data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

09:29 Kerstin Bruun-Hansen

Ny rapport: DR TV overhaler Netflix i ugentlige brugere

Hver uge bruger 53 procent af alle danskere over fire år DR’s streaming-app DR TV.

Det er et spring på 12 procentpoint siden sidste år, viser DR Medieforsknings rapport ’Medieudvikling 2021’, som netop er udkommet.

Dermed overhalede public service-stationen streamingkæmpen Netflix, som lige præcis halvdelen af danskerne brugte mindst ugentligt i 2021.

Målt på tidsforbrug er Netflix dog stadig storebror. Ifølge nye tal fra Nielsen, der har overtaget målingerne efter Gallup, lå Netflix klart i front med 86 ugentlige minutter, mens DRTV mønstrede 70 minutter i opgørelsen.

Ud over den markant øgede brug af DR TV rummer årets medieudviklingsrapport ikke de helt store nyheder.

DR Medieforskning konkluderer selv i rapporten, at 2021 bød på en mere rolig udvikling i danskernes medieforbrug, efter at coronaåret 2020 rystede samfundet og dertil medievanerne.

09:12 Thomas Møller Larsen

Undersøgelse: Hver anden ung har følt sig digitalt krænket det seneste år

Der er om problemer med børns trivsel at spore i en ny undersøgelse, som Rambøll har foretaget for Red Barnet.

I undersøgelsen svarer 48 procent af de 13-17-årige, at de har oplevet digitale krænkelser det seneste år. Blandt 9-12-årige ligger tallet på 34 procent.

Digitale krænkelser er defineret som “ubehagelige oplevelser på internettet, og de varierer i alvorsgrad,” skriver Red Barnet.

De to mest udbredte former er, at andre skriver eller taler grimt til en på nettet – det har 18 procent af de 9-17-årige oplevet det seneste år. Og at blive kontaktet af personer, som man ikke ønsker at tale eller skrive med – her ligger tallet også på 18 procent.

Undersøgelsen byder også på andre krænkelser. For eksempel er 6 procent blevet truet eller afpresset på nettet det seneste år, og 3 procent har fået delt intime eller private billeder eller videoer, uden at have givet lov.

Snapchat er det medie, hvor børn og unge oplever flest krænkelser, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen er repræsentativ og foretaget blandt 3.219 børn og unge.

08:23 Kerstin Bruun-Hansen

Nyt medie på vej om løsningerne på samfundets helt store problemer

Den 24. februar går det nye medie Impact insider i luften.

Impact Insider beskriver sig selv som et kritisk og konstruktivt nyhedsmedie, der gransker, hvad der kommer ud af de ressourcer, det offentlige, erhvervslivet og civilsamfundet investerer i samfundet.

”Impact Insider kommer til at beskæftige sig med, hvordan vi som samfund løser de helt store og komplekse problemer,” oplyser chefredaktør Carsten Terp i en mail til Journalisten.

Han tilføjer, at han har rejst fondsmidler til det første år, hvor mediet bliver bygget, lanceret og gerne skal vise, at der er et marked for det.

Lanceringen af Impact Insider finder sted den 24. februar ved en lanceringskonference i Demokrati Garage i København NV.

07:59 Ritzau

Neil Young forsvinder fra Spotify efter kritik af podcastvært

Sangeren Neil Youngs musik vil inden længe ikke være at finde på streamingtjenesten Spotify længere.

Det bekræfter den 76-årige sanger og Spotify ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Neil Young offentliggjorde tidligere på ugen et åbent brev til Spotify, hvor han krævede, at podcasten “The Joe Rogan Experience” blev fjernet fra streamingtjenesten.

Sangeren anklager podcastens vært, 54-årige Joe Rogan, for at sprede misinformation om coronavirus og vacciner.

Young stillede derfor Spotify et ultimatum.

“De kan have Rogan eller Young. Ikke begge,” skrev han i brevet.

Rogans podcast er en af de mest populære i verden og er den mest lyttede på Spotify.

Han har flere gange sat spørgsmålstegn ved behovet for covid-19-vacciner og sagt, at han blev behandlet for covid-19 med lægemidlet ivermectin, som ifølge Reuters ikke har nogen dokumenteret effekt mod covid-19.

Spotify har forsvaret sig med, at platformen forsøger at balancere “lytternes sikkerhed og kunstneres frihed”.

Ifølge streamingtjenesten er flere end 20.000 podcastafsnit om coronavirus blevet fjernet fra platformen.

07:46 Kerstin Bruun-Hansen

DJ: Mange undlader helt at søge aktindsigt pga. lang behandlingstid

Onsdag var DJ-formand Tine Johansen inviteret til høring om offentlighedsloven i Folketingets Retsudvalg sammen med en række andre eksterne oplægsholdere.

Tine Johansen brugte ifølge DJ sin taletid til blandt andet at opridse de grundlæggende problemer, som den nuværende offentlighedslov har rejst.

”Lukkethed og ikke åbenhed er blevet udgangspunktet. Sagsbehandlingstiden er lang, og man får ofte afslag på sin anmodning. Det betyder, at mange journalister helt undlader at søge om aktindsigt, fordi de ikke kan forvente at få oplysningerne, mens et emne er aktuelt,” sagde DJ-formanden.

Hun betegner det som et alvorligt samfundsmæssigt problem, da lukkethed giver mistillid og mytedannelser hos mange af dem, der bliver påvirket af politikernes beslutninger.

Tine Johansen gentog DJ’s fem konkrete forslag til forbedringer over for medlemmerne af Retsudvalget. De kan læses her.

Ud over Tine Johansen var også jurist og offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen inviteret. Det samme var tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet Bo Smith, journalist Jesper Tynell, formand for Djøf Henning Thiesen og Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger.

I går
15:43 Jakob Albrecht

Historisk stor erstatning i sag om grov sexchikane

Østre Landsret har pålagt en arbejdsgiver at betale 250.000 kr. til en kvindelig tidligere ansat, der blev chikaneret af en kollega. Chikanen bestod i et utal af opkald og sms’er med groft seksuelt og voldeligt indhold. Arbejdsgiveren havde ikke gjort nok for at forebygge krænkelserne og havde fyret kvinden, da hun fortalte om dem.

Det skriver Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Arbejdsgiveren er blevet dømt dels på baggrund af episoderne i arbejdstiden, dels på grund af fyringen af kvinden.

Østre Landsret begrundede den høje godtgørelse med, at arbejdsgiveren havde fyret kvinden dagen efter, at hun havde fortalt om chikanen.  Derudover fandt chikanen sted på arbejdspladsen og i arbejdstiden.

Derfor kunne arbejdsgiveren drages til ansvar for de seksuelle krænkelser – også selv om arbejdsgiveren ifølge retten ikke havde kendt til forholdene, mens de stod på.

13:05 Kerstin Bruun-Hansen

TV 2 Fyn henter digital redaktør fra Danmarks Radio

TV 2 Fyn henter digital redaktør fra Danmark Radio

1. marts tiltræder Hans Christian Kromann som digital redaktør på TV 2 Fyn. Det skriver regionalstationen i en pressemeddelelse.

TV 2 Fyn har gaflet sin nye digitale redaktør fra DR, hvor Hans Christian Kromann har haft titlen som redaktionschef for digitale nyhedsprodukter.

På TV 2 Fyn skal han blandt andet være med til at løfte den konstruktive journalistik og føre den digitale strategi ud i livet.

TV 2 Fyn er i gang med at flytte produktionsfokus fra TV til digital. Og her får den digitale redaktør en nøglerolle sammen med det øvrige redaktørkorps og nyhedsledelsen.

11:38 Kerstin Bruun-Hansen

Tidligere DF-pressechef: 3F-sagen udstiller tendens til komme ”på” i en fart

”Suk. Stort suk.”

Sådan skriver Dansk Folkepartis tidligere pressechef Søren Søndergaard i et indlæg i Altinget om den udbredte ’på i en fart’-tendens blandt politikere på sociale medier.

Ifølge ham udstillede det netop den tendens, da en række politikere var hurtige til at vise deres støtte til 3F-formanden Per Christensen – for derefter at ændre mening.

”Man bliver meget træt, når politikere og andre hurtige meningsmagere kaster sig lynhurtigt ud i et glødende forsvar for forhenværende 3F-formand Per Christensen, allerede før de har læst historien om ham – uden at ane en pind faktisk – men fordi de vil ”på” i en fart og vise deres sympati og fremstå empatiske og demonstrere deres evne til at have meninger,” skriver Søren Søndergaard.

Han anfører, at det i ”gamle dage” var tilstedeværelse på Ritzau-rullen og i TV Avisen, der viste, om man var ”på” som politiker. Senere blev det TV 2 News, og i dag er der skabt helt nye kommunikationsmotorveje.

”Men politikernes ageren på Facebook, Twitter og Instagram er latterlig,” skriver Søren Søndergaard, der ligefrem mener, at den svækker befolkningens tillid til politikerne.

09:36 Kerstin Bruun-Hansen

Femina ansætter redaktør fra Berlingske

Den 25. april tiltræder Anne Wittorff Rusbjerg i en nyoprettet stilling som digital forsideredaktør og jourhavende på Femina. Det oplyser Aller i en pressemeddelelse.

Anne Wittorff Rusbjerg kommer fra en stilling som digital nyhedsredaktør på Berlingske. Her har hun de seneste år været med til at udvikle berlingske.dk samt været en del af Berlingskes udvidede redaktionsledelse.

Anne Wittorff Rusbjerg ser frem til at skulle bidrage til Feminas større fokus på aktuelle samfundsproblematikker.

”Jeg er meget imponeret over den udvikling, Femina er i gang med. Da jeg stod i sommer og var højgravid, var det Feminas artikler om manglen på jordemødre, der spøgte i mit hoved. Det er et godt eksempel på, hvordan Femina er i gang med skærpe sin identitet som et medie, der tager kvinder – og ofte oversete problemer – seriøst,” udtaler hun.

 

07:59 Kerstin Bruun-Hansen

SF har fået nok af nøleri: Kræver forhandlinger om offentlighedsloven nu

Den socialdemokratiske justitsminister, Nick Hækkerup, skal med det samme indlede forhandlinger om lempelser på den omdiskuterede offentlighedslov.

Sådan lyder beskeden ifølge Berlingske fra SF.

SF fik i februar 2021 flertal for et forslag, der pålagde regeringen at indkalde til forhandlinger om offentlighedsloven. Men siden da er der ifølge partiets gruppeformand, Karina Lorentzen Dehnhardt, ikke sket noget.

Hun har nu fået nok af regeringens ”nøleri”.

”Jeg har sgu totalt mistet tålmodigheden. Det er nøleri, og jeg kan kun tolke det som, at ministeren har en uvilje over for forandringer, der vil give større åbenhed og gennemsigtighed, og kan han forhale det, så gør han det,” siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Berlingske.

Derfor kræver hun nu, at justitsminister Nick Hækkerup (S) indleder forhandlinger om offentlighedsloven, der i årevis har været genstand for stor debat. Enhedslisten og Venstre bakker op om kravet, og justitsministeren lover, at der snart sker noget.

07:46 Kerstin Bruun-Hansen

Netflix topper dansk streamingforbrug – men DR er nummer to

86 minutter, eller lige under halvanden time. Så meget tid har danskerne i målgruppen over tre år brugt på at se Netflix i årets tredje uge.

Det skriver Mediawatch på baggrund af Danmarks nye tv- og streaming-måler Nielsens første streaming top-10.

Netflix ligger dermed klart i front som den tjeneste, danskerne bruger mest tid på ugentligt. Men på andenpladsen finder man public service-platformen DR TV, som danskerne i gennemsnit brugte 70 minutter på i uge tre.

TV 2 Play kommer ind på fjerdepladsen, mens resten af top-ti domineres af tv-distributører eller teleselskaber.

Den nye seermåling fra Nielsen har sammenlignet med den gamle fra Gallup øget fokus på danskernes ændrede medievaner, flere skærme, flere indholdstyper, streaming-sening og nye aktører.

Selv om streaming vokser, er det gennemsnitlige tidsforbrug på traditionelt flow-tv stadig højere og var sidste år 125 minutter dagligt ifølge Gallup-tal.

25 januar
15:59

Arbejdsgiver får kritik for at vise foto af eks-medarbejder

Arbejdsgiver får kritik for at vise foto af eks-medarbejder

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Datatilsynet udtaler kritik af Hadsund Apoteks brug af billeder af en tidligere medarbejder i en markedsføringsvideo, som blev offentliggjort på Facebook. Det skriver Datatilsynet.
Klager anførte i sagen, at hun ikke havde givet samtykke til, at billeder af hende kunne benyttes i markedsføringsøjemed af sin tidligere arbejdsgiver.
Apoteket har nu fået besked på at slette billederne fra markedsføringsvideoen.

11:45 Kerstin Bruun-Hansen

Kulturministeriet skal lede arbejde i ny nordisk tech-tænketank

Der er behov for mere viden om, hvordan store techkoncerner påvirker samfundet og demokratiet.

Derfor har Nordisk Ministerråd for Kultur valgt at skabe en nordisk tænketank, som skal dykke ned i emnet. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Tænketankens opgave vil være at kvalificere debatten i Norden om techgiganters indflydelse på demokratiet, så Norden står bedre i håndteringen af problemstillingen fremover.

Danmark får ansvaret for at nedsætte tænketanken og lede, tilrettelægge og koordinere dens arbejde. Indsatsen vil vare fra april 2022 til starten af 2023.

11:18 Kerstin Bruun-Hansen

DR ansætter ny direktør og medlem af direktionen

DR har ansat en chef for det nye direktørområde for Bruger, Marked og Publicering. Det skriver DR Presse.

Den nye bruger- og markedsdirektør, som også bliver medlem af direktionen i DR, er Karsten Dyhrberg Nielsen. Han tiltræder 7. marts.

Karsten Dyhrberg Nielsen har senest været administrerende direktør i svenske Stim og har tidligere haft lignende stillinger inden for musikindustrien i Danmark og internationalt.

Karsten Dyhrberg Nielsen får det overordnede ansvar for at sikre, at DR fremover kan indfri sine public service-ambitioner og –forpligtelser med et solidt afsæt i brugernes behov og udviklingstendenser i mediemarkedet.

Hans nye direktørområde er et resultat af de ændringer i DR’s organisation, som betød, at det tidligere direktørområde DR Medier nu er lukket.

 

10:20

Ja, public service-medier gør samfundet sundere

Der er en tydelig forbindelse mellem eksistensen af public service-medier i et land og landets demokratiske sundhedstilstand.

Det viser et studie af 33 lande lavet af to amerikanske medieforskere omtalt af Nieman Lab ved Harvard University.

For at public service-medier skal have værdi for samfundet, kræver det dog, at finansieringen er stærk, medierne er uafhængige og beskyttet mod politisk indblanding, fremgår det af studierne.

Undersøgelsen viser, at antallet af lyttere, seere og læsere ikke betyder så meget for samfundsnytten. Det vigtigste er faktisk bare det faktum, at public service-medierne findes.

Undersøgelsen omfatter public service-medier i hele verden, og en gennemgang viser, at mens hver tysker betaler 935 kroner om året, er det i USA knap 20 kroner om året til for eksempel PBS og NPR.

Leder af Nieman Lab, Joshua Benton, skriver i en kommentar til undersøgelsen, at det er svært at skelne mellem årsag og virkning – hvad kommer først: Et sundt samfund eller sunde public service-medier?

”Jeg har en mistanke om, at selv hvis man tidoblede den offentlige støtte, ville det gøre meget lidt for at gøre grøfterne i USA mindre,” skriver Joshua Benton.

09:45 Kerstin Bruun-Hansen

24syv ansætter nyhedschef til at lede redaktioner rundt i landet

Efter flere måneder med en ubesat stilling som nyhedschef har 24syv nu ansat Simon Reenberg til posten. Det bekræfter han selv over for Journalisten.

Simon Reenberg kommer fra en stilling som digital redaktør på lokale nyhedssites i Hovedstadens Mediehus, som er en del af Jysk Fynske Medier.

Han skal sidde i København, men får ifølge Mediawatch ansvar for at lede 24syvs nyetablerede redaktioner ude i landet.

Hidtil har radioen haft én stor redaktion i Svendborg, men efter kritik fra Radio- og tv-nævnet har 24syv nu ansat en journalist i Aalborg, to i Aarhus, to i Odense samt to praktikanter, og en halvtidsstilling i Thy og i Jelling. En stilling i Aalborg er stadigvæk ubesat.

Simon Reenberg overtager posten som nyhedschef efter Joachim Næshave, som stoppede i oktober, da radioen besluttede at lukke nyhedsredaktionen i Svendborg.

 

 

08:42 Kerstin Bruun-Hansen

Medieforhandlinger: Befolkningen skal have adgang til DR’s arkiv

Konservative og Enhedslisten vil have indfriet et syv år gammelt krav om at give befolkningen digital adgang til DR’s arkiver.

Sådan lyder et af kravene fra de to partier i det kommende medieforlig ifølge Altinget.

Ved forrige medieforlig blev det vedtaget, at DR skulle pålægges at give offentlig adgang til hele sit digitale arkiv. Men kravet blev aldrig indfriet, og det er synd og skam, synes Konservative og Enhedslisten.

”Det er tosset, at der ikke er andre, der kan få glæde af offentligt betalte materialer, og jeg ved, det har været et stort ønske hos danskerne og branchen derude,” siger Birgitte Bergman, medieordfører for Konservative.

Regeringen anerkender kravet, men vil sikre en balancegang, så DR ikke mister konkurrencefordele over for streamingtjenester.

08:34 Kerstin Bruun-Hansen

Ingen pressenævnskritik af Ekstra Bladets prisvindende podcast

I podcastserien ’I de forkerte hænder’ afslørede Ekstra Bladet i sommer, hvordan psykolog Michael Adam Guul i forbindelse med anbringelsessager har arbejdet på en måde, som eksperter kalder fup og fidus.

Historierne fik psykologen til at klage til Pressenævnet over en række forhold i forbindelse med artiklerne.

Men ifølge Pressenævnet, som nu har taget stilling til sagen, er der ikke noget at komme efter. Pressenævnet fandt, at artiklerne var i overensstemmelse med god presseskik, og nævnet udtalte ikke kritik.

Podcastserien, der går tæt på psykologen og hans indgribende rapporter, som har været med til at få børn tvangsfjernet, vandt i oktober FUJ’s Formidlingspris.

 

07:50 Kerstin Bruun-Hansen

Efter formandsvalg: 24syv vil fortsat have Messerschmidt som radiovært

<span class="rodt">Efter formandsvalg: </span>x24syv vil fortsat have Messerschmidt som radiovært

Morten Messerschmidt møder pressen, efter at han er blevet valgt til ny formand ved Dansk Folkepartis ekstraordinære årsmøde i Herning søndag den 23. januar 2022. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Foto: Bo Amtrup/Ritzau Scanpix

Kan man være partiformand og samtidig have sit eget program på en statsstøttet radiostation?

Ja, lyder svaret fra Simon Andersen,  programdirektør og ansvarshavende chefredaktør på 24syv.

Det er TV 2, som har stillet ham spørgsmålet, efter at Morten Messerschmidt søndag blev valgt som ny formand for Dansk Folkeparti. Siden december sidste år har han været vært på opera-programmet ’Kammertonen’ på 24syv, der tidligere hed Radio Loud.

Og sådan skal det fortsætte. Simon Andersen har  ingen planer om at opsige samarbejdet med Morten Messerschmidt.

”Men jeg kunne ikke drømme om at bruge ham til andet end at snakke om sin kærlighed til musik og opera,” siger han.

TV 2 har uden held forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt om, hvorvidt han har tænkt sig at fortsætte som radiovært. Men Simon Andersen både håber og regner med, at det er tilfældet.

”Jeg spurgte ham for nogle måneder siden, om han ville blive, hvis han blev formand. Det ville han. Men det er jo ikke til at vide, om han får for travlt,” siger han.

 

07:21 Ritzau

Biden bander for åben mikrofon af journalist

USA’s præsident, Joe Biden, blev i går fanget af en tændt mikrofon i at bande af en Fox News-journalist i Det Hvide Hus.

Det skete, efter at journalisten havde stillet et spørgsmål om den stigende inflations påvirkning på dette års midtvejsvalg i USA.

Da journalister blev vist ud fra et møde med Bidens konkurrenceråd, spurgte Peter Doocy, der er korrespondent for Fox News i Det Hvide Hus, om det var okay at spørge til inflationen, og om den er et politisk ansvar.

”Den er et stort aktiv, mere inflation,” svarede Biden sarkastisk, tilsyneladende ikke klar over, at hans mikrofon stadig var tændt.

”Sikke en son of a bitch,” tilføjede præsidenten.

Senere fortalte Peter Doocy til Fox News-værten Sean Hannity, at Biden en time senere ringede til ham og sagde, at ”det er ikke noget personligt, kammerat”.

Peter Doocy, der længe har dækket Biden, bliver jævnligt peget på af præsidenten til pressemøder og stiller ofte skeptiske og kritiske spørgsmål.

24 januar
15:36

Karup Ugeavis’ mangeårige redaktør er død

Karup Ugeavis’ mangeårige redaktør er død

Foto_ Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jens Erik Olsen – også kendt som Uge-Olsen – er pludselig død som 77-årig.

Det skriver Dit Kjellerup.

Den farverige Jens Erik Olsen blev både i Karup og i en stor del af landet kendt som Uge-Olsen, fordi han i 13 år udgav Karup Ugeavis.

Jens Erik Olsen var ikke bange for at kaste sig ud i konflikt-historier. Han lavede journalistik, som var kritisk over for de fleste i et omfang, man hverken før eller siden har oplevet i Karup.
Jens Erik Olsen var, som Viborg Stifts Folkeblad skrev i et portræt i 2019, særligt forkæmper for ”den lille mand”, og han angreb kommunen, politikerne, politiet og snart sagt alle tænkelige magthavere, når han følte, at det var nødvendigt. Jævnligt endte hans historier også i de landsdækkende medier.

 

 

 

15:10

NRK beklager artikel om vaccinemodstanders død

I april 2021 publicerede norske NRK en artikel om, at vaccinemodstanderen Hans Gaarder var død med corona.

Nu beklager NRK publiceringen af artiklen på Facebook, skriver m24.no

”Omtalen av dødsfaldet og identificeringen med navn og billede var en stor belastning for Gaarders nærmeste familie, og den belastning blev forstærket af, at sagen også blev publiceret på Facebook med åbent kommentarfelt. Dette kunne have være undgået, og NRK beklager, at det skete,” skriver NRK.

NRK forklarer, at den slags sager ikke bør publiceres i Facebook-opslag, hvor alle kan kommentere.

11:52 Kerstin Bruun-Hansen

Nye tal fra Gallup: Lyttertal for 24syv stiger støt

Dagens radiolyttertal fra Gallup er god læsning for DAB-kanalen 24syv, der tidligere hed Radio Loud.

Tallene afslører nemlig, at 24syv i sidste uge havde 45.000 ugentlige lyttere i målgruppen over 12 år. Blandt de 15-50-årige, hvor 24syvs målgruppe befinder sig, var der i sidste uge 19.000 lyttere.

Lige siden kanalen gik i luften under navnet Radio Loud i april 2020, har der været stor bevågenhed om ungdomsradioens lyttertal. Adskillige gange har Gallup målt ingen eller meget få lyttere.

Men de seneste uger er det gået bedre med lyttertallene. I årets første og anden uge var der ifølge Gallup henholdsvis 18.000 og 15.000 ugentlige lyttere blandt danskere over 12 år, mens der i 2021’s sidste uge var 11.000.

08:04 Kerstin Bruun-Hansen

Google anklages for systematisk snyd med annoncesalg

Retsdokumenter fra USA viser, at den amerikanske søgemaskine Google i årevis skulle have snydt udgivere med annoncefinansierede hjemmesider og apps for op til 40 pct. af indtjeningen.

Det skriver Politiken på baggrund af en artikel i Wall Street Journal.

I perioden 2010 til 2019 skulle Google ved hjælp af hemmelige programmer have fiflet med annoncesalget for udvalgte udgivere, der finansierer hjemmesider og apps gennem annoncekroner, for op til 40 pct. af deres indtjening.

Wall Street Journal har set dokumenter fremlagt i en amerikansk retssal, der omfatter mails sendt mellem Googles ansatte. Her fremgår det, at mens salget for nogle virksomheder blev bremset, blev annoncepriserne sat op for købere.

Differencen mellem den lavere pris, som udgiverne troede, deres annoncer blev solgt for, og den højere pris, annoncekøberne betalte, skulle ifølge Wall Street Journal være strøget direkte i Googles lommer.

Ifølge Google bør sagen afvises, fordi den er baseret på ”unøjagtigheder”.

07:55 Kerstin Bruun-Hansen

Qvortrup skruer ned for sure læserbreve om Ekstra Bladets linje

Siden efteråret har læserbreve med kritik af chefredaktør Henrik Qvortrup og Ekstra Bladets nye stil fyldt en del i avisens egne læserbrevsspalter.

Men nu skal der ifølge chefredaktøren skrues ned for den type læserbreve. Det skriver Se og Hør.

”Det er klart, at hvis man hver eneste gang fem-seks sure mennesker skriver ind, trykker det og sætter det stort op, så får læserne af Ekstra Bladet et forkert billede af, hvorvidt folk er glade eller ikke er glade for Ekstra Bladet,” siger Henrik Qvortrup til Se og Hør.

”Og derfor har vi nok også – set i bakspejlet – trykt for mange af den slags kritiske indlæg i starten, fordi vi ikke ville have siddende på os, at vi ikke ville lægge spalter til kritik.

Ledelsens ønsker for debatsiderne blev tegnet  op i en mail fra begyndelsen af januar, som Se og Hør har læst. Henrik Qvortrup understreger, at beskeden hverken er en besked om at udøve censur eller smagsdommeri, men derimod alene sund fornuft.

”Det er i orden at trykke kritik – det er ikke i orden at trykke for meget kritik,” siger han.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen