data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

14:30 Sebastian Goos

Flere norske medier vil sende fra Breiviks retssag

Telegrambureauet NTB får lov til at sende hele retssagen tirsdag mod den dømte terrorist Anders Behring Breivik, der stod bag terrorangrebene i Oslo og på Utøya i 2011.

Det skriver Journalisten.no.

Der er tale om en prøveløsladelsessag, der finder sted i Skien fængsel.

Norske TV 2 har besluttet sig for at sende direkte fra sagen, men med forsinkelse. Man sender dog ikke Anders Behring Breiviks forklaring direkte:

”Men vi vil klippe videoer ud, som vi vil overveje at udgive i sammenhæng, hvis vi vurderer, at det er relevant,” siger nyhedsredaktør Karianne Solbrække til norske Journalisten.

Samme toner lyder fra Dagbladet og VG, som også har planer om at sende direkte fra sagen, men også med forsinkelse, så der kan redigeres i indholdet.

Torsdag advarede en norsk forsker ellers om, at direkte billeder fra retssagen i værste fald kan inspirere andre til at begå lignende angreb.

 

 

 

11:57 Ritzau

Malou Aamund stopper som direktør for Google Danmark

Malou Aamund stopper som direktør for Google Danmark, som hun har været i spidsen for de seneste seks år. Det oplyser Google i en pressemeddelelse.

52-årige Malou Aamund vil for fremtiden fokusere på bestyrelsesarbejde.

”Min tid i Google har været den bedste periode i min karriere, og det er ikke nemt at forlade så vigtigt et job. Men nu er tidspunktet det ideelle for mig til at starte en fuldtids bestyrelseskarriere, og jeg har for nylig påtaget mig tre nye poster,” siger hun i en pressemeddelelse.

Hun sidder i dag i bestyrelserne i en række store virksomheder.

Det gælder transport- og logistikselskabet DSV og høreapparatkoncernen WS Audiology, som tidligere var kendt under navnet Widex. Desuden er hun i bestyrelsen i Kirkbi og Lego Fonden, der ejer Lego, samt den tyske softwarevirksomhed Thinkproject.

Malou Aamund har desuden tidligere været aktiv i dansk politik. I 2007 blev hun valgt til Folketinget for Ny Alliance, der senere skiftede navn til Liberal Alliance.

I 2008 forlod hun partiet og blev i stedet en del af Venstre. Hun valgte at stoppe i dansk politik i 2011, da hun fik job hos Microsoft.

09:05 Kerstin Bruun-Hansen

Djøf ansætter ny chef for presse og public affairs

Kirsten Marie Kristensen bliver ny chef for Djøfs afdeling for public affairs, presse og politisk interessevaretagelse. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Djøf.

Ifølge direktør Sigge Winther Nielsen har Kirsten Marie Kristensen den erfaring og det lederskab, der skal til for at markere Djøf som en afgørende stemme i samfundsdebatten – både i medierne og hos lovgiverne.

Kirsten Marie kommer fra en stilling som politisk chef og souschef i Røde Kors. Hun er uddannet fra CBS i politisk kommunikation og ledelse.

Hun tiltræder chefstillingen i Djøf 1. februar 2022.

08:32

270 forskere kritiserer Spotify for misinformation i podcast

Spotify skader samfundet og gør intet ved det. Sådan lyder kritikken ifølge blandt andet Rolling Stones i et åbent brev fra 2070 forskere til den svenske streamingtjeneste.

Anledningen til forskernes kritik er en udsendelse af den populære podcast ’The Joe Rogan Experience’. Podcasten var den mest lyttede på Spotify i 2021 og er tidligere blevet beskyldt for både racisme, sexisme og transfobi.

Denne gang er det dog misinformation om vacciner, som Joe Rogan får kritik for.

31. december oploadede han em episode med virolog Robert Malone som gæst. Her fremstiller Robert Malone myndighedernes anbefalinger angående vaccine og behandling af corona som stærkt kritisable, ligesom han afviser den forskning, der ligger til grund for anbefalingerne.

Blandt de 270 forskere er blandt andet læger, sygeplejersker og undervisere, som efterlyser en politik fra Spotify for at moderere misinformation.

 

08:05 Kerstin Bruun-Hansen

Brostrøm efterlyser flere fagjournalister

Hvis pressen virkelig skal give Sundhedsstyrelsen kvalificeret modspil, kræver det, at journalister er mere specialiserede inden for området.

Det mener Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, der søndag var i TV 2’s mediemagasin ’Presselogen’. Her blev de seneste knap to års coronajournalistik debatteret.

”Vi har været udsat for ganske meget kritisk journalistik de sidste to år, så det er ikke mængden af kritisk journalistik, der har manglet,” sagde Søren Brostrøm.

Han mener, at kritikken mestendels har været på sin plads, men at journalistikken om coronahåndteringen kunne have været bedre, hvis den var blevet varetaget af journalister med mere viden om sundhed.

Han påpegede desuden, at journalisterne ifølge ham har fokuseret ensidigt på magtens centrum og for lidt på mennesker.

07:52 Kerstin Bruun-Hansen

BBC’s tyrkiske journalister strejker – løn kan ikke følge med inflationen

Efter cirka fem måneders forhandlinger har BBC’s journalister i Tyrkiet fredag indledt en strejke. Det skriver det europæiske journalistforbund, EFJ.

Det sker, efter at den britiske public service-station har afvist et krav fra det tyrkiske journalistforbund om at lade journalisternes løn følge inflationen i landet.

Tyrkiets inflation er officielt 36 procent, og journalisternes organisation har foreslået en lønstigning på 30 procent samt en årlig bonus-udbetaling.

Ud over lønstigning har BBC-journalisterne også krævet bedre adgang til sundhedshjælp og et pensionssystem som det, BBC bruger i England og på sine redaktioner i andre lande.

Journalisternes strejke bliver bakket op af en række organisationer, herunder det europæiske journalistforbund (EFJ) og de nationale journalistforbund i Storbritannien og Irland.

14 januar
18:00 Anna Sol Jørgensen

Politiet krævede tavshedspligt under afhøring af DR-journalist

Mens de fleste medier afviste at deltage i den vidneafhøring om sagen om læk fra PET og FE, havde DR valgt at deltage. Og den afhøring er foregået – ganske kort – i dag, hvor DR-journalist Niels Fastrup var inde som vidne.

Politiet ville pålægge Niels Fastrup tavshedspligt, hvilket han og hans advokat afviste, skriver dr.dk.

”Vi vil som publicistisk hus ikke acceptere politiets ønske om, at vi ikke må fortælle, hvad der er foregået i en afhøring, hvis vi vurderer, at det er af afgørende betydning for offentligheden,” siger DR’s nyhedsdirektør, Sandy French, til dr.dk.  

DR havde på forhånd gjort det klart, at kildebeskyttelsen ville være det absolutte hensyn under afhøringen. Men det var det, afhøringen gik ud på.

”Politiet ønskede at afhøre mig om, hvem mine kilder er,” siger Niels Fastrup til dr.dk.

14:08 Sebastian Goos

PET: Udenlandske spioner kan være undercover som journalister i Danmark

Udenlandske spioner arbejder blandt andet under dække af at være journalister i Danmark.

Det konstaterer PET i udgivelsen ’Vurdering af spionagetruslen mod Danmark’, som er udkommet for første gang.

”Fremmede efterretningsofficerer arbejder bl.a. under dække af at være diplomater, journalister eller forskere, og de er trænede i at udvælge og opbygge fortrolige kontakter til personer, som typisk kan give dem adgang til klassificerede og beskyttelsesværdige informationer,” lyder det blandt andet i rapporten.

Overordnet set er truslen fra fremmede staters spionvirksomhed i Danmark stigende, og der er tale om alt fra spionage, påvirkning, chikane, forsøg på ulovligt at anskaffe produkter, teknologi og viden samt i helt særlige tilfælde likvideringsforsøg.

 

13:01 Sebastian Goos

Claus Hjort bekræfter: Sigtet efter paragraf 109

Venstres tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bekræfter nu, at han er kommet i søgelyset for en række udtalelser om Forsvarets Efterretningstjeneste:

”Jeg kan bekræfte, jeg er sigtet efter straffelovens paragraf 109 for at have overtrådt grænserne for min ytringsfrihed. Jeg har ytret mig som folketingsmedlem om en politisk sag, og jeg har ikke yderligere at tilføje for nuværende. Men jeg kunne aldrig drømme om at foretage mig noget, som kunne gøre skade på Danmark eller Danmarks interesser,” lyder det fra ham i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Det sker i kølvandet af, at flere medier har henvendt sig til Claus Hjort Frederiksen om blandt andet udtalelser i tv-programmet ’Lippert’ på TV 2 News.

TV 2 News gik Claus Hjort Frederiksen for eksempel i detaljer om et fortroligt samarbejde mellem Danmark og NSA, som er den amerikanske sikkerhedstjeneste:

”Nu vil jeg være forsigtig med, hvad jeg siger, og ellers må jeg risikere fængselsstraf, men jeg har i hvert fald været med til at orientere om, at den aftale fandtes,” sagde Claus Hjort Frederiksen blandt andet.

10:32 Anna Sol Jørgensen

Nyt produktionsselskab vil ind på markedet for ’kommerciel public service’

Udbrydere fra produktionsselskaberne Blu og Mastiff har stiftet et nyt produktionsselskab med navnet Collectif.

Det skriver MediaWatch. 

Bag selskabet står kreativ chef Casper Lindstad som hovedejer og programchef Thomas Winther-Schimdt. De forklarer ifølge MediaWatch i en pressemeddelese, at produktionsselskabet vil fokusere på at levere programmer inden for det, de kalder ’kommerciel public service’ og peger på underholdningsprogrammer som ’Alle mod 1’ og ’Gift ved første blik’ som eksempler på det.

”Ud over at public service aldrig har været vigtigere, så har vores unikke, danske forståelse af begrebet de senere år affødt nogle enestående, originale formater, som både har gjort sig godt blandt danskerne og haft potentiale uden for landets grænser,” siger de ifølge MediaWatch i en pressemeddelelse.

09:48 Sebastian Goos

TV 2 henter fodboldkommentator fra Discovery

TV 2 henter fodboldkommentator fra Discovery

Fodboldkommentator Morten Bruun skifter til TV 2. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fodboldekspert og kommentator Morten Bruun skifter fra Discovery til TV 2.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Det sker allerede fra 1. februar, hvor Morten Bruun fremover skal være fast mand på TV 2’s ugentlige fodboldtransmissioner fra Europa League og Conference League til Seria A og LaLiga.

Morten Bruuns første opgave for TV 2 bliver dækningen af LaLige i weekenden 5.-6. februar.

09:08 Anna Sol Jørgensen

Filippinsk journalist dræbt af skud foran bilværksted

Den filippinske radiojournalist Jaynard Angeles, der arbejdede for radiokanalen Radyo ni Juan Tacurong, blev onsdag eftermiddag dræbt af skud foran et bilværksted i byen Tacurong.

Det skriver journalisten.se.

Jaynard Angeles var indtil for nylig chef for radiokanalen, men overgik for nylig til at være kommentator, i forbindelse med at han valgte at stille op som politiker til lokalvalget i byen.

Politiet er i gang med at undersøge, om drabet har forbindelse til hans rolle som journalist eller politiker, skriver det statslige nyhedsbureau PNA.

09:05 Sebastian Goos

Egmont henter ny kommunikationsdirektør i Københavns Kommune

47-årige Amanda Justesen bliver ny kommunikationsdirektør for Egmont.

Det oplyser Egmont i en pressemeddelelse. 

Hun afløser dermed Line Aarsland, der har valgt at blive selvstændig kommunikationsrådgiver efter otte år i jobbet.

Amanda Justesen kommer fra en stilling som koncernkommunikationschef for Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

”Jeg er glad for, at Amanda Justesen har takket ja til at blive ny kommunikationsdirektør i Egmont. Hun kommer med en stor og bred kommunikationsfaglig og ledelsesmæssig ballast. Samtidig har hun god indsigt i politiske processer og omfattende erfaring med kommunikations- og kampagneledelse i komplekse organisationer, hvilket er vigtigt for Egmont som stor indholdsproducent og teknologibaseret virksomhed,” siger Egmonts koncernchef, Steffen Kragh, i pressemeddelelsen.

Amanda Justesen tiltræder i stillingen 1. marts og får titlen vice president for Communications & Public Affairs.

07:55 Sebastian Goos

Flere værter udsat for stalking: TV 2 oplever ikke effektiv hjælp fra politiet

TV 2’s værter udsættes med mellemrum for stalking, men der er ikke meget hjælp at hente ved politiet.

Det fortæller facility manager Karina Vinzent til Politiken, der i disse dage har fokus på stalking.

”Jeg oplever, at dansk politi og især Københavns Politi er presset på ressourcer. Jeg skal presse på, når jeg henvender mig,” siger Karina Vinzent til Politiken. Ifølge hende er det især svært, hvis det drejer sig om digitale henvendelser – og ikke fysiske.

Historierne i Politiken kommer på baggrund af, at musikeren Jenny Rossander, der også er kendt som kunstneren Lydmor, har fortalt, at hun ikke har fået effektiv hjælp fra politiet til at håndtere en stalker, der trods tilhold opsøger hende.

På TV 2 er det oftest medarbejdere på skærmen, der udsættes for forfølgelse, siger Karina Vinzent:

”De pågældende studieværter eller live-reportere har oftest, og fejlagtigt, en følelse af, at de selv har stukket næsen for langt frem og skal kunne tåle lidt af hvert som offentlige mediepersoner. Så de trækker det enormt langt, før de melder til mig eller deres chef, at de har været udsat for noget gennem længere tid. Derfor formoder jeg, at der er et mørketal for antallet af sager.”

13 januar
14:42 Sebastian Goos

Nordisk Journalistforbund: Afhøringer af journalister er meget bekymrende

Nordisk Journalistforbund (NJF) udtrykker stor bekymring for tendensen med at indkalde journalister til afhøring hos politiet i sager, der vedrører læk fra de enkelte landes efterretningstjenester.

Det oplyser forbundet i en udtalelse. Forbundet er et samarbejde mellem journalistforbundene i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

NJF konstaterer, at tendensen finder sted i ”adskillige” nordiske lande:

”Det sker på trods af den kendsgerning, at journalister selvfølgelig ikke kan eller vil udlevere navne på kilder, eller hvad de diskuterer med kilder. Det burde være almen viden hos politiet og efterretningstjenesterne,” lyder det videre i udtalelsen, som også er underskrevet af Tine Johansen, formand i Dansk Journalistforbund.

”Arbejdsmetoderne i efterretningstjenesterne har offentlighedens interesse, og som sådan er det helt legitimt at dække dem journalistisk. NJF-præsidiet mener, at denne opførsel fra politiet og efterretningstjenesterne kan tolkes som et forsøg på at presse journalister og medier til at undlade at dække vigtige sager om efterretningstjenesterne,” afsluttes udtalelsen.

13:16 Anna Sol Jørgensen

Whistleblower Bitten Vivi efter Højesterets dom: Jeg ville gøre det igen

Det kommer ikke bag på whistleblower Bitten Vivi Jensen, at Højesteret i dag har stadfæstet dommen fra Østre Landsret, der dømte hende til at betale 10 dagbøder à 500 kroner for at have videregivet personfølsomme oplysninger om borgere i Frederiksberg Kommune.

Det siger hun til TV Lorry og uddyber, at hun er ked af det på borgernes vegne.

“Det er en sorgens dag for de sårbare og udstødte, og det er en sorgens dag for de offentligt ansatte. Dommen viser, at de offentligt ansatte ikke kan sige noget som helst, for så får de kærligheden at føle og bliver fyret,” siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry.

Bitten Vivi Jensen er tidligere ansat i Frederiksberg Kommune, og i den rolle videregav hun personfølsomme oplysninger om sager om førtidspension til borgere i kommunen og videregav oplysninger til Information.

Hun blev fyret efter flere uenigheder med sin arbejdsgiver, men havde inden da taget materiale i form af akter fra 89 borgeres sager om førtidspension med hjem fra arbejde. Dem udleverede hun i to bæreposer til politiet, der ransagede hendes hjem, efter at kommunen havde politianmeldt hende.

Selvom Højesteret nu har stadfæstet Landsrettens dom og har slået fast, at den nye lov om beskyttelse af whistleblowere ikke kunne føre til straffrihed, fortryder Bitten Vivi Jensen ikke.

“Jeg er stolt af det, jeg har lavet, og jeg ville gøre det om den dag, det skulle være,” siger hun til TV 2 Lorry.

10:07 Sebastian Goos

Seks journalister stifter nyt podcast-selskab

Seks journalister stifter nyt podcast-selskab

Holdet bag MonoMono. Foto: Mikkel Bøgeskov Andersson

Journalisterne Mikkel Rönnau, Emil Rothstein-Christensen, Anne Pilegaard Petersen, Mads Petter Kühnel, Mikkel Bøgeskov Andersson og Rune Sparre Geertsen har slået sig sammen og stiftet selskabet MonoMono, som skal producere podcasts og lydproduktioner.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

De vil især fokusere på at producere ”gennemførte, journalistiske og fortællende podcastserier, der kræver erfaring med dramaturgi, reportage og lyddesign”.

Folkene bag har blandt andre produktioner været med til at udvikle og tilrettelægge prisbelønnede og populære serier som: ’Bandeland’ (Ekstra Bladet), ’Djævlen i detaljen’ (DR), ’Kan man tilgive en psykopat?’ (Podimo), ’Radiofortællinger’ (DR), ’Satans Syndsforladelse’ (DR), ’Dobbeltmordet’ (DR), ’Farlige toner – historien om dansk jazz’ (DR), ’Blackout – pigen på billedet’ (DR), ’Baglandet’ (DR) og ’Den nordiske Odyssé’ (DR).

Derudover har de også produceret lydproduktioner og såkaldte ”audiowalks” til danske museer.

Rune Sparre Geertsen bliver direktør for selskabet.

08:24

Flertal i svensk meningsmåling: Journalisters værdier påvirker journalistikken

Flertal i svensk meningsmåling: Journalisters værdier påvirker journalistikken

Arkivfoto taget i forbindelse med et coronapressemøde i Statsministeriet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Seks ud af ti stemmeberettigede svenskere tror, at nyhederne ”i høj grad” påvirkes af journalisters egne værdier og politiske holdninger.

Det skriver svenske Journalisten på baggrund af en undersøgelse, der er foretaget af Ipsos for Dagens Nyheter.

Den viser også, at vælgere, der sympatiserer med Sverigedemokraterne, Kristendemokraterne og Moderaterna er mest tilbøjelige til at tro, at journalister lader sig påvirke af egne holdninger.

”Der er bestemt en uoverensstemmelse mellem journalisternes ’syn på sig selv’ og nyhedsforbrugernes syn på nyhedsformidlingen. Mit billede er, at journalister generelt ser sig selv som professionelle og i stand til at adskille deres egne meninger fra den rapportering, de beskæftiger sig med,” siger Nicklas Källebring, som er meningsanalytiker hos Ipsos, til Dagens Nyheter.

I undersøgelsen svarer et flertal også, at de stoler mest på journalister, der ”holder deres egne værdier og politiske holdninger” for sig selv.

08:00 Sebastian Goos

Google vil modarbejde falske nyheder ved svensk valg

Google vil modarbejde falske nyheder ved svensk valg

Arkivfoto. Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

Google vil investere i at øge sikkerheden og modvirke misinformation og desinformation forud for valget i Sverige.

Det skriver svenske Dagens Media.

Teknikgiganten, som også ejer YouTube, har sammensat et valghold bestående af internationale eksperter og svenske medarbejdere fra Google.

Som led i arbejdet vil Google også tilbyde støtte til mediehuse i landet, så de sikres mod ”trængselsangreb”, de såkaldte DoS-angreb eller DDoS-angreb, eller andre forsøg på teknologisk påvirkning udefra. Google vil også ændre reglerne for politisk annoncering, så man som politiker skal registrere sig og kun må målrette sin annoncering efter aldersgruppe, køn og postnummer.

YouTube, som er ejet af Google, fik onsdag kritik af en gruppe faktatjekkere for at gøre for lidt for at bekæmpe misinformation og desinformation på platformen.

12 januar
15:56 Ritzau

Støjberg bliver klummeskribent for Ekstra Bladet

Støjberg bliver klummeskribent for Ekstra Bladet

Inger Støjberg under møde i Folketingssalen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har takket nej til et job hos Dansk Folkeparti og skal i stedet skrive klummer hos Ekstra Bladet.

”Jeg er jo ikke holdt op med at have holdninger, bare fordi jeg er blevet smidt ud af Folketinget. Så det synes jeg er en sjov og rigtig god udfordring,” siger Inger Støjberg om sit nye job til eb.dk.

Hun har samtidig takket nej til et job hos Dansk Folkeparti.

Det sker i kølvandet af, at Rigsretten 13. december idømte Inger Støjberg 60 dages ubetinget fængsel for overtrædelse af ministeransvarsloven.

Forud for sit exit fra Folketinget havde Inger Støjberg været medlem af Folketinget siden 2001.

Hendes klummer på Ekstra Bladet kommer ifølge hende selv til at handle om aktuelle politiske sager. Men det er muligt, at der også vil komme klummer, der ikke handler om politik, siger hun til Ekstra Bladet.

14:54 Anna Sol Jørgensen

Politiken starter ny fagredaktion og henter redaktør fra forsiden

Per Thiemann, der de seneste tre år har været forsideredaktør på Poltiken, bliver redaktør på Politikens nye fagredaktion Økonomi og Samfund.

Det skriver han på Twitter.

”Det glæder jeg mig helt vildt til,” skriver han og efterspørger input til alt fra vælgeradfærd, samfundsudvikling og bitcoin til boligbobler.

10:15 Anna Sol Jørgensen

P6 Beat-profil får nyt program på Radio4

P6 Beat-vært Anders Bøtter, der har gjort sig særligt bemærket i den nu aflyste lukning af DR’s musikkanal, har fået ny tjans som vært på Radio4.

Det skriver Gaffa.

Anders Bøtter skal stå i spidsen for musik- og interviewprogrammet ’Portrætalbum’, der får premiere fredag den 14. januar.

I december meldte Anders Bøtter ud, at han stopper som live-vært i DR, men fortsætter sin P6-podcast ’Sort Søndag’ i 2022.

07:56 Sebastian Goos

”Principiel” sag om Den Lille Havfrue er for retten i dag

”Principiel” sag om Den Lille Havfrue er for retten i dag

Chefredaktør Tom Jensen fra Berlingske kalder sagen ”principiel”. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der er næppe mange journalister i landet, der ikke ved, at man skal være varsom med at bringe et billede af Den Lille Havfrue i en artikel. Skulpturen, som i sin tid blev udarbejdet af billedhugger Edvard Eriksen, er nemlig beskyttet af ophavsret, og det kan blive en dyr fornøjelse for en nyhedsredaktion.

Det mærkede Berlingske også i november 2020, hvor Københavns Byret pålagde Berlingske at betale en bøde på 285.000 kroner for at have afbildet skulpturen. I byretten blev avisen dømt for at bringe en tegning, hvor havfruen med et zombieagtigt udseende var placeret på en sten. Tegningen skulle illustrere debatkulturen i landet. På et andet foto var skulpturen iført mundbind.

Chefredaktør Tom Jensen sagde i november til Mediawatch, at avisen ville anke afgørelsen:

”Jeg mener, det er en meget forkert dom. Derfor kommer vi til at anke den. Jeg mener, det er en ret principiel sag,” lød det. I dag behandles sag ved Østre Landsret, hvor der også vil blive voteret i sagen. Dommen forventes afsagt indenfor nogle uger.

Juridisk konsulent i COPY-DAN Helle Lund Christiansen forklarede i 2007, hvilke paragraffer arvingerne henviser til, når sager om Den Lille Havfrue behandles:

”Man må ikke uden videre bruge et billede af Den Lille Havfrue eller andre kunstværker i det offentlige rum erhvervsmæssigt, hvis kunstværket er hovedmotivet. Kun hvis billedet indgår i en nyhedssammenhæng – hvis hun for eksempel har fået savet hovedet af eller er overhældt med maling – kan billedet bruges uden at betale afgift,” sagde Helle Lund Christiansen dengang.

Rettet klokken 10.55: Det fremgik tidligere, at der ville blive afsagt dom i sagen i dag. Den forventes først at blive afsagt om nogle uger.

 

11 januar
14:08 Anna Sol Jørgensen

Mediano beklager podcast med Jes Dorph som gæst

Mediano beklager podcast med Jes Dorph som gæst

Jes Dorph-Petersen, der blev fyret som tv-vært i starten af året, var med som gæst i podcasten ’Bech Bag Bolden’. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Lige inden nytår var den tidligere nyhedsvært Jes Dorph-Petersen gæst i fodbold-podcasten ’Bech Bag Bolden’ med Troels Bech. En podcast, der som vanligt også blev lagt ud på Mediano.

Men ifølge Peter Brüchmann, chefredaktør på Mediano, skulle han have tænkt sig bedre om, inden den blev udgivet på hans platform. Det siger Peter Brüchmann i Mediano-podcasten ’Fredagsfrokosten’.

”Der har været nogle reaktioner, ikke mange, på, at Troels Bech laver en samtale med Jes Dorph,” siger Peter Brüchmann i podcasten.

I podcasten er Jes Dorph med som gæst, hvor han fortæller om sit forhold til fodbold generelt og hans forhold til Hellerup IK, og også om hvad fodbold har betydet for ham, efter at han mistede sit job som følge af anklager om seksuelt grænseoverskridende adfærd for godt 20 år siden.

Indtil videre har Mediano bragt de podcasts, som er blevet leveret af både Troels Bech og Spillerforeningen, men fremover vil chefredaktøren overveje, hvorvidt Mediano skal lægge platform til den eller ej. Podcasten er da heller ikke længere at finde på forsiden af mediano.nu, men er stadig tilgængelig på Medianos Soundcloud-profil.

”Måske skal vi til at være mere redaktører og spørge, hvornår det er relevant at bringe. Hvornår skal vi give det her hyggelige frikvarter – og det er svært for mig at formulere det her uden at dømme Jes Dorph, og jeg ønsker ikke at gå ind i diskussionen om MeToo, men jeg tog en forkert beslutning. Det vil jeg gerne beklage,” siger Peter Brüchmann i ’Fredagsfrokosten’.

Peter Brüchmann ønsker ikke at uddybe beklagelsen over for Journalisten.

13:18 Sebastian Goos

TV 2 News’ chefredaktør stopper – trives ikke i jobbet

TV 2 News’ chefredaktør stopper – trives ikke i jobbet

Ask Rostrup stopper som TV 2 NEWS' chefredaktør og bliver i stedet vært på kanalen. Foto: Claus Troelsgaard / TV 2

Ask Rostrup forlader efter eget ønske stillingen som chefredaktør for TV 2 News, fordi han ikke trives i jobbet.

”Det er den sværeste beslutning, jeg nogensinde har taget i mit arbejdsliv,” siger han i en pressemeddelelse.

”Jeg må konstatere, at jeg ganske enkelt ikke kan få mit hoved rundt om jobbet. Jeg troede, at det ville blive det bedste nogensinde, men i dag må jeg indse, at jeg simpelthen ikke trives. Jeg har derfor valgt at forlade jobbet i spidsen for en kanal, jeg i dén grad tror på som fremtiden for uafhængig og troværdig tv-nyhedsformidling,” siger Ask Rostrup videre i pressemeddelelsen, hvor han også roser både medarbejderne på TV 2 News og sine chefkolleger.

Fremover skal Ask Rostrup være vært på kanalen, lyder det videre.

Nyhedsdirektør Ulla Pors går nu i gang med at lede efter en ny person til posten. Indtil da står hun selv i spidsen for TV 2 News sammen med kanalens øvrige ledelseshold.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen