data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

16:03

Jeanette Ottesen lukker for medieaktivitet

Den tidligere svømmer Jeanette Ottesen har valgt at trække stikket på promoveringen af sin nye bog ’Fri’, efter at hun i løbet af ugen er havnet i en mediestorm.

Det oplyser forlagschef hos Gyldendal, Michael Jannerup, i en mail til B.T.

Den tidligere OL-svømmer omtaler i bogen sin tidligere svømmekollega Lotte Friis som et ’klassisk mobbeoffer’ og giver i den forbindelse eksempler på, hvordan Lotte Friis blev mobbet blandt svømmerne og af Jeanette Ottesen selv.

Bogen udkommer i morgen, og ifølge forlagschefen har Jeanette Ottesen selv truffet beslutningen om ikke at stille op til interviews.

13:41 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier: Krav til antal medarbejdere er en vigtig kvalitetssikring

Hos brancheorganisationen Danske Medier bliver der ikke just klappet i hænderne over Venstre og Dansk Folkepartis velvilje til at se på, om man kan skrotte kravet til antallet af redaktionelle medarbejdere for at få mediestøtte.

”Vi vil meget gerne tage en snak om, hvordan man tilgodeser og støtter et vækstlag inden for den danske mediebranche. Men vi mener også, det er vigtigt, at der er nogle kvalitetssikringer, når der gives statslig mediestøtte, og der er kravet til redaktionelle medarbejdere et af dem. Fx kan det være svært at sikre den redaktionelle uafhængighed på etmands-medie, hvor redaktionel dækning og kommerciel forretning i sagens natur vil skulle varetages af samme person,” siger adm. direktør for Danske Medier, Mads Brandstrup i en skriftlig kommentar.

Forslaget fra Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, blev fremsat i Politiken tidligere i dag, i forbindelse med, at stifteren af lokalmediets og enmandshæren KunMors har opfordret til en ændring af kravene, der står i vejen for, at han kan få mediestøtte til sit abonnementsmedie.

Dansk Folkepartis medieordfører, Dennis Flydtkjær, har hos MediaWatch bakket op om at se på, mens Enhedslistens Søren Søndergaard er mere skeptisk. Og den skepsis deler man altså i Danske Medier.

”Der er selvfølgelig eksempler på medier, som er publicistiske og leverer uafhængig dækning uden at leve op til minimumskravet, og derfor i dag er afskåret fra støtte.”

“Vi har bare endnu ikke set en alternativ model, der tilgodeser vores bekymringer. Så selvom det kan virke som et kunstigt tal, så synes vi, at kravet om tre redaktionelle medarbejdere har en vigtig funktion i forhold til at sikre kvalitet i mediestøtten, så indtil man finder noget bedre, synes vi, at kravet skal fastholdes,” siger Mads Brandstrup.

 

12:44 Anna Sol Jørgensen

DF og V vil se på medarbejderkrav til mediestøtte

Kravet om, at medier skal have minimum tre ansatte for at få mediestøtte bør gentænkes, foreslår Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen i Politiken.

Også hos Dansk Folkeparti er man åbne for at se på en lempelse, så det kan komme lokalmedier som KunMors, der blot har en fuldtidsmedarbejder, til gode.

Det siger partiets medieordfører, Dennis Flydtkjær til MediaWatch, efter at netop KunMors’ stifter tidligere i dag har kritiseret kravet.

“Jeg mener, det er oplagt, at vi får revurderet det her og får flyttet noget af støtten fra de største medier ned til de lokale – og nichemedierne. Det er helt klart et punkt, jeg vil tage op til medieforhandlingerne,” siger han.

09:57 Lasse Loch Davidsen

TV 2 Lorry opruster forud for kommunalvalg

Den regionale tv-station TV Lorry har øget medarbejderstaben med 24 nye journalistiske medarbejdere for at være klar med en den mest ambitiøse kommunalvalgsdækning i stationens historie, hedder det i en ny pressemeddelelse.

TV 2 Lorry rykker også ind på Københavns Hovedbanegård med et nyt opsat studie, som fra i dag danner rammerne om den første af i alt 36 valgdebatter, som afvikles frem til valget.

Hovedbanegården kommer også til at danne rammerne for regionalstationens dækning af selve valgaftenen, hvor TV 2 Lorry desuden vil have live-reportere placeret i 34 kommuner.

08:22 Anna Sol Jørgensen

Højesteret skal se på sag om whistleblower, der gik til pressen

Bitten Vivi Jensen, whistlebloweren fra Frederiksberg Kommune, der gik til en journalist på Information med oplysninger om kommunens socialsager, skal have sin sag prøvet i Højesteret.

Det skriver TV 2 Lorry, efter at Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til at tage sagen op ved den højeste domstol i Danmark.

“Jeg er overrasket, det havde jeg ikke regnet med, det er frydefuldt, jeg er glad for afgørelsen,” siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry.

Bitten Vivi Jensen blev både ved Retten på Frederiksberg og i Østre Landsret dømt for at have delt fortrolige oplysninger om kommunens sager ved at videregive kopier af 90 sager.

07:55 Anna Sol Jørgensen

Lokalmediet KunMors har fået 1.200 abonnementer

David Højmark, tidligere journalist på det nu lukkede Mors Folkeblad, tog sagen i egen hånd, da lokalvisen drejede nøglen om i slutningen af august 2019. Knap et halvt år efter lukningen besluttede han at starte abonnementsmediet KunMors, der nu er oppe på 1.200 abonnenter.

Det skriver Politiken.

KunMors består normalt kun af David Højmark, men under kommunalvalget opruster han med en ekstra fuldtidsmedarbejder. Og fordi KunMors ikke har tre fuldtidsansatte, kan David Højmark ikke få mediestøtte til mediet, som er et eksempel på et af temaerne i de kommende medieforhandlinger, nemlig lokalmedierne.

“Vi kommer aldrig op på tre fuldtidsansatte på sådan et lille medie. Jeg er sikker på, at det er en stopklods i forhold til, at medier som vores kan skyde op flere steder i landet,” siger David Højmark til Politiken.

07:37 Thomas Møller Larsen

Medie: Hundredtusindvis af menneskers telefondata er truet

I en sjældent kryptisk nyhed skriver det anerkendte amerikanske teknologi-medie TechCrunch, at et stykke unavngivet spion-software er udbredt blandt almindelige forbrugere. Og at udefrakommende nemt kan få adgang til de data, programmet suger ud af folks telefoner.

”Optegnelser over opkald, tekstbeskeder, fotografier, browserhistorik, præcis geolokation og optagelser af opkald kan alt sammen blive trukket ud af en persons telefon på grund af en sikkerhedsbrist i et udbredt stykke spyware for forbrugere,” skriver TechCrunch.

Mediet vil ikke oplyse navnet på programmet eller udvikleren, ”da det vil gøre det nemmere for ondsindede aktører at få adgang til de usikre data,” fremgår det af artiklen.

TechCrunch skriver, at opdagelsen er opstået i forbindelse med en større journalistisk undersøgelse af ’consumer-grade spyware’ – også kaldet ’stalkerware’. Det vil sige spion-software, der er usynligt for brugeren.

Der findes adskillige eksempler på, at stalkerware er blevet kompromitteret eller hacket i de seneste år, skriver TechCrunch og nævner navne som mSpy, Flexispy og Family Orbit.

19 oktober
14:45 Lasse Loch Davidsen

Nestlé Danmark ansætter ny kommunikationschef 

Anna Hagemann Rise bliver ny kommunikationschef i fødevareproducenten Nestlé i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Den nyudpegede kommunikationschef kommer med en baggrund fra blandt andet finske Fazer, hvor hun har været global kommunikationsdirektør for fødevarevirksomhedens plantebaserede forretningsområde, fremgår det af pressemeddelelsen.

Anne Hagemann Rise har desuden være bureauchef for det digitale kampagnebureau Roxy og kommunikationschef for svenske Froosh smoothies.

12:18 Anna Sol Jørgensen

21 personer i mediebranchen har anmeldt corona som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har modtaget 21 anmeldelser af covid-19 som arbejdsskade i mediebranchen.

Det oplyser ATP, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ligger under, til Journalisten.

Sagerne dækker både over tilfælde af smitte med coronavirus i arbejdsøjemed samt andre sagstyper relateret til pandemien.

Anmeldelserne er indgivet i brancherne ‘Udgivelse af aviser og dagblade’ og ‘tv-virksomhed’, oplyser ATP.

På landsplan og på tværs af brancher har erhvervssikringen modtaget 10.150 anmeldelser af covid-19 som arbejdsskade.

Mere end halvdelen af anmeldelserne er fra ansatte i sundhedssektoren, primært på hospitaler og plejehjem. Derefter følger ansatte på skoler, på slagterier og i politiet. 72 procent af alle anmeldelserne er fra kvinder.

Indtil videre har omkring 2.300 fået anerkendt deres sag som en arbejdsskade, mens 2.100 har fået afvist deres sag, de fleste af dem, fordi anmelderen ikke er vendt tilbage på opfølgende henvendelser fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. De resterende sager er ikke afgjort endnu.

10:21 Anna Sol Jørgensen

SF vil afsætte to millioner til sager om greenwashing

Antallet af klager over virksomheders klimamarkedsføring til Forbrugerombudsmanden er stigende, og myndighedens ressourcer kan ikke længere følge med, skriver Børsen.

Ifølge forbrugerombudsmand er miljø- og klimasagerne meget omfattende og rejser principielle spørgsmål, hvorfor de er vanskelige at behandle.

I et forsøg på at komme sagsbunkerne til livs vil SF sende to millioner kroner mere årligt til myndighedens arbejde med den type sager.

“Nu skal vi løfte kompetencerne på området med den her saltvandsindsprøjtning til Forbrugerombudsmanden. Men vi vil stadig have sat ind på flere fronter, så vi kan få greb om greenwashing af virksomhedsprodukter,” siger klimaordfører Signe Munk, der har fremsat forslaget til finanslovsforhandlingerne, til Børsen.

08:42 Anna Sol Jørgensen

Pios plagiat-undersøgelse omfatter nu 41 artikler

41 artikler er med i den bunke af historier, der indgår i Netavisen Pios undersøgelse af mediets kopiering af andre mediers historier.

Det oplyser chefredaktør på Pio, Niels Jespersen, til Ekstra Bladet. I første omgang var der tale om 39 artikler, som Ekstra Bladet i sidste uge dokumenterede var mere eller mindre rene kopier af andre mediers indhold.

Ekstra Bladets historie fik Niels Jespersen til at trække de 39 artikler, der alle er skrevet af den samme medarbejder, tilbage, og medarbejderen er blevet sendt hjem.

Niels Jespersen ønsker imidlertid ikke at udtale sig om, hvordan undersøgelsen skriver frem og har sendt det samme skriftlige svar til på Ekstra Bladet og Journalisten.

“Vi er en lille butik og der er tale om et omfattende oprydningsarbejde, så jeg håber på forståelse af, at vi skal bruge noget tid til at gå vores produktion igennem,” skriver han og opfordrer samtidig til, at alle der måtte ligge inde med noget i relation til sagen, kontakter Pio.

08:23 Ritzau

Chefredaktør på Bild fyret efter affære med praktikant

Chefredaktøren på den tyske tabloidavis Bild, Julian Reichelt, er blevet fyret med øjeblikkelig virkning efter anklager om et forhold til en praktikant.

Det oplyser mediehuset Axel Springer, der ejer avisen, mandag.

Medievirksomheden beskylder Reichelt for ikke at skelne mellem sit privatliv og sit arbejde og for ikke at fortælle bestyrelsen sandheden, når han blev spurgt ind til sagen.

I foråret blev der foretaget en intern undersøgelse i Bild efter en række beskyldninger mod Reichelt om krænkende adfærd og sexisme.

Mens undersøgelsen stod på, blev chefredaktøren hjemsendt.

Undersøgelsen fandt, at Reichelt havde “begået fejl”. Men det var ifølge direktionen ikke utilgivelige fejl, skriver Axel Springer i en erklæring mandag.

Reichelt fik derfor en ny chance og vendte tilbage som chefredaktør sammen med en kvindelig redaktør.

Søndag kunne avisen New York Times så berette, hvordan Reichelt havde haft et seksuelt forhold til en 11 år yngre praktikant, som han senere forfremmede til leder. Hun blev herefter kørt ud på sidelinjen, da forholdet sluttede.

Julian Reichelt har ikke kommenteret fyringen.

08:01 Lasse Loch Davidsen

Regeringen vil genindføre den såkaldte ‘sportsliste’

Flere store sportsbegivenheder skal tilbage på landsdækkende tv-kanaler, så flere har mulighed for at se dem, lyder et nyt forslag fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)

Det skriver dr.dk.

Listen vil indeholde en række store sportsbegivenheder, hvor det i udgangspunktet er de landsdækkende tv-stationer, som får fortrinsret til at byde på rettighederne.

”Det er vigtigt, at de store sportsbegivenheder, som virkelig kan samle os som folk, bliver vist på tv-kanaler, som langt de fleste danskere har adgang til”, siger kulturministeren til DR.

Regeringen foreslår, at det er sportsbegivenheder som fodbold-slutrunder, håndbold-slutrunder og de Olympiske Lege, der skal på den såkaldte sportsliste.

Sportslisten blev afskaffet af den forrige regering og ophævet pr. 1. januar 2019.

18 oktober
14:14 Anna Sol Jørgensen

Discovery køber rettigheder til kvindernes Tour de France

Discovery udvider sin dækning af kvindecykling med Tour de France, der bliver udvidet til et otte dages etapeløb, frem til 2025.

Det oplyser selskabet ifølge MediaWatch i en pressemeddelelse.

”Cykelsport er en nøglesport for Discovery, og vi er begejstrede for også i fremtiden at kunne fortsætte med at vise de største kvindelige cykelbegivenheder. Kvindecykling er inde i en rivende udvikling, og den vil vi meget gerne være med til styrke og sætte endnu mere fokus på. Reetableringen af et kvindeligt Tour de France-etapeløb er forhåbentligt startskuddet til en endnu større opblomstring,” siger Discovery Networks Danmarks sportschef, Søren Klæstrup, i pressemeddelelsen.

13:10 Anna Sol Jørgensen

Sundhedsstyrelsen har brugt over 170 millioner på corona-information

Sundhedsstyrelsen har gennemført den største kommunikationsindsats i styrelsens historie under corona-pandemien.

Kommunikationsindsatsen, der har løbet i 2020 og frem til 28. september 2021, har kostet styrelsen 172 millioner kroner i kampagner.

Det skriver dr.dk.

Isoleret set er godt 170 millioner kroner jo vildt mange penge, men det skal også ses i en ramme, hvor der er tale om en kæmpe landsdækkende indsats, som har kørt i snart to år,” siger kommunikations i Sundhedsstyrelsen, Eva Tolstrup Ziegler, der aldrig havde drømt om, at hun i det offentlig ville komme til at drive så stor en indsats.

09:54 Anna Sol Jørgensen

DMJX indfører karakterer på alle fag

Studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) vil fra efteråret 2022 få karakterer for alle fag og forløb på uddannelsen.

Det skriver Illustreret Bunker, DMJX’ studieavis.

Det sker, efter at DMJX er blevet opmærksom på, at det er et krav i Uddannelsesbekendtgørelsen, at alle fag skal bedømmes med karakter. Skolen har forsøgt at søge dispensation fra at skulle afgive karakter for de studerendes praktik og i stedet bedømme med bestået/ikke bestået, men det har skolen fået afslag på, siger uddannelseschef for journalistik Henrik Berggren til Illustreret Bunker.

08:48

Apples reklamesalg har gyldne tider efter benspænd for konkurrenter

Det var for at beskytte brugerne, at Apple i april indførte nye privatlivsindstillinger i styresystemet iOS. Indstillingerne har gjort det markant sværere at målrette annoncer via udbydere som Google og Facebook på Apple-enheder.

Nu skriver Financial Times, at Apples eget reklamesalg har gyldne tider som følge af de nye indstillinger. Det drejer sig om de reklamer, der ligger i toppen af App Store – såkaldte ‘Apple Search Ads’.

Financial Times skriver, at Apple Search Ads aktuelt står for 58 procent af alle de app-downloads, iPhone-brugere gennemfører ved at trykke på en reklame. For et år siden var det 17 procent.

Financial Times henviser til flere annoncører og analytikere, herunder firmaet Branch, der analyserer markedet for mobilannoncer.

“Det er, som om Apple Search Ads er gået fra at spille i de mindre ligaer til at vinde verdensmesterskabet i løbet af et halvt år,” siger Alex Bauer, chef for produktmarkedsføring Branch.

08:23 Lasse Loch Davidsen

DMJX præsenterer ekspertliste forud for kommunalvalget

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har netop præsenteret sin liste over eksperter til den kommende kommunalvalgskamp.

Listen byder på undervisere, lektorer og professorer fra uddannelsesinstitutionen, som kan svare på spørgsmål om personlig branding, valgplakater, meningsmålinger, kandidater og demokrati.

Også Syddansk Universitet, CBS, Aarhus Universitet og RUC har hver især præsenteret lister over kommunalvalgseksperter.

Kommunalvalget finder sted den 16. november.

07:55 Ritzau

Facebook vil ansætte 10.000 i EU til at bygge onlineverden

Facebook har i flere måneder pønset på at skabe et onlineunivers, hvor mennesker kan kommunikere som avatars.

Facebook planlægger at ansætte 10.000 medarbejdere i EU i løbet af de næste fem år som del af et nyt projekt.

Det oplyser den sociale medievirksomhed mandag.

De kommende ansatte skal hjælpe med at bygge et såkaldt metaverse – en online verden, hvor mennesker er til stede som en digital udgave af dem selv.

Her kan de kommunikere med hinanden i fælles virtuelle rum, der kan bruges til stort set alt fra arbejde og møder til koncerter og spil.

“Metaverset har potentiale til at skabe nye kreative, sociale og økonomiske muligheder, og europæerne vil være med til at forme det fra starten”, skriver Facebook i en erklæring.

De nye job ses som et vigtigt skridt på vejen mod at gøre konceptet til virkelighed. Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg, har længe pønset på at få bygge et såkaldt metaverse.

I september satte Facebook 50 millioner dollar – svarende til 320 millioner danske kroner – af til udviklingen af konceptet.

15 oktober
13:42

Pressenævnet kritiserer Radio4

Fredag er der landet tre tilfælde af kritik fra Pressenævnet om den samme historie, som udspringer fra Radio4.

I et radioindslag og i en artikel i marts måned rettede Radio4 kritik mod et bosted for unge med autismespektrumforstyrrelser. Artiklen blev også sendt ud som citathistorie på Ritzau-rullen, og B.T. samt Netavisen Gribskov har ligeledes fredag fået kritik for at bringe citathistorien.

I Radio4’s omtale rettede tidligere medarbejdere og pårørende til en nuværende og en tidligere beboer kritik af håndteringen af de unge på bostedet.

Herefter klagede bostedet til Pressenævnet, da man mente, at der ikke var foretaget tilstrækkelig efterprøvelse af kritikken.

Bostedet mente, at kritikken var udokumenteret og fremsat af personer, ”som ønskede at skade bostedet”.

”Pressenævnet udtalte kritik af Radio4 for i omtalen at have gengivet konkret kritik vedrørende bostedets håndtering af én af sine beboere, selv om beboerens mor havde bestridt kritikken over for Radio4 inden offentliggørelsen,” lyder det blandt andet i Pressenævnets afgørelse.

13:36

Netavisen Gribskov får kritik af Pressenævnet for Radio4-historie

Netavisen Gribskov får kritik for i marts måned at have bragt en citathistorie fra Radio4, hvor et bosted for unge med autismespektrumforstyrrelser får kritik.

Det oplyser Pressenævnet på sin hjemmeside.

Netavisen Gribskov havde 26 minutter inden offentliggørelsen af artiklen forsøgt at indhente en telefonisk kommentar fra botilbuddets bestyrelsesformand. Det lykkedes dog ikke.

Bostedet prøvede efter offentliggørelsen af artiklen at kontakte Netavisen Gribskov med en række kritikpunkter vedrørende den offentliggjorte artikel. Netavisen Gribskov afviste imidlertid bostedets krav om berigtigelse af artiklen.

Pressenævnet har fundet grundlag for at udtale kritik af Netavisen Gribskov, fordi mediet ikke havde gjort nok for at forelægge oplysningerne for bostedet i rimelig tid inden offentliggørelsen.

 

13:13 Sebastian Goos

B.T. får kritik af Pressenævnet for citathistorie

B.T. får kritik for en artikel fra marts, hvor man i en citathistorie kritiserede et bosted for unge med autismespektrumforstyrrelser.

Det skriver Pressenævnet på sin hjemmeside.

Artiklen var en citathistorie af en historie fra radiokanalen Radio 4, som blev sendt ud på Ritzau-rullen.

Bostedet klagede efterfølgende til Pressenævnet, da man mente, at B.T. ikke selvstændigt havde kontaktet bostedet og foreholdt artiklens oplysninger til bostedet.

Derudover mente bostedet også, at B.T. ikke i tilstrækkelig grad havde givet bostedet mulighed for at komme til orde i artiklen, selv om bostedet havde klaget til B.T. over omtalen.

”Pressenævnet kritiserede B.T. for hverken før eller efter offentliggørelsen at have givet bostedet mulighed for at komme med yderligere kommentarer til historien,” skriver Pressenævnet på sin hjemmeside.

 

13:06 Sebastian Goos

DR-redaktør afviser at tage stilling til klage over medarbejders tweet

Lytternes og seernes redaktør på DR, Jesper Termansen, har afvist at tage stilling til en klage over en DR-journalists tweet om Inger Støjberg.

Klageren i sagen mente blandt andet, at DR-medarbejderens tweet ikke fulgte DR’s etiske retningslinjer.

I selve sagen har DR-redaktionschef Michael Elsborg hverken fundet grund til at kritisere DR’s dækning eller den pågældende medarbejders tweet.

”DR har i sit svar til klageren forklaret, dels at medarbejderen har sin grundlovssikrede ytringsfrihed, dels at redaktionschefen ikke har fundet grund til kritik af den pågældende medarbejders arbejde i DR i forhold til at sikre en fair, nuanceret og upartisk dækning af sagen,” lyder det.

Lytternes og seernes redaktør skriver, at han ikke har kompetence til at bedømme redaktionschefens beslutning.

12:53 Anna Sol Jørgensen

Styrelse giver 94 nye sendetilladelser til dab

Slots- og Kulturstyrelsen har udstedt 94 nye sendetilladelser på det regionale dab-net.

Det skriver MediaWatch.

Der var 97 ledige pladser på det regionale dab-net, og de blev sendt i udbud efter henvendelse fra brancheorganisationen Danske Medier, der henvendte sig, fordi flere medlemmer havde udtrykt ønske om at forsøge sig på dab.

”Vi har oplevet en overvældende stor interesse og kan konstatere, at der har været konkurence om tilladelserne flere steder. Folk er åbenbart ikke mere skræmte over dab, end når der er muligheder for det, så vil man gerne prøve det af,” siger Søren Sandfeld Jakobsen, formand for Radio- og tv-nævnet, til MediaWatch.

11:32 Anna Sol Jørgensen

Amerikansk guvernør vil have journalist undersøgt efter fund af personnumre

Mike Parson, guvernør i den amerikanske delstat Missouri, vil have en juridisk undersøgelse af en journalists fund og rapportering af personnumre på skolelærere i delstaten.

Det skriver CNN.

Journalisten fandt personnumrene på en lang række lærere på en myndigheds hjemmeside ved at kigge i kildekoden på hjemmesiden og lavede efterfølgende en historie om, at mere end 100.000 personnumre potentielt kunne blive fundet på den måde. Mediet Post-Dispatch oplyser ifølge CNN, at historien ikke blev udgivet, før fejlen på hjemmesiden var rettet.

Men guvernør Mike Parson fastholder, at det var en forbrydelse at finde frem til personnumrene, og har bedt anklagemyndigheden i Cole County om at gå ind i sagen, som han ikke mener skal gå ustraffet hen.

”Vi kommer ikke kun til at holde individet ansvarligt, men vil også holde dem, der bidrog til individets handlinger og mediet, der har dem ansat, ansvarlige,” siger Mike Parson.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen