Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

12:37 Ritzau

Christoffer Guldbrandsen skal vidne om stormløb på USA’s Kongres

Christoffer Guldbrandsen skal vidne om stormløb på USA’s Kongres

En komite undersøger stormløbet på den amerikanske kongres, der fandt sted den 6. januar 2021. REUTERS/Jonathan Ernst

Den danske journalist og dokumentarist Christoffer Guldbrandsen skal onsdag afhøres af en komité i Washington D.C., der undersøger stormløbet på USA’s kongres 6. januar 2021.

Det fortæller han i programmet “Lippert” på TV2 News.

”Jeg skal være ærlig at sige, at det først og fremmest er overvældende og svært at agere i, men også voldsomt og spændende som journalist at være del i,” siger Christoffer Guldbrandsen til TV 2.

Komitéen, der er nedsat af Repræsentanternes Hus, undersøger tidligere præsident Donald Trumps rolle i urolighederne, hvor fire personer mistede livet.

Christoffer Guldbrandsen har i flere år fulgt og filmet Roger Stone til filmen ’A Storm Foretold’, og han var til stede med kamera på The Willard Hotel i Washington, hvor Donald Trump og hans folk befandt sig i den uge, urolighederne i hovedstaden eskalerede.

23. september
11:05 Marie Nyhus

Rud Pedersen beskyldt for camoufleret lobbyarbejde

Public affairs-bureauet Rud Pedersen får kritik fra flere kanter, efter at bureauet har arrangeret en konference om hudsygdomme og hjulpet med at skrive et debatindlæg til Altinget, begge med patientforeningen Hudsagen som afsender.

I begge tilfælde var Rud Pedersen imidlertid betalt af seks medicinalvirksomheder, skriver Jyllands-Posten. Og det er ikke deklareret tilstrækkeligt, siger blandt andet Benjamin Carl Krag Egerod, som forsker i lobbyisme på CBS.

”Både politikere og offentlighed bør få oplyst, hvem der er den betalende part. Alt andet er et forsøg på at lave lobbyarbejde i det skjulte,” siger han til Jyllands-Posten.

Jonas Juul Bisserup Bechfeldt, direktør for Rud Pedersen i Danmark, beklager over for Jyllands-Posten, at det ikke fremgik af alle invitationer til konferencen, at den var støttet af medicinalindustrien. Han mener derudover, at den økonomiske støtte var tilstrækkeligt deklareret.

08:54 Christian Lindhardt

Pressenævnet kritiserer Altinget

Pressenævnet kritiserer Altinget for ikke at have forelagt kritik for organisationen Liva i en artikel om dårligt arbejdsmiljø og kritisabel ledelse. 

Artiklen blev bragt i juni, efter at en række tidligere ansatte og bestyrelsesmedlemmer i et åbent brev havde kritiseret arbejdsmiljøet.

I artiklen udtalte et medlem af Borgerrepræsentationen sig om sagen og krævede den undersøgt, og den kritik blev ikke forelagt Liva.

Pressenævnet skriver i sin kendelse, at oplysningerne havde en sådan karakter, at de burde være forelagt for foreningen inden offentliggørelsen af artiklen, og nævnet udtalte derfor kritik.

Altinget slap dog for kritik for i samme forbindelse at have bragt dele af en skjult lydoptagelse, hvor foreningens daværende bestyrelsesformand udtalte sig kritisk om foreningens direktør.

Foreningen havde klaget over, at lydoptagelsen var bragt uden deres samtykke, men nævnet lagde blandt andet vægt på, at lydoptagelsen blev anvendt til at illustrere den daværende bestyrelsesformands kendskab til arbejdsmiljøproblemerne i foreningen.

08:43 Ritzau

Kvinders produktivitet falder ved lavere temperaturer

Hvis de danske arbejdspladser sænker temperaturen, så kan det få negative konsekvenser for kvinders produktivitet. Det skriver Fagbladet 3F

Kvinder er nemlig mere påvirkelige, når temperaturen afviger fra deres foretrukne grader, viser en undersøgelse fra University of Southern California.

I et af punkterne på Energistyrelsens liste af spareråd anbefales det nemlig, at virksomhederne kun varmer rummene op til 19 grader. Men ud over komforten kan det altså have en væsentlig betydning for produktiviteten at sænke temperaturen, hvis flertallet af medarbejderne er kvinder.

Er der derimod en overvægt af mænd, så kan det ifølge undersøgelsen have en positiv effekt, da mænd i modsætning til kvinder har gavn af mere kølige omgivelser.

Bjarne W. Olesen, der er leder af DTU’s Internationale Center for Indeklima og Energi, og som har været med til at udforme de nuværende internationale standarder for indetemperaturer, bekræfter, at det vil have konsekvenser for kvinders produktivitet at sænke temperaturen på de danske arbejdspladser.

I forbindelse med Energistyrelsens anbefalinger om at sænke temperaturen oplyser Arbejdstilsynet, at arbejdsgiveren har pligt til at indføre forebyggende foranstaltninger, hvis medarbejderne fryser.

 

22. september
12:34 Anna Sol Jørgensen

Dronningens jubilæum bliver fejret med 50 bladtegninger

Danske Medier har som en hyldest til dronning Margrethe indsamlet 50 bladtegninger, der skal udgives i bogen ’50 år 50 tegninger’ i forbindelse med dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Det bliver en samling af 50 tegninger, der er lavet af danske bladtegnere gennem tiden.

”H.M. Dronningen har altid været et utroligt kreativt og et kulturelt nysgerrigt menneske med en humoristisk sans. En fin, lille bog med skarpe og sjove historiske bladtegninger fra vores medlemmers aviser synes vi derfor var en gave, der netop afspejlede dette,” siger Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier, i en pressemeddelelse.

”Vi håber, at Dronningen vil bladre den igennem med et smil på læben. Vi ønsker Dronningen et kæmpestort tillykke med jubilæet.”

11:04 Sebastian Goos

Se og Hør vil vokse yderligere

På et år er trafikken til Se og Hørs digitale platform vokset fra 28,8 millioner sidevisninger i august 2021 til 43,3 millioner sidevisninger i august 2022.

Og til Mediawatch siger Se og Hør-chefredaktør Niels Pinborg, at planen er, at trafikken skal fordobles over de næste tre år. Det skal blandt andet ske ved at satse på at dække sport:

”Print er en nedadgående forretning, der stadig er fin for os, men hvis vi kigger længere frem, bliver det ikke ved. Så er vores bedste bud at lave et site med masser af trafik,” siger han til Mediawatch.

Hvis trafikken fortsætter med at vokse, vil Niels Pinborg også ansætte seks nye digitale journalister i løbet af det kommende år, lyder det.

11:01 Christian Lindhardt

Medie får kritik for artikel om mishandlet spædbarn

Det var i strid med god presseskik, da Fyens Stiftstidende i foråret nævnte navnet på en nybagt far, der blev idømt halvandet års fængsel for at mishandle sit spædbarn.

Det mener Pressenævnet, der udtaler, at den dømtes navn kan tjene til at identificere offeret i straffesagen.

Artiklen blev bragt i Fyens Stiftstidende den 29. april 2022 med rubrikken ”Nybagt far dømt for mishandling af spædbarn: Brækkede 12 knogler på sin lille pige”.

Pressenævnet lægger i sin kendelse vægt på, at Fyens Stiftstidende i den konkrete sag ikke har fulgt mediets faste praksis om ikke at nævne navn på den dømte i sager om alvorlige overgreb på børn, hvis den dømtes navn kan tjene til identificering af offeret.

10:16 Kerstin Bruun-Hansen

Altinget ekspanderer til Norge

Når Stortinget i Norge åbner den første mandag i oktober, går Altinget også i luften med sin norske version. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Altinget har slået sig ned i det centrale Oslo, bare et stenkast fra Stortinget, som bliver mediets vigtigste fokuspunkt. Men Altinget Norge kommer også til at dække international politik, regional- og kommunalpolitik.

Konkret åbner Altinget fra 3. oktober disse fem nichemedier i Norge:

• Altinget Løvebakken (svarer til Altinget Christiansborg i Danmark)
• Altinget Helse
• Altinget Klima og Energi
• Altinget Arbeidsliv
• Altinget EU/EØS

Altinget har allerede eksisteret i 22 år i Danmark og i otte år i Sverige.

21. september
15:35 Anna Sol Jørgensen

Sportschef på B.T. stopper

Søren Hanghøj har sagt sin stilling som sportschef på B.T. op.

Det skriver han på Twitter.

”Jeg har haft de bedste år af mit liv, mens jeg har været på B.T. Efter ni år skal jeg nu noget nyt,” skriver han og tilføjer, at han forlader B.T. ved udgangen af oktober.

”Tak til alle skønne mennesker, der har været en del af det,” tilføjer han.

12:33 Anna Sol Jørgensen

Microsoft sætter vigtig underskrift i forhandlinger med danske medier

Techgiganten Microsoft har underskrevet et memorandum, der anerkender danske mediers rettigheder over deres indhold på Microsofts platforme.

Det skriver Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO), der er et forhandlingskollektiv bestående af danske medieudgivere, i en pressemeddelelse.

DPCMO repræsenterer en bred kreds af danske medier, der sammen vil sikre, at techgiganterne indgår aftaler med pressen om brug af deres indhold på platformene.

Microsoft er den første store techvirksomhed, der med en underskrift anerkender mediernes rettigheder. Allerede nu er der dog tale om en milesten i forhandlingerne, som formanden for DPCMO, Anders Krab-Johansen, sætter pris på.

”Microsofts engagement i at samarbejde med DPCMO er et stærkt signal i vores afgørende og pågående indsats for at sikre, at danskerne har adgang til en fri, relevant og alsidig presse i den digitale verden,” siger han i pressemeddelelsen.

Forude venter forhandlinger om en egentlig licensaftale mellem Microsoft og DPCMO.

”Microsoft støtter udgivernes ret til at modtage retfærdig betaling for brug af deres indhold på tredjeparts-platforme under EU’s copyright-direktiv og tilsvarende lov, og vi sætter pris på samarbejdet med DPCMO indtil videre,” udtaler Nanna-Louise Wildfang Linde, der er i vicepræsident for European Government Affairs i Microsoft, i pressemeddelelsen.

Forvaltningsselskabet blev stiftet sidste år i forbindelse med, at Folketinget vedtog en lov, der gav medierne rettigheder over for techgiganter, der benytter mediernes indhold.

 

09:42 Anna Sol Jørgensen

Arbejdstilsynet: Arbejdsgiver skal sørge for tæpper og varmt tøj, når der skrues ned for varmen

Din arbejdsgiver har pligt til at se på, om det er muligt at indføre forebyggende foranstaltninger som varmere tøj, tæpper, pauser med fysisk aktivitet eller lignende, hvis du eller dine kolleger fryser, efter at der er skruet ned for temperaturen på arbejdspladsen.

Det understreger Arbejdstilsynet i en vejledning, efter at regeringen, Danske Regioner og KL tidligere på måneden indgik en aftale om at spare på energien i det offentlige på grund af energikrisen, som betyder, at offentlige arbejdspladser skal holde en indendørstemperatur på 19 grader.

Efterfølgende har Jysk Fynske Medier og DR besluttet at skrue på termostaterne, så der ikke bliver varmet op til mere end 19 grader på arbejdspladserne.

Dermed bliver der koldere på redaktionerne, end hvad Arbejdstilsynet normalt vil anbefale til stillesiddende arbejde. Anbefalingen lyder, at temperaturen ikke bør komme under 18 grader, og at den generelt bør holdes på 20 til 22 grader.

”Ved stillesiddende arbejde vil 18-19 grader føles koldt for mange, og virksomheden vil derfor skulle se på, om det er muligt at indføre forebyggende foranstaltninger,” lyder det i Arbejdstilsynets vejledning.

DR har allerede indkøbt ”billige tæpper til udlån”, og medarbejdere har mulighed for at indgå lokale aftaler om hjemmearbejde, hvis man oplever temperaturen som for lav på arbejdspladsen.

 

 

08:32 Kerstin Bruun-Hansen

TV 2 sætter fokus på historiske prisstigninger på tværs af alle platforme

Hele dagen i dag vil TV 2 sætte fuld fokus på inflationens betydning for danskerne på tværs af alle TV 2’s nyhedsplatforme. Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse.

Dækningen vil blandt andet bestå af en liveblog, deling af danskernes bedste spareråd, en udvidet 19-udsendelse i samarbejde med regionerne og TV 2 News, samt en ekstraordinær udgave af magasinet ’Business Class’.

Klokken 19.55 inviterer TV 2 News derudover til toppolitisk debat om de stigende priser på stort set alt fra strøm og benzin til smør, mælk og kød. De to statsministerkandidater – Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Det Konservative Folkepartis Søren Pape Poulsen – er med i debatten, ligesom skatteminister Jeppe Bruus repræsenterer regeringen.

Generelt vil der i den kommende tid være ekstra fokus på inflationsdækningen på tværs af TV 2’s nyhedsplatforme, herunder en række faste formater på tv2.dk, hvor brugerne blandt andet kan følge inflationens nøgletal dagligt.

20. september
13:27 Kerstin Bruun-Hansen

Kun 15 procent af folketingskandidaterne er på TikTok

Kun 15 procent af folketingskandidaterne er på TikTok

Enhedslistens Rosa Lund er en af de mest aktive folketingskandidater på TikTok. Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Mens 96 procent af folketingskandidaterne er til stede på Facebook, er det kun 15 procent af dem, der er på TikTok.

Det viser en undersøgelse af folketingskandidaternes brug af TikTok, som Troels Runge, ph.d. fra IT-Universitetet i København, har lavet for Politiken.

Opgørelsen viser også, at det er kandidater fra flere af de mindre fløjpartier, f.eks. Rosa Lund fra Enhedslisten og Liberal Alliances Alex Vanopslagh, der er mest aktive og når ud til flest på videoplatforme.

Og det er ikke ligegyldigt op til det kommende valg. Det mener Thomas Sehested Larsen, der bl.a. arbejder som konsulent med at udvikle strategier for TikTok til virksomheder og organisationer.

”Det kommende valg er det første TikTok-valg. Det gennemsyrer alting, også på andre medier,” siger han til Politiken.

10:50 Kerstin Bruun-Hansen

Drabsdømt hovedperson fra succespodcast løsladt efter 22 år

Drabsdømt hovedperson fra succespodcast løsladt efter 22 år

Adnan Syed forlader retten i Baltimore efter løsladelsen. Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix

Den nu 42-årige amerikanske mand Adnan Syed, hvis sag blev kendt, da den verdensberømte podcastserie ’Serial’ tog den op, har fået omstødt sin dom for drabet på sin ekskæreste.

Det skriver Politiken.

Sagen begyndte i 1999, da liget af Hae min Lee blev fundet i en grav i en skov i Baltimore. Den 18-årige kvinde var blevet kvalt, og siden 2000 har Adnan Syed  siddet fængslet for drabet.

Adnan Syed har adskillige gange fået afslag på en ankesag. Men sagen udviklede sig i en overraskende retning i sidste uge, da statsanklageren i Baltimore meddelte, at hun havde bedt domstolen om at omstøde dommen, mens en ny efterforskning af sagen finder sted.

’Serial’ blev i 2014 en af verdens mest lyttede podcasts. Nogle journalister roste føljetonen for at være et forbillede ved sin transparens, mens andre mente, at serien satte uskyldige i et mistænkeligt skær.

08:23 Kerstin Bruun-Hansen

Fotofestival afslører tema til årets konkurrence om soloudstilling

Frem til 1. november kan fotografer, kunstnere og spirende talenter inden for kamerabaseret kunst søge om at få en soloudstilling på næste års udgave af Copenhagen Photo Festival.

Som noget nyt lancerer fotofestivalen i år sit open call under ét bærende tema, skriver Copenhagen Photo Festival i en pressemeddelelse.

Temaet vil i år være ’Rewilding’, og med det tema opfordrer festivalen til at tænke ’vildt’ og sætte den fotografiske kunst fri i naturen.

Vinderne udvælges af festivalens programudvalg bestående af Søren Pagter, leder af fotojournalistuddannelsen på DMJX, Patricia Breinholm, kurator og kommunikationsansvarlig hos Martin Asbæk Gallery, Mie Brinkmann, billedredaktør på Weekendavisen, og festivaldirektør Maja Dyrhauge Gregersen.

 

08:12 Kerstin Bruun-Hansen

DR’s bestyrelse kalder digital plan for ”rettidig omhu”

DR’s beslutning om at skære ned på journalistik og indhold for til gengæld at kunne udvikle teknologi er ifølge public service-mediehusets bestyrelse rettidig omhu.

Det skriver DR’s formand og næstformand, Marianne Bedsted og Dennis Nørmark, i et indlæg i Jyllands-Posten.

”Det kræver omlægning af penge og ressourcer at være på omgangshøjde med det, brugerne oplever hos konkurrenterne som f.eks. de store internationale streamingtjenester,” skriver de i indlægget.

07:54 Kerstin Bruun-Hansen

Zetland har skaffet 5.039 nye medlemmer til vælg-selv-pris

Zetland har skaffet 5.039 nye medlemmer til vælg-selv-pris

Foto: Pressefoto

De seneste tre uger har Zetland skaffet 5.039 nye medlemmer i mediets årlige ambassadørkampagne.

Det skriver direktør Tav Klitgaard på Twitter.

Der er tale om betalende medlemmer, men hvor meget, de enkelte til at starte med betaler for deres medlemskab, kan variere.

I anledningen af ambassadørkampagnen har man nemlig kunnet få Zetland i en måned til såkaldt vælg-selv-pris, hvor brugerne selv bestemmer prisen fra o kroner og op.

Sidste år kørte Zetland en lignende kampagne, som førte til 5.781 nye medlemmer. Zetlands interne tal viste, at det gennemsnitlige beløb, folk valgte som bestem-selv-pris, var 37,43 kroner.

Af de i alt 981 personer, som valgte 0 kr. som betaling den første måned, lykkedes det ikke at fastholde en eneste.

19. september
12:25 Kerstin Bruun-Hansen

Rekordmange indstillede til årets FUJ-priser

Rekordmange indstillede til årets FUJ-priser

Logo: fuj.dk

Antallet af indstillede er rekordhøjt, når Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) den kommende tid skal finde de nominerede til årets FUJ-priser.

I alt 69 forskellige projekter kæmper om at vinde en af de fire priser, der hædrer årets bedste undersøgende journalistik. Tallet er det højeste, siden priserne blev stiftet i 2007, og du kan se alle de indstillede her.

Bag de 69 projekter står i alt 157 journalister, heriblandt 53 kvinder.

”Selv om kun en tredjedel af de indstillede er kvinder, vokser andelen heldigvis år for år. Diversitet er en styrke – også for journalistikken – og vi ser derfor frem til at følge udviklingen fremover,” siger Mathias Friis, der er sekretær for FUJ’s jury og ansvarlig for arbejdet med FUJ-Priserne.

Juryen består af:

Marchen Neel Gjertsen – chefredaktør, Jyllands-Posten (formand)
Thomas Foght – graverchef, Ekstra Bladet
Jette Aagaard – undersøgende journalist, Berlingskes gravergruppe
Hans Peter Blicher – redaktionschef for undersøgende journalistik, TV 2 Nyhederne
Maria Andersen – journalist, ’Horisont’ (DR)
Mads Lorenzen – techjournalist, Ingeniøren/Version2
Morten Svith – journalist, Århus Stiftstidende
Sebastian Stryhn Kjeldtoft – Asien-korrespondent, Politiken

Vinderne bliver kåret på DJ’s Fagfestival i Odense den 6. november.

12:10 Kerstin Bruun-Hansen

Kun V og K var inviteret til møde om lempelser af offentlighedsloven

Regeringen har kun inviteret til et enkelt møde om lempelser af offentlighedsloven, der ellers blev præsenteret som et af de tiltag, der skulle sikre Danmark mod nye voldsomme fejl som dem i minksagen.

Det skriver B.T., der også kan fortælle, at kun Venstre og De Konservative var inviteret med til forhandlingerne, da mødet fandt sted 6. september.

Ifølge B.T. skaber det frustrationer i både rød og blå blok, at regeringen ikke er kommet videre med arbejdet om at lempe offentlighedsloven, og at kun partier, som ikke ønsker væsentlige lempelser, er blevet inviteret.

11:09 Anna Sol Jørgensen

Hensyn til flysikkerhed giver radiotavshed i Midt- og Vestjylland

Der kan blive stille i radioerne i store dele af Midt- og Vestjylland fra søndag til tirsdag i næste uge, hvor der i perioder vil blive lukket for radiosignalet.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Den varslede radiotavshed skyldes, at der skal skiftes lys på radiosendemaster. Hindringslys er sikkerhedslys, der sidder i sendemaster med en højde på mere end 100 meter og skal sikre, at fly kan se masterne og ikke flyver ind i dem. Efter 30 års tjenestetid har de nuværende hindringslys dog efterhånden udtjent deres værnepligt og er begyndt at have driftsmæssige udfordringer, og de skal derfor udskiftes.

Udskiftningen foregår på én mast ad gangen, og mens der bliver arbejdet på en mast, kan FM-radioer miste signalet.

Fra 25. til 27. september arbejdes der på Mejrup-senderen ved Holstebro. Det vil betyde, at FM-dækningen i store dele af Midt- og Vestjylland vil være lukket, og også DAB-dækning i og omkring Holstebro vil blive berørt.

Radiokanaler vil stadig kunne tilgås med internetradio eller via en app. Der kan også være mulighed for at modtage signal fra en anden FM-sender.

09:50 Anna Sol Jørgensen

Danmark går ind i international alliance, der skal lægge pres på techgiganter

Reguleringen af techgiganterne for at sikre mangfoldigt indhold på digitale platforme, både i form af kulturelt indhold, information og nyheder.

Det er målet for den alliance, som Canada siden 2019 har stået i spidsen for, og som Frankrig, Tyskland, Finland, Mexico og Australien deltager i. Og nu melder Danmark sig også under alliancens faner, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Problemerne med techgiganterne er så store og komplekse, at de ikke kan løses af ét land alene. Derfor var det et helt centralt mål i medieaftalen at skabe alliancer med ligesindede lande – og det er lige præcis det, Danmark gør nu,” siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

”Jeg bakker helhjertet op om tech-alliancens principper og er overbevist om, at Danmark kan få god gavn af de forskellige landes erfaringer. Danmark har god mulighed for at påvirke det fremtidige arbejde og bruge alliancen til at lægge endnu større pres på techgiganterne,” tilføjer kulturministeren.

 

08:50 Anna Sol Jørgensen

Maria Rørbye Rønn: DR’s seertab skyldes spareplan

Maria Rørbye Rønn: DR’s seertab skyldes spareplan

Danskerne bruger omkring dobbelt så lang tid på TV 2 som på DR. Philip Davali/Ritzau Scanpix

For bare fem år siden lå TV 2 og DR ved siden af hinanden i kampen om danskernes tv-opmærksomhed. Men i dag bruger danskerne næsten dobbelt så lang tid på TV 2 som på DR. Og det har en god forklaring, siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i et interview med Berlingske.

”Det er udtryk for, at vores flow-portefølje blev halveret i 2019, da vi skulle implementere en stor spareplan. Og så er det udtryk for, at danskerne flytter sig over i den digitale verden. Det er gammeldags at sidde og sammenligne DR og TV 2 på den måde. Det er fantastisk, at TV 2 gør det godt, og at mange danskere bruger deres tilbud,” siger hun til Berlingske.

Interviewet kommer i forbindelse med, at DR skal til at implementere sin digitale strategi, der betyder, at DR vil bruge færre ressourcer på indholds- og programproduktion og i stedet prioritere udvikling af de digitale platforme DRTV og DR Lyd og i den forbindelse kommer til at afskedige op mod 50 medarbejdere.

I forbindelse med DR’s digitale planer har Dansk Folkepartis stifter og folketingsmedlem, Pia Kjærsgaard, efterlyst, at DR også har en plan for ældre mennesker, der fortsat bruger flow-tv.

”Jeg vil gerne garantere Pia Kjærsgaard, at der er flow i mange, mange år endnu, så længe der er brugere, der udelukkende befinder sig på flow. Det kan godt være, vi ikke har skrevet specifikt om ældre, men vi har skrevet om flow. Det her er ikke en enten eller-verden. Det er en både og-verden. Det har vi øje for i mange, mange år endnu. Når jeg ser ned over vores flow-tilbud, er der rigtig mange stærke programmer,” siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

16. september
14:54 Sebastian Goos

RSF opfordrer Sverigesdemokraterne til at respektere pressefriheden

Reportere Uden Grænser (RSF) har bedt Sveriges næststørste parti, Sverigesdemokraterne, om at respektere pressefriheden.

Det skriver svenske Journalisten.

I en pressemeddelelse fortæller RSF om organisationens bekymring over Sverigesdemokraternes hårde tone over for journalister og medier i Sverige.

Blandt andet skulle Sverigesdemokraterne have udelukket flere medier fra partiets valgfest, herunder franske Le Monde og danske Politiken.

 

12:04 Ritzau

Poul Thomsen er død

Tv-vært Poul Thomsen, der blandt andet er kendt fra programmer som ’Dus med dyrene’, er død.

Det oplyser hans hustru til DR.

Han blev 84 år.

10:10 Kerstin Bruun-Hansen

Forsvarsministeriet får ny pressechef

Tidligere presserådgiver i Dansk Erhverv Morten Kaus bliver ny pressechef i Forsvarsministeriet.

Det skriver Altinget på baggrund af et opslag fra Morten Kaus på LinkedIn.

Morten Kaus har en baggrund som journalist og presserådgiver i en række ministerier. Han overtager fra Karen Clement, der for nylig skiftede til en stilling som chef for PR og kommunikation hos it-virksomheden Netcompany.

Flere nyheder