data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

11:31 Sebastian Goos

TV 2 Fyn vil anvende AI under kommunalvalget

Ved det kommende kommunalvalg vil TV 2 Fyn analysere indholdet på tværs af tv og web via maskinlæring, også kaldet AI.

Det kommer til at ske i et samarbejde med virksomheden MediaCatch, der for eksempel skal kortlægge skærmtiden på tværs af geografi og politisk tilknytning med ansigtsgenkendelse og de fynske kandidater ansigter, lyder det i en pressemeddelelse:

“Vi er meget spændte på samarbejdet med MediaCatch. Både fordi vi får hyperkonkret viden undervejs, så vores journalistik i vores fire uger lange og meget omfattende kommunalvalgskampagne kan balanceres og justeres via den opsamlede data. Og fordi vi med projektet får udforsket og afprøvet, hvad vi kan opnå ved hjælp af den her type medieteknologi. Den læring vil vi bygge videre på til fremtidige projekter”, siger direktør for TV 2 Fyn, Esben Seerup, i pressemeddelelsen.

09:44 Anna Sol Jørgensen

Franske medier indgår indholdsaftale med Facebook

Franske udgiveres lobbyorganisation Alliance de la Presse d’Information Générale har indgået en licensaftale for franske mediers journalistiske indhold.

Det skriver det EU-mediet Euractiv ifølge MediaWatch.

“De vilkår, som vi er nået frem til, tillader Facebook at følge både direktivet og fransk lov, samtidig med det genererer en anseelig indtægt for Alliancens udgivere – særligt de mindre af slagsen,” siger Pierre Louette til Euractiv.

Ingen af parterne vil ikke komme med oplysninger om de konkrete vilkår. Aftalen er kommet i stand efter en fransk lovændring io 2019, som udvidede franske mediers ophavsrettigheder.

I flere lande foregår der i øjeblikket forhandlinger mellem kollektiver på vegne af medier og ophavsretsejere og techgiganter, og det tyske kollektiv Corint Media har netop stillet krav til Google om at betale en licens på 420 millioner euro fra 2022. Den skal dække over Googles brug af mediers overskrifter, artikeluddrag og for forhåndsvisninger af billeder i søgemaskinen.

 

09:26 Anna Sol Jørgensen

Radio- og tv-nævnet tager stilling til Louds navneskift i november

Radio- og tv-nævnet tager stilling til Louds navneskift i november

Foto; Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Skal Radio Loud skifte navn til 24syv fra 3. januar? Og skal Berlingske Media have lov til at købe sig ind på 91 procent af aktierne i kanalen?

De spørgsmål tager Radio- og tv-nævnet stilling til på nævnets kommende møde den 4. november, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

Radio Loud afleverede i denne uge sin redegørelse for hvad man kan kalde en genopretningsplan for den udskældte kanal, efter at Radio- og tv-nævnet har rettet hård kritik af kanalen for blandt andet ikke at leve op til sendetilladelsens krav om lytterinteraktion gennem hjemmeside og app, kanalens manglende tilstedeværelse ude i landet i forhold til nyheder og aktualitet samt ikke at have levet op til at indhente godkendelse fra nævnet, før der bliver foretaget væsentlige ændringer.

I går oplyste koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, så til Weekendavisen, at Berlingske Media vil øge sin ejerandel fra 40 til 91 procent, og at man vil omdøbe Radio Loud til 24syv. De to initiativer og Louds redegørelse vil der altså blive taget stilling til i starten af november.

08:47 Anna Sol Jørgensen

Tyske medier kræver milliarder fra Google

420 millioner euro – svarende til 3,1 milliarder danske kroner.

Det er, hvad et kollektiv af forhandlere på det tyske medieområde, Corint Media, kræver fra Google i 2022. Licensen dækker over Googles brug af mediers overskrifter, artikeluddrag og for forhåndsvisninger af billeder i søgemaskinen.

Det skriver Corint Media, der repræsenterer omkring 200 rettighedsholdere, i en pressemeddelelse.

Prisen på licensen er baseret på vurderinger fra styrelsen for patent og varemærker og de krav, som andre lande har stillet til Google. I Australien lyder beløbet på 100 millioner euro, mens det i Canada er omkring 400 millioner euro, og i Frankrig 500 millioner euro.

“Med dette tilbud, er forhandlingerne med den største platform, der bruger presseindhold, gået ind i sin afgørende fase. Lovgivninger er der, og den er blevet legitimeret af EU og godkendt udenfor EU. Nu er det et spørgsmål om hurtigt at fastsætte en pris, der er transparent og yder retfærdighed til pressens vigtighed på internettet,” siger Markus Runde og Christoph Scwennicke, direktører i Corint Media, i pressemeddelsen.

I går
15:29 Lasse Loch Davidsen

DR3-serie modtager international dokumentarpris

DR3-serien ’Efterskolen’ har modtaget prisen for årets bedste europæiske TV-dokumentarserie ved filmfestivalen Prix Europa.

Det oplyser DR.

Serien er instrueret og produceret af Thora Lorentzen og Rikke Tambo Andersen fra Bullitt Film for DR.

Mens ’Efterskolen’ indtog førstepladsen i kategorien for bedste TV-dokumentarserie, indtog Mads Brüggers dokumentarserie ’Muldvarpen – Undercover i Nordkorea’ andenpladsen i kategorien.

13:01 Anna Sol Jørgensen

Journalister banket af talebanere under demonstration i Kabul

Journalister er blevet banket af Taleban-medlemmer, mens de dækkede en demonstration for kvinders rettigheder i Afghanistans hovedstad, Kabul, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge flere internationale medier.

Demonstrationen blev afholdt tæt på uddannelsesministeriet, hvor omkring 20 kvinder var mødt op.

Mens Taleban lod kvinderne demonstrere, blev en udenlandsk journalist slået med en riffel, tildelt spark og blev slået, mens også to andre journalister blev slået.

Zahra Mohammadi, en af arrangørerne bag demonstrationen, fortæller til AFP, at de havde samlet sig på trods af den risiko, det indebærer.

“Situationen er den, at Taleban ikke respekterer noget. Ikke journalister – udenlandske eller lokale – eller kvinder. Skolerne bør genåbne for kvinder. Men Taleban tog den ret fra os,” siger hun.

 

10:18

LMS henter ny pressechef fra Institut for Menneskerettigheder 

Janne Bruvoll tager afsked med stillingen som pressechef hos Institut for Menneskerettigheder og skal fra november stå i spidsen for Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskades (LMS) kommunikationsindsats og fundraising.

Det skriver Altinget og Mediawatch.

“Jeg glæder mig helt vildt til at gøre mit for, at vi som samfund bliver langt bedre til at forebygge og behandle spiseforstyrrelser og selvskade,” skriver Janne Bruvoll på Linkedin.

Janne Bruvoll har de seneste syv år været ansat i Institut for Menneskerettigheder.

09:52 Anna Sol Jørgensen

Europa-Parlamentet foreslår økonomisk hjælp til pressede medier

De europæiske medier er presset på økonomien på grund af manglende annonceindtægter som følge af både coronaepidemien og techgiganter og har derfor brug for økonomisk hjælp.

Sådan lyder det fra et stort flertal i Europa-Parlamentet, der foreslår en permanent fond til EU’s medier for at sikre uafhængig europæisk journalistik. Det oplyser Europa-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Samtidig bekymrer det Europa-Parlamentet, at medier i Europa i stigende grad bliver sat under pres fra regeringer, der med juridiske værktøjer forsøger at få medier og journalister til at klappe i.

“Mediernes økosystem var sårbart inden pandemien, men krisen har styrket de udfordringer og skabt nye. Publikum flytter sig i stigende grad til digitale platforme, og indkomsten fra dem er ikke proportionel med indkomsten hos globale spillere.”

“Sidste år oplevede den europæiske mediesektor et betydeligt flad i annonceindtægter, som er en kritisk indkomst for medierne. På samme tid har corona-krisen understreget kvalitetsjournalistikkens rolle, og mange på professionel og hurtige dækning under en pandemi kan komme til at koste liv,” siger det lettiske parlamentsmedlem Dace Melbärde i pressemeddelelsen.

09:18 Ritzau

15.000 flere i job øger i forvejen rekordhøj beskæftigelse

For syvende måned i træk steg antallet af lønmodtagere i august. Dermed blev den i forvejen rekordhøje beskæftigelse udbygget yderligere.

Der kom i august 15.000 flere i job, hvilket betyder, at der var 2.869.000 lønmodtagere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er ifølge cheføkonom i Sydbank Søren Kristensen en fremragende nyhed.

Han peger på, at der er en decideret “jobfest” i dansk økonomi i øjeblikket. Og den kan fortsætte i de kommende måneder, vurderer han.

“Der er fortsat udsigt til stærk vækst i dansk økonomi, men samtidig er der ledige stillinger i massevis i øjeblikket. Det er derfor ikke efterspørgslen, men snarere udbuddet, der kan blive et problem på arbejdsmarkedet,” lyder det fra økonomen i en kommentar.

Siden januar er der kommet flere end 100.000 i job, og beskæftigelsen er ifølge cheføkonom Jeppe Juul Borre, Arbejdernes Landsbank, højere, end inden at corona ramte Danmark.

“Det er kort sagt imponerende, hvordan vi på rekordtid er spurtet ud af en mørk coronatid til glade dage med vældig fart på økonomien,” skriver han i en kommentar.

08:06 Thomas Møller Larsen

Google: Russiske hackere går målrettet efter influencere

Russisk-talende hackere har blikket stift rettet mod influencers på YouTube. Det skriver Googles Threat Analysis Group i et blog-indlæg.

Hackerne forsøger at overtage influencernes kanaler, så de kan bruge dem til at distribuere svindelnumre relateret til kryptovaluta eller sælge kanalerne videre til højestbydende.

Forskellige Google-afdelinger arbejder dog på at løse problemet, fremgår det af indlægget. Siden maj er det lykkedes at sænke antallet af phishing-angreb i Gmail – Googles mailsystem – med 99,6 procent, oplyser Google.

Men det er altså stadig muligt at trænge igennem. Og Google er ikke herre over andre mail-udbydere.

Hackerne bruger teknikker som ’social engineering’, oplyser Google: For eksempel kan en hacker sende en skræddersyet e-mail til en influencer og foreslå et samarbejde omkring et produkt. Derefter bliver influenceren lokket til at trykke på et link eller downloade en fil, som gør det muligt for hackeren at trænge ind.

Google giver en række råd til at undgå at falde i fælden. Et af dem lyder: Beskyt dine konti med tofaktor-godkendelse.

07:56 Anna Sol Jørgensen

20 interessenter er inviteret med til optaktsmøde om medieforlig

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har inviteret 20 interessenter på medieområdet som DR, TV 2, Danske Medier, Netflix og Facebook til møde den 27. oktober for at få input til de kommende medieforhandlinger.

Det oplyser Kulturministeriet til Journalisten.

Foruden de 20 interessenter er Folketingets kultur- og medieordførere inviteret med til mødet.

I et interview med Avisen Danmark præsenterede Ane Halsboe-Jørgensen i september regeringens prioriteringer forud for medieforhandlingerne, som er udset til at gå i gang inden udgangen af 2021. Her nævnte ministeren blandt andet, at man gerne vil samle danskerne om en stærk public service og styrkede regionale og lokale medier.

De 20 inviterede interessenter er:

 • TV 2
 • TV 2-regionerne
 • Det Danske Filminstitut
 • Medierådet for Børn og Unge
 • Danske Medier
 • Danmarks Journalistforbund
 • Producentforeningen
 • Dansk Erhverv
 • Nye Medier
 • Copydan
 • Grakom (Grafisk Kommunikation og Medier)
 • SAML (Sammenslutningen af Medier i Lokalsamfundet)
 • Danske Mediedistributører
 • Center for Podcasting
 • RettighedsAlliancen
 • Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier
  SLS (Samarbejdsforum for danske lytter- og seerorganisationer)
 • Facebook
 • Netflix

 

07:41 Ritzau

Donald Trump starter sit eget “ikke-woke” sociale medie

USA’s tidligere præsident Donald Trump, som er blevet udelukket fra flere sociale medier, vil lancere et nyt socialt medie ved navn Truth Social.

Det oplyser Trumps selskab Trump Media & Technology Group (TMTG) ifølge det franske nyhedsbureau AFP i en pressemeddelelse natten til torsdag dansk tid.

Det er stadig småt med informationer om, hvordan det nye sociale medier kommer til at se ud. Sådan vil det formentlig være indtil november, hvor de første invitationer til Truth Social bliver sendt ud til beta-testere.

Selv om det endnu ikke står klart, præcist hvordan det Truth Social vil blive udformet, siger Donald Trump i pressemeddelelsen, at der vil være en videostreamingstjeneste, hvor brugere kan få adgang til ”ikke-woke” underholdning.

Udtrykket ”at være woke” kan oversættes til det danske ord ”vågen” og betyder som regel en øget opmærksomhed på social og racemæssig uretfærdighed.

Ifølge Donald Trump selv er hans sociale medie en aktivistisk kamp mod det, han kalder ”de tyranniske store tech-virksomheder”.

20 oktober
16:03 Lasse Loch Davidsen

Jeanette Ottesen lukker for medieaktivitet

Den tidligere svømmer Jeanette Ottesen har valgt at trække stikket på promoveringen af sin nye bog ’Fri’, efter at hun i løbet af ugen er havnet i en mediestorm.

Det oplyser forlagschef hos Gyldendal, Michael Jannerup, i en mail til B.T.

Den tidligere OL-svømmer omtaler i bogen sin tidligere svømmekollega Lotte Friis som et ’klassisk mobbeoffer’ og giver i den forbindelse eksempler på, hvordan Lotte Friis blev mobbet blandt svømmerne og af Jeanette Ottesen selv.

Bogen udkommer i morgen, og ifølge forlagschefen har Jeanette Ottesen selv truffet beslutningen om ikke at stille op til interviews.

13:41 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier: Krav til antal medarbejdere er en vigtig kvalitetssikring

Hos brancheorganisationen Danske Medier bliver der ikke just klappet i hænderne over Venstre og Dansk Folkepartis velvilje til at se på, om man kan skrotte kravet til antallet af redaktionelle medarbejdere for at få mediestøtte.

”Vi vil meget gerne tage en snak om, hvordan man tilgodeser og støtter et vækstlag inden for den danske mediebranche. Men vi mener også, det er vigtigt, at der er nogle kvalitetssikringer, når der gives statslig mediestøtte, og der er kravet til redaktionelle medarbejdere et af dem. Fx kan det være svært at sikre den redaktionelle uafhængighed på etmands-medie, hvor redaktionel dækning og kommerciel forretning i sagens natur vil skulle varetages af samme person,” siger adm. direktør for Danske Medier, Mads Brandstrup i en skriftlig kommentar.

Forslaget fra Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, blev fremsat i Politiken tidligere i dag, i forbindelse med, at stifteren af lokalmediets og enmandshæren KunMors har opfordret til en ændring af kravene, der står i vejen for, at han kan få mediestøtte til sit abonnementsmedie.

Dansk Folkepartis medieordfører, Dennis Flydtkjær, har hos MediaWatch bakket op om at se på, mens Enhedslistens Søren Søndergaard er mere skeptisk. Og den skepsis deler man altså i Danske Medier.

”Der er selvfølgelig eksempler på medier, som er publicistiske og leverer uafhængig dækning uden at leve op til minimumskravet, og derfor i dag er afskåret fra støtte.”

“Vi har bare endnu ikke set en alternativ model, der tilgodeser vores bekymringer. Så selvom det kan virke som et kunstigt tal, så synes vi, at kravet om tre redaktionelle medarbejdere har en vigtig funktion i forhold til at sikre kvalitet i mediestøtten, så indtil man finder noget bedre, synes vi, at kravet skal fastholdes,” siger Mads Brandstrup.

 

12:44 Anna Sol Jørgensen

DF og V vil se på medarbejderkrav til mediestøtte

Kravet om, at medier skal have minimum tre ansatte for at få mediestøtte bør gentænkes, foreslår Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen i Politiken.

Også hos Dansk Folkeparti er man åbne for at se på en lempelse, så det kan komme lokalmedier som KunMors, der blot har en fuldtidsmedarbejder, til gode.

Det siger partiets medieordfører, Dennis Flydtkjær til MediaWatch, efter at netop KunMors’ stifter tidligere i dag har kritiseret kravet.

“Jeg mener, det er oplagt, at vi får revurderet det her og får flyttet noget af støtten fra de største medier ned til de lokale – og nichemedierne. Det er helt klart et punkt, jeg vil tage op til medieforhandlingerne,” siger han.

09:57 Lasse Loch Davidsen

TV 2 Lorry opruster forud for kommunalvalg

Den regionale tv-station TV Lorry har øget medarbejderstaben med 24 nye journalistiske medarbejdere for at være klar med en den mest ambitiøse kommunalvalgsdækning i stationens historie, hedder det i en ny pressemeddelelse.

TV 2 Lorry rykker også ind på Københavns Hovedbanegård med et nyt opsat studie, som fra i dag danner rammerne om den første af i alt 36 valgdebatter, som afvikles frem til valget.

Hovedbanegården kommer også til at danne rammerne for regionalstationens dækning af selve valgaftenen, hvor TV 2 Lorry desuden vil have live-reportere placeret i 34 kommuner.

08:22 Anna Sol Jørgensen

Højesteret skal se på sag om whistleblower, der gik til pressen

Bitten Vivi Jensen, whistlebloweren fra Frederiksberg Kommune, der gik til en journalist på Information med oplysninger om kommunens socialsager, skal have sin sag prøvet i Højesteret.

Det skriver TV 2 Lorry, efter at Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til at tage sagen op ved den højeste domstol i Danmark.

“Jeg er overrasket, det havde jeg ikke regnet med, det er frydefuldt, jeg er glad for afgørelsen,” siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry.

Bitten Vivi Jensen blev både ved Retten på Frederiksberg og i Østre Landsret dømt for at have delt fortrolige oplysninger om kommunens sager ved at videregive kopier af 90 sager.

07:55 Anna Sol Jørgensen

Lokalmediet KunMors har fået 1.200 abonnementer

David Højmark, tidligere journalist på det nu lukkede Mors Folkeblad, tog sagen i egen hånd, da lokalvisen drejede nøglen om i slutningen af august 2019. Knap et halvt år efter lukningen besluttede han at starte abonnementsmediet KunMors, der nu er oppe på 1.200 abonnenter.

Det skriver Politiken.

KunMors består normalt kun af David Højmark, men under kommunalvalget opruster han med en ekstra fuldtidsmedarbejder. Og fordi KunMors ikke har tre fuldtidsansatte, kan David Højmark ikke få mediestøtte til mediet, som er et eksempel på et af temaerne i de kommende medieforhandlinger, nemlig lokalmedierne.

“Vi kommer aldrig op på tre fuldtidsansatte på sådan et lille medie. Jeg er sikker på, at det er en stopklods i forhold til, at medier som vores kan skyde op flere steder i landet,” siger David Højmark til Politiken.

07:37 Thomas Møller Larsen

Medie: Hundredtusindvis af menneskers telefondata er truet

I en sjældent kryptisk nyhed skriver det anerkendte amerikanske teknologi-medie TechCrunch, at et stykke unavngivet spion-software er udbredt blandt almindelige forbrugere. Og at udefrakommende nemt kan få adgang til de data, programmet suger ud af folks telefoner.

”Optegnelser over opkald, tekstbeskeder, fotografier, browserhistorik, præcis geolokation og optagelser af opkald kan alt sammen blive trukket ud af en persons telefon på grund af en sikkerhedsbrist i et udbredt stykke spyware for forbrugere,” skriver TechCrunch.

Mediet vil ikke oplyse navnet på programmet eller udvikleren, ”da det vil gøre det nemmere for ondsindede aktører at få adgang til de usikre data,” fremgår det af artiklen.

TechCrunch skriver, at opdagelsen er opstået i forbindelse med en større journalistisk undersøgelse af ’consumer-grade spyware’ – også kaldet ’stalkerware’. Det vil sige spion-software, der er usynligt for brugeren.

Der findes adskillige eksempler på, at stalkerware er blevet kompromitteret eller hacket i de seneste år, skriver TechCrunch og nævner navne som mSpy, Flexispy og Family Orbit.

19 oktober
14:45 Lasse Loch Davidsen

Nestlé Danmark ansætter ny kommunikationschef 

Anna Hagemann Rise bliver ny kommunikationschef i fødevareproducenten Nestlé i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Den nyudpegede kommunikationschef kommer med en baggrund fra blandt andet finske Fazer, hvor hun har været global kommunikationsdirektør for fødevarevirksomhedens plantebaserede forretningsområde, fremgår det af pressemeddelelsen.

Anne Hagemann Rise har desuden være bureauchef for det digitale kampagnebureau Roxy og kommunikationschef for svenske Froosh smoothies.

12:18 Anna Sol Jørgensen

21 personer i mediebranchen har anmeldt corona som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har modtaget 21 anmeldelser af covid-19 som arbejdsskade i mediebranchen.

Det oplyser ATP, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ligger under, til Journalisten.

Sagerne dækker både over tilfælde af smitte med coronavirus i arbejdsøjemed samt andre sagstyper relateret til pandemien.

Anmeldelserne er indgivet i brancherne ‘Udgivelse af aviser og dagblade’ og ‘tv-virksomhed’, oplyser ATP.

På landsplan og på tværs af brancher har erhvervssikringen modtaget 10.150 anmeldelser af covid-19 som arbejdsskade.

Mere end halvdelen af anmeldelserne er fra ansatte i sundhedssektoren, primært på hospitaler og plejehjem. Derefter følger ansatte på skoler, på slagterier og i politiet. 72 procent af alle anmeldelserne er fra kvinder.

Indtil videre har omkring 2.300 fået anerkendt deres sag som en arbejdsskade, mens 2.100 har fået afvist deres sag, de fleste af dem, fordi anmelderen ikke er vendt tilbage på opfølgende henvendelser fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. De resterende sager er ikke afgjort endnu.

10:21 Anna Sol Jørgensen

SF vil afsætte to millioner til sager om greenwashing

Antallet af klager over virksomheders klimamarkedsføring til Forbrugerombudsmanden er stigende, og myndighedens ressourcer kan ikke længere følge med, skriver Børsen.

Ifølge forbrugerombudsmand er miljø- og klimasagerne meget omfattende og rejser principielle spørgsmål, hvorfor de er vanskelige at behandle.

I et forsøg på at komme sagsbunkerne til livs vil SF sende to millioner kroner mere årligt til myndighedens arbejde med den type sager.

“Nu skal vi løfte kompetencerne på området med den her saltvandsindsprøjtning til Forbrugerombudsmanden. Men vi vil stadig have sat ind på flere fronter, så vi kan få greb om greenwashing af virksomhedsprodukter,” siger klimaordfører Signe Munk, der har fremsat forslaget til finanslovsforhandlingerne, til Børsen.

08:42 Anna Sol Jørgensen

Pios plagiat-undersøgelse omfatter nu 41 artikler

41 artikler er med i den bunke af historier, der indgår i Netavisen Pios undersøgelse af mediets kopiering af andre mediers historier.

Det oplyser chefredaktør på Pio, Niels Jespersen, til Ekstra Bladet. I første omgang var der tale om 39 artikler, som Ekstra Bladet i sidste uge dokumenterede var mere eller mindre rene kopier af andre mediers indhold.

Ekstra Bladets historie fik Niels Jespersen til at trække de 39 artikler, der alle er skrevet af den samme medarbejder, tilbage, og medarbejderen er blevet sendt hjem.

Niels Jespersen ønsker imidlertid ikke at udtale sig om, hvordan undersøgelsen skriver frem og har sendt det samme skriftlige svar til på Ekstra Bladet og Journalisten.

“Vi er en lille butik og der er tale om et omfattende oprydningsarbejde, så jeg håber på forståelse af, at vi skal bruge noget tid til at gå vores produktion igennem,” skriver han og opfordrer samtidig til, at alle der måtte ligge inde med noget i relation til sagen, kontakter Pio.

08:23 Ritzau

Chefredaktør på Bild fyret efter affære med praktikant

Chefredaktøren på den tyske tabloidavis Bild, Julian Reichelt, er blevet fyret med øjeblikkelig virkning efter anklager om et forhold til en praktikant.

Det oplyser mediehuset Axel Springer, der ejer avisen, mandag.

Medievirksomheden beskylder Reichelt for ikke at skelne mellem sit privatliv og sit arbejde og for ikke at fortælle bestyrelsen sandheden, når han blev spurgt ind til sagen.

I foråret blev der foretaget en intern undersøgelse i Bild efter en række beskyldninger mod Reichelt om krænkende adfærd og sexisme.

Mens undersøgelsen stod på, blev chefredaktøren hjemsendt.

Undersøgelsen fandt, at Reichelt havde “begået fejl”. Men det var ifølge direktionen ikke utilgivelige fejl, skriver Axel Springer i en erklæring mandag.

Reichelt fik derfor en ny chance og vendte tilbage som chefredaktør sammen med en kvindelig redaktør.

Søndag kunne avisen New York Times så berette, hvordan Reichelt havde haft et seksuelt forhold til en 11 år yngre praktikant, som han senere forfremmede til leder. Hun blev herefter kørt ud på sidelinjen, da forholdet sluttede.

Julian Reichelt har ikke kommenteret fyringen.

08:01 Lasse Loch Davidsen

Regeringen vil genindføre den såkaldte ‘sportsliste’

Flere store sportsbegivenheder skal tilbage på landsdækkende tv-kanaler, så flere har mulighed for at se dem, lyder et nyt forslag fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)

Det skriver dr.dk.

Listen vil indeholde en række store sportsbegivenheder, hvor det i udgangspunktet er de landsdækkende tv-stationer, som får fortrinsret til at byde på rettighederne.

”Det er vigtigt, at de store sportsbegivenheder, som virkelig kan samle os som folk, bliver vist på tv-kanaler, som langt de fleste danskere har adgang til”, siger kulturministeren til DR.

Regeringen foreslår, at det er sportsbegivenheder som fodbold-slutrunder, håndbold-slutrunder og de Olympiske Lege, der skal på den såkaldte sportsliste.

Sportslisten blev afskaffet af den forrige regering og ophævet pr. 1. januar 2019.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen