøgning.

Det har 17 procent ifølge undersøgelsen. Sammenlignet med en tilsvarende undersøgelse i efteråret er der sket et fald, da det dengang var 24 procent, der svarede ja til spørgsmålet.

I går
14:06 Marie Nyhus

RUC snupper lektor fra DMJX

Fra 1. august skifter Aske Kammer arbejdsplads fra DMJX til RUC, hvor han skal være lektor i journalistik.

Det skriver han selv på LinkedIn.

1. august er det præcis to år siden, at han tiltrådte sin nuværende stilling på DMJX, der ansatte ham til at styrke forskningen i medieøkonomi og medieinnovation. Han har blandt andet været med til at kortlægge det danske podcast-marked.

Aske Kammer skriver i sit LinkedIn-opslag, at RUC kom med et tilbud til ham, han ikke kunne takke nej til, og derfra gik det hurtigt.

Han har tidligere været ansat på SDU og IT-universitetet.

 

12:37 Marie Nyhus

Borgmestre afviser at måle branding-effekt

De har fundet millioner i kommunekasserne for at være med til at betale for, at Tour de France løber gennem deres lokalområder.

Alligevel afviser borgmestrene i Vejle, Sønderborg og Kalundborg over for Markedsføring, at de efter touren vil måle, hvilken branding-værdi cykelløbet reelt har tilført deres kommuner.

Ifølge Markedsføring bruger de tre kommuner henholdsvis 18, 21 og 1 million kroner på løbet.

Men de vil altså ikke spendere yderligere på en lokal effektmåling.

”Jeg er ikke i tvivl om, at det er pengene værd med den markedsføring, vi får – og den stolthed, vores borgere får,” siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

Der bliver lavet en samlet evaluering af Tour de France-starten af Grand Depart Copenhague, hvor der også indgår en analyse af medieomtaler og omtaler på sociale medier.

11:10 Christian Lindhardt

NRK udsat for hackerangreb

Det norske public service-medie NRK blev i går aftes udsat for et hackerangreb. Det bekræfter NRK over for norske TV 2.

Angrebet varede i fem minutter og medførte tekniske problemer på nrk.no.

NRK er ikke ene om at have været under angreb. Flere store norske medier som VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad har også haft problemer.

Allerede natten til onsdag blev en række norske hjemmesider ramt af hackerangreb, herunder Arbejdstilsynet og politiet.

En prorussisk gruppe, Killnet, havde på forhånd varslet, at de ville angribe Norge som støtte til den russiske invasion i Ukraine.

10:19 Anna Sol Jørgensen

Finans ansætter to nye fagredaktører

Finans ansætter to nye fagredaktører for at styrke den daglige ledelse i forbindelse med den nye indholdsstrategi, der begynder at træde i kraft fra 1. september, oplyser chefredaktør Steen Rosenbak til MediaWatch.

Maria Kehlet bliver digital indholdsredaktør på Rådhuspladsen og får ansvar for indholdsmix, redaktionelle koncepter, lyd og sociale medier.

På redaktionen i Aarhus bliver Mick Kristensen ledende nyhedsredaktør og får samtidig ansvar for den HR-relaterede ledelsesindsats for redaktionen.

Begge kommer fra stillinger som såkaldte mediedirigenter hos Finans, og de kommer til at supplere erhvervsredaktør Morten Bundgaard og digital udviklingsredaktør Christian Venderby i Finans’ ledelse.

 

 

09:54 Marie Nyhus

Herning Kommune lancerer klimavenlig visning

Op til 30 procent bliver CO2-aftrykket reduceret, hvis brugerne på Herning Kommunes hjemmeside vælger en ny mulighed – ’klimavenlig visning’ – frem for almindelig visning.

Det skriver kommunen selv på hjemmesiden, hvor det nye tiltag er lanceret.

Den klimavenlige visning reducerer dataforbruget, når brugerne bevæger sig rundt på hjemmesiden, blandt andet ved at skjule billeder og videoer bag et såkaldt ’overlay’.

Brugerne kan aktivere de enkelte elementer, hvis hun har brug for det.

Ifølge Herning Kommune udleder ’internettet’ på verdensplan lige så meget CO2 som al flytrafik tilsammen.

08:27 Marie Nyhus

Manuskriptforfattere kritiserer rettigheds-aftale

”Den nuværende situation tager en hel branche som gidsler,” skriver manuskriptforfatterne Søren Sveistrup og Adam Price i et debatindlæg i Politiken.

Her kritiserer de den rettighedsaftale, som har ført til produktionsstop hos bl.a. Netflix og TV 2, for at være for grådig.

Og de kritiserer Create Denmark for ikke at gøre mere for at få forhandlingerne om en fremtidig rettighedsbetaling i gang igen.

I Politiken tilbageviser Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund og talsmand for Create Denmark, kritikken.

”Det, jeg bliver vred og undres over, er, at de kommer med en kæmpe ansvarsfralæggelse,” siger han.

29 juni
14:55 Marie Nyhus

Medie- og underholdningsbranchen er i bund på CO2-mål

Kun 21 procent af toplederne i medie- og underholdningsbranchen har fastsat et mål for reduktion af CO2-udledning i virksomhedens langsigtede strategi.

Det viser PwC’s CEO Survey 2022, skriver PwC i en pressemeddelelse.

Dermed ligger medie- og underholdningsbranchen langt under gennemsnittet, som er 36 procent på tværs af alle brancher.

”Toplederne i medie- og underholdningsbranchen har traditionelt været mere fokuseret på det indholdsmæssige og i at formidle klimaproblemerne end at fastsætte egne mål for udledning af drivhusgasser,” udtaler Lei Ulrik Jensen, partner og ekspert i medie- og underholdningsindustrien, i pressemeddelelsen.

Han bemærker også, at langt færre af toplederne i medie- og underholdningsbrancherne har deres bonusordninger koblet til CO2-mål end i andre brancher.

10:12 Anna Sol Jørgensen

DR og Roskilde Festival dropper samarbejde om tv-optagelser

DR kommer ikke til at vise koncertoptagelser eller andre tv-produktioner fra årets Roskilde Festival som vanligt, skriver MediaWatch.

Roskilde Festival og DR er nemlig blevet enige om at droppe samarbejdet om at vise livekoncerter og opsamling fra festivalen, oplyser parterne til MediaWatch.

Det gælder også for sommerens øvrige festivaler, at DR dropper musikoptagelserne for at prioritere ressourcerne anderledes, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef for DR, Kultur, Børn og Unge, til MediaWatch.

”Musikken og musikfestivalerne er en vigtig del af vores dækning af kulturområdet. Vi er derfor også til stede og dækker sommerens musikfestivaler, så godt vi overhovedet kan,” siger han.

09:28 Anna Sol Jørgensen

Barbara Bertelsen journaliserede først Ukraine-sms’er efter anmodning om aktindsigt

Da Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen via sms kommunikerede med Ukraines ambassadør og andre ministerier om Danmarks hjælp til Ukraine, blev beskederne i første omgang ikke journaliseret.

Journaliseringen skete først, da der blev aktindsigt i korrespondancerne, skriver Jyllands-Posten, der den 24. marts søgte aktindsigt i departementschefens korrespondance med ambassadøren.

”Skærmbilleder af den fulde korrespondance er blevet journaliseret og oprettet i forbindelse med behandlingen af aktindsigtssagen,” lyder det i svaret, som Jyllands-Posten har modtaget fra Statsministeriet.

Den sene journalisering kan være på kant med reglerne, vurderer Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, over for Jyllands-Posten.

”Det kan være en fejl, at der er sms’er, der først bliver journaliseret, når der bliver bedt om aktindsigt. For det lyder, som om der er sms’er, der har egentlig betydning for sagsbehandlingen, og så vil der være pligt til at journalisere med det samme,” siger han og forklarer, at dette normalt er inden for fire arbejdsdage, ”og i forbindelse med sådan en sag mener jeg, at vi taler om få dage og i hvert fald ikke først, når nogen beder om aktindsigt”.

Statsministeriet oplyser i et svar til Jyllands-Posten, at et dokument ikke nødvendigvis er journaliseringspligtigt, selv om det er blevet journaliseret, og at man rent praktisk ofte journaliserer det hele, når der søges aktindsigt.

 

08:12 Anna Sol Jørgensen

Forbundsformænd: ”Besynderligt, at statens indkøb af kultur- og mediearbejde er som i det vilde Vesten”

Der er ærgrelse fra Dansk Skuespillerforbund (DSF) og Dansk Journalistforbund (DJ) i kølvandet på den medieaftale, der er blevet indgået.

I forhandlingerne var det på bordet at indføre et kædeansvar i branchen. Et sådan kædeansvar kunne have betydet, at for eksempel offentligt støttede bestillere af store tv-produktioner blev ansvarlige for løn- og arbejdsvilkår i hele kæden af underleverandører.

Men det blev altså ikke til noget, og dermed risikerer ’en stor gruppe af kreative at falde gennem det ellers så berømmede danske sikkerhedsnet’, skriver formændene for DSF og DJ, Benjamin Boe Rasmussen og Tine Johansen, i et debatindlæg hos Altinget.

”For os i DJ og DSF virker det besynderligt, at dem, der leverer for eksempel metrobyggerier til det offentlige, skal leve op til en alenlang liste af krav om arbejdsvilkår, lønninger og lærlingeantal, mens statens indkøb af kultur- og mediearbejde er som i det vilde Vesten – hver mand for sig selv,” skriver de.

07:45 Anna Sol Jørgensen

Berlingske opruster på debatstof med ny redaktør og journalist

Berlingske opruster på debatstof med ny redaktør og journalist

Den nye kronikredaktør skal udvælge og indhente kronikker, som sætter dagsorden. Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Debatredaktionen hos Berlingske får flere muskler i løbet af de kommende måneder, hvor redaktionen bliver udvidet med en kronikredaktør og en debatjournalist mere.

Det skriver Berlingske.

Stillingen som kronikredaktør er nyoprettet, og det bliver Anne Sofie Allarp, der kommer til at varetage den stilling fra 1. september. Anne Sofie Allarp er jurist, forfatter, podcastvært og kommentator og bliver af avisens debatredaktør, Pierre Collignon, beskrevet som ’en af Danmarks skarpeste og velskrivende debattører’.

”Hun har dyb indsigt i den danske og internationale debat, og hun har en fremragende evne til at forstå vor tids mest afgørende brudflader. Anne Sofie vil uden tvivl kunne sikre vores kronikker mere slagkraft, og hun vil også selv interviewe og iscenesætte debatter,” siger Pierre Collignon til Berlingske.

Christian Foldager, cand.mag. i historie og samfundsfag, bliver debatjournalist fra 1. august og kommer fra en stilling som kommunikationsrådgiver hos Rostra Kommunikation og Research.

28 juni
15:09 Anna Sol Jørgensen

EU åbner pulje på to millioner euro til journalistik

Europa-Kommissionen har gennem Creative Europe åbnet en pulje for journalistiske partnerskaber, der skal styrke nyhedsmedielandskabet gennem samarbejde på tværs af landegrænser.

Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Puljen er på to millioner euro, og der er ansøgningsfrist den 7. september. Den kan søges af konsortier på mindst tre organisationer fra hver sit land, der er med i Creative Europe.

Målet er at støtte udvikling af bæredygtige forretningsmodeller for nyhedsmedierne og at sikre journalistisk kvalitet gennem blandt andet udvikling af formater.

Puljen er blevet etableret som følge af en tendens med manglende indtægtsmuligheder, misinformation, fake news og svækkelse af nyhedsudbud som følge af nedlukninger og indskrænkning af presse- og ytringsfrihed.

 

14:30 Anna Sol Jørgensen

Helsingør Dagblad får ny chefredaktør

Helsingør Dagblad får ny chefredaktør

Josephine Vedel har været ansat på Helsingør Dagblad siden 2015 og været redaktionschef på dagbladet siden 2020.

Fra 1. september hed chefredaktøren på Helsingør Dagblad Josephine Vedel.

37-årige Josephine Vedel er et kendt ansigt på Helsingør Dagblad, hvor hun har været ansat siden 2015 og fungeret som redaktionschef siden 2020.

”Jeg glæder mig enormt meget til at sætte mig i stolen som chefredaktør for Helsingør Dagblad, som jeg kender ganske godt. Det er et spændende og udfordrende arbejde, hvor jeg ser det som en af mine vigtigste opgaver at gøre Helsingør Dagblad til et endnu stærkere brand i dækningsområdet. Vi skal skabe fællesskaber, og vi skal arbejde videre med at levere kvalitetsjournalistik baseret på den viden, vi har fra data,” siger hun i en pressemeddelelse.

Chefredaktørstillingen overtager hun efter Peter Hagmund, og hun er den helt rigtige til at føre dagbladet videre digitalt, lyder det fra Peter Orry, ansvarshavende chefredaktør i Jysk Fynske Medier, der udgiver Helsingør Dagblad.

”Hun er en kompetent leder, hun er stærk journalistisk, og hun er den rigtige til at videreføre den digitale omstilling baseret på data om vores læseres behov, som vi er rigtigt langt med, men aldrig bliver færdige med. Derfor er jeg meget glad for, at det lykkedes at få Josephine placeret i den stol, Peter Hagmund har udfyldt så godt,” siger han.

 

14:23 Anna Sol Jørgensen

Jysk Fynske Medier opkøber lokal ugeavis

Billund Ugeavis bliver opkøbt af Jysk Fynske Medier med et fuldt opkøb af aktierne.

Det skriver Jysk Fynske Medier i en pressemeddelelse. Jysk Fynske Medier vil med opkøbet opruste koncernen til fremtiden.

Opkøbet træder i kraft dags dato, og Morten Theider fortsætter som salgschef og ansvarlig for den daglige drift.

Hverdagen og nyhedsudgivelsen vil så vidt muligt fortsætte som hidtil, både for læsere og medarbejdere, skriver Jysk Fynske Medier i pressemeddelelsen.

 

13:55 Marie Nyhus

TV 2 ansætter kommunikationsdirektør fra Lunar

37-årige Cathrine Kier bliver ny kommunikationsdirektør på TV 2 fra 1. september, skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Hun kommer fra en stilling som kommunikationsdirektør i den digitale bank Lunar, hvor hun siden 2019 har haft ansvar for både kommunikation og interessevaretagelse.

Før det har hun været næsten seks år i Saxo Bank, hvor hun også arbejdede med kommunikation.

Cathrine Kier overtager jobbet, efter at TV 2’s tidligere kommunikationschef Lise Borup Krogsgaard i april skiftede til Norlys.

”TV 2 er blevet frontkæmper på mange nye dagsordener, har gang i et stort kulturarbejde og har ambitiøse mål for ansvarlighed og bæredygtighed. Det aftryk ser jeg frem til at gøre endnu tydeligere,” lyder det fra Cathrine Kier i pressemeddelelsen.

13:18 Marie Nyhus

DR finder sportschef i egne rækker

DR finder sportschef i egne rækker

Ulrik Andersen er ny sportschef på DR. DR

40-årige Ulrik Andersen bliver ny sportschef i DR fra 1. august, skriver DR i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som ledende redaktør samme sted og har desuden været producent på Sportsmagasinet, ligesom han har været med i dækningen af EM, VM og OL.

”Han har et stort ledelsestalent, stærke samarbejdsevner og er en utroligt dygtig journalist – og så har han evnerne og drivet til at sætte retningen for DR Sporten og skabe motivation for at lykkes,” udtaler Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder.

Ulrik Andersen er uddannet cand.public og har været i DR siden 2018.

Han kan se frem til en lang række store sportsbegivenheder med blandt andet EM i fodbold for kvinder, European Championships og mændenes VM i foldbold i kalenderen.

”Vi kommer til at få en masse mindeværdige øjeblikke med sejre, nederlag og store følelser. Sideløbende kommer vi til at arbejde med at udvikle vores daglige nyhedstilbud, og så vil den afdækkende og undersøgende journalistik forblive en vigtig del af DR Sportens dna,” udtaler Ulrik Andersen i pressemeddelelsen.

 

 

09:59 Anna Sol Jørgensen

Her er vinderne af EU’s priser for modig journalistik

EU-Kommissionen har for 30. gang uddelt Lorenzo Natali Media-priserne, der hædrer journalisters mod til at belyse udfordringer for både planeten og de mennesker, der bor på den.

Dette års vinder af hovedprisen er Ritwika Mitra. Hun modtager prisen for sin historie om kvindelige voldtægtsofre, der er blevet gravide, efter at de er blevet solgt fra Sundarban i Den Bengalske Bugt. Historien kaster lys over, hvordan klimaforandringer påvirker menneskehandel, og blev bragt i The Wire Science.

Vânia Maia modtager Europa-prisen for historien ’En rejse ind i verden for udnyttede og usynlige immigranter’, der er udgivet i Visão.

”Arbejdet kaster lys over den udnyttelse, elendighed og de usikre forhold, som illegale migranter lever under i Europa. Arbejdernes lidelser i Odemira i Portugal er en lokal historie med universel resonans,” lyder det fra juryen,

Prisen til journalister, der er på vej frem, går til Rémi Carton og Paul Boyer for deres historie om livet som børneslaver i Haiti, der blotlægger, hvordan praktikken ’restavek’ fungerer. Praksissen handler om, at børn fra fattige familier bliver placeret som hushjælp under slavelignende forhold med misbrug i Haiti.

 

09:35 Anna Sol Jørgensen

Juraprofessor træder ind i bestyrelsen på DMJX

Jura-professor Stine Jørgensen er trådt ind i bestyrelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), skriver skolen i en pressemeddelelse.

Stine Jørgensen blev tidligere på året professor på Københavns Universitet, har tidligere været underdirektør i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og prodekan på Københavns Universitet.

”Stine kommer med præcis den baggrund, vi har søgt. Jeg er sikker på, at hendes uddannelsesfaglige blik og erfaring kan få stor værdi for bestyrelsesarbejdet på DMJX, og jeg glæder mig vældigt til at byde hende velkommen i flokken,” siger bestyrelsesformand for DMJX Lea Korsgaard i pressemeddelelsen.

DMJX udvidede i 2020 sin bestyrelse med to medlemmer for at få en bredere sammensætning.

08:58 Anna Sol Jørgensen

Chefredaktør stopper på Mester Tidende

Nichemediet for selvstændige håndværkere, Mester Tidende, vinker farvel til chefredaktør Klaus Tøttrup, skriver MediaWatch.

”Det kan ikke overvurderes, hvilken rolle Tøtte (Klaus Tøttrup, red.) har spillet for virksomheden igennem alle årene,” skriver Søren Dietrichsen, ansvarshavende chefredaktør for Nordiske Medier, til MediaWatch.

Klaus Tøttrup var ansat på Dagbladet Licitationen fra 1980’erne og frem til 2010, hvorefter han var ude af huset i et par år, før han vendte tilbage som chefredaktør på Mester Tidende. Han fratræder sin stilling 1. oktober.

Nordiske Medier er ifølge MediaWatch gået i gang med at finde en afløser for Klaus Tøttrup.

27 juni
16:02 Marie Nyhus

Engell: Tulle gambler med sin troværdighed

”Jeg overvejer selvfølgelig min situation lige nu.”

Sådan skriver Kristian Thulesen Dahl i et Facebook-opslag mandag, hvor han altså fortsat undlader at give svar på, om han vil blive i partiet eller ej.

Det er ikke nødvendigvis en klog strategi, den tidligere DF-formand dermed forfølger, siger politisk kommentator Hans Engell til Ritzau.

Ifølge ham er der ’ingen’, som tror på, at Kristian Thulesen Dahl vil blive i Dansk Folkeparti. Ved at undlade at melde, om han vil følge i kølvandet på de andre tidligere DF’ere, som allerede har forladt partiet, trækker Kristian Thulesen Dahl pinen ud for partiformand Morten Messerschmidt.

Men den strategi kan også ende som et selvmål, vurderer Engell.

”Jo længere tid, der går, des mere begynder det at ligne et forsøg på at gøre livet surt for Messerschmidt, snarere end at bygge sin egen politiske fremtid. Og det tror jeg ikke, vælgerne vil belønne,” siger Hans Engell til Ritzau.

11:05 Marie Nyhus

Ekstra Bladet får kritik af Pressenævnet

I en ny kendelse får Ekstra Bladet kritik af Pressenævnet for en artikel om dårligt arbejdsmiljø i DBU’s kommercielle afdeling og om hård ledelsesstil af den forhenværende direktør samme sted.

Artiklen er fra december sidste år og indeholdt flere faktuelle fejl, som Ekstra Bladet har erkendt.

Pressenævnet kritiserer Ekstra Bladet for manglende dokumentation og for mangelfuld forelæggelse hos direktøren.

Nævnet udtaler dog ikke kritik af Ekstra Bladet for de øvrige klagepunkter.

10:49 Anna Sol Jørgensen

Guldbrandsen nægter at udlevere sine Roger Stone-optagelser til FBI

Den danske filminstruktør Christoffer Guldbrandsen kommer ikke til at udlevere sin optagelser med Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone til FBI.

Det understreger Christoffer Guldbrandsen over for Frihedsbrevet, efter at det i sidste uge kom frem, at efterforskere gennem længere tid har forsøgt at få udleveret optagelser, der grundlagde ’Stop the Steal’-bevægelsen, der stod bag demonstrationer, der gik forud for stormen mod Kongressen. Myndighederne vil have optagelserne udleveret som led i deres efterforskning mod netop stormen mod Kongressen.

Christoffer Guldbrandsen har i flere år fulgt og filmet Roger Stone til filmen ’A Storm Foretold’, og han var til stede med kamera på The Willard Hotel i Washington, hvor Donald Trump og hans folk befandt sig i den uge, urolighederne i hovedstaden eskalerede.

”Vi har ikke ønsket at vende dem ryggen, men vi har heller ikke kunnet give dem adgang til vores materiale. Der har vi måttet svare, at de må gå rettens vej,” siger Christoffer Guldbrandsen til Frihedsbrevet.

 

09:09 Christian Lindhardt

Medie: FE-chef sigtet for at lække til to journalister

Medie: FE-chef sigtet for at lække til to journalister

Den tidligere spionchef Lars Findsen er sigtet for i alt ni forhold. Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, er blandt andet sigtet for at have ført samtaler med journalister, familiemedlemmer og en kollega om statshemmeligheder.

Det skriver Berlingske.

I alt er han sigtet for ni forhold, hvoraf fire af dem handler om, at han skal have talt med forskellige journalister om netop statshemmeligheder.

Fire andre forhold handler ifølge mediet om, at han har talt med sin mor, sin bror, sin kæreste og en tidligere kollega om den såkaldte FE-sag eller lækagesag.

Det niende forhold handler om en artikel i Berlingske, hvor Østre Landsret dog siden har vurderet, at der ikke var begrundet mistanke.

Indholdet af sigtelsen har været mørklagt indtil videre. Det er blandt andet foregået, ved at man har afviklet grundlovsførerne i sagen bag dobbeltlukkede døre.

Berlingskes oplysninger om sigtelserne er ikke blevet bekræftet fra officiel side.

08:30 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier-direktør: B.T.’s kuldsejlede lokalsatsning er et sundhedstegn

Danske Medier-direktør: B.T.’s kuldsejlede lokalsatsning er et sundhedstegn

Mads Brandstrup, administrerende direktør i Danske Medier. Anton Blinkenberg Zeuthen/Danske Medier

Det er ikke et svaghedstegn, at B.T. efter blot 10 måneder i luften med sine storbyredaktioner har lukket projektet igen.

Tværtimod, mener Mads Brandstrup, direktør i brancheorganisationen Danske Medier.

”Det kan lyde lidt mærkeligt, men B.T.’s fejlsatsning er i virkeligheden et sundt tegn på en branche, der tør at investere i fremtiden,” siger han til Jyllands-Posten.

B.T. lancerede i slutningen af sommeren sidste år en storbysatsning med redaktioner i de fire største byer. Idéen var at få læserne til at tegne abonnement på storby-stoffet, men allerede i december stod det klart, at den strategi slog fejl, og i sidste uge besluttede Berlingske Media at trække stikket på projektet.

data_usage add

Flere nyheder