data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

11:14 Lasse Loch Davidsen

Lars Løkke Rasmussen skal være vært på DR2

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen bliver vært på en ny tv-udsendelse på DR2 om Klaksvikstriden på Færøerne.

Det skriver DR i en pressemeddelse

Klaksvíkstriden bliver i en ny DR2-serie fortalt over fire afsnit med Lars Løkke Rasmussen som fortæller. Lars Løkke Rasmussen skal med hjælp fra eksperter og forfattere fra både Danmark og Færøerne kaste lys over Klaksvíkstriden fra 1955, som var ved sende Rigsfællesskabet ud i en borgerkrig.

’Klaksvíkstriden’ bliver sendt fra onsdag den 4. august.

10:40 Anna Sol Jørgensen

Hongkong-medie flytter sin redaktion til Singapore

Nyhedsmediet Initium, der har haft base i Hongkong, flytter redaktionen til Singapore i protest mod den kinesiske sikkerhedslovgivning.

Det skriver Hong Kong Free Press.

Initium blev grundlagt i 2015 og dækker både Hongkong, Kina og Taiwan og har mere end 60.000 abonnenter.

“Vejen til frihed er lang, og det er her, vi starter. Det var det løfte, vi gav jer for seks år siden. I løbet af de seks år er vejen til frihed blevet mere udfordrende. Vi tror på, at så længe vi kan samle frihedens brikker i vores hjerter, så vil vil være i stand til at nå et større og frit område, hvor end vi så befinder os,” skriver Susie Wu, administrerende direktør for Initium, til Hong Kong Free Press.

Initium er det første medie, der flytter ud af Hongkong, efter at sikkerhedsloven trådte i kraft sidste år. Sikkerhedsloven har i løbet af det seneste år vist sig at gøre det langt sværere at bedrive kritisk journalistik i Hongkong. Den regeringskritiske avis Apple Daily blev i juni tvunget til at lukke, efter at flere chefer på avisen og i mediekoncernen blev anholdt efter sikkerhedsloven.

Cheferne blev sigtet for at have samarbejdet med udenlandske kræfter i forbindelse med flere artikler, og mediehusets midler blev indefrosset, hvilket gjorde det umuligt at udbetale medarbejdernes løn og betale for printomkostninger.

08:22 Anna Sol Jørgensen

Socialdemokratiet sætter den politiske dagsorden på Facebook

De socialdemokratiske folketingsmedlemmer er dem, der i højest grad styrer den politiske dagsorden på Facebook.

Det viser en analyse fra Analyse og Tal og Common Consultancy, som er lavet for Fagbladet 3F. 

Analysen viser, at når socialdemokrater deler nyheder på Facebook, er der stor sandsynlighed for, at medlemmer af andre partier deler samme nyhed efterfølgende. Det er en naturlig ting, fordi Socialdemokratiet både er regeringsparti og det største parti i Folketinget, siger Eske Vinther-Jensen, direktør i Common Consultancy, til Fagbladet 3F.

“Men det viser også, de rent faktisk er i stand til at bruge den position til at sætte en dagsorden, som andre partier følger,” siger han.

07:57 Anna Sol Jørgensen

Digitaliseringsstyrelsen opruster presseenhed med ny chef

Digitaliseringsstyrelsen er gået fra en til to medarbejdere i presseenheden, da Sara Ringgaard Price mandag havde første dag som pressechef i styrelsen.

Det skriver MediaWatch.

Indtil videre har der kun siddet en enkelt person i presseafdelingen, som Sara Ringgaard Price, der tidligere har lavet pressearbejde i Erhvervsministeriet og kommer fra en stilling i kommunikationsbureauet Kreab, nu står i spidsen for.

I går
15:31 Lasse Loch Davidsen

Dan Jørgensens ministerium ansætter ny pressechef

Michael Dahl Nielsen overtager posten som pressechef i Klima,- Energi,- og Forsyningsministeriet under Dan Jørgensen (S).

Det skriver Mediawatch

Michael Dahl Nielsen kommer fra en stilling som chef i enheden Politik og Kommunikation i Kulturministeriet og overtager posten fra Casper Dall, som er ansat som politisk redaktør på Avisen Danmark.

10:49 Anna Sol Jørgensen

Dørene bliver lukket under retssag mod drabstiltalt mand

Under store protester fra pressen er dørene blevet lukket under retsmødet i Retten i Hillerød, hvor den drabstiltalte sognepræst Thomas Gotthard skal forklare sig.

“Vi har en åben retspleje i Danmark. Ingen skal dømmes i hemmelighed,” lød det ifølge dr.dk blandt andet fra TV2-journalist Astrid Søndberg.

Manden er tiltalt for at dræbt sin kone Maria From Jakobsen, der blev meldt savnet sidst i oktober sidste år, mens nogle jordiske rester af hende blev fundet i juni i år.

Thomas Gotthard ventes at tilstå drabet, men ifølge hans advokat Jesper Storm Thygesen vil det ikke være muligt for den tiltalte at afgive sin fulde forklaring med pressen og pårørende til stede i lokalet. Anklager Anne-Mette Seerup begrundende begæringen om lukkede døre med, at den forklaring, der indtil videre er kommet fra Thomas Gotthard, ikke kan danne baggrund for en tilståelsessag.

Dommer Betina Heldmann besluttede at efterkomme begæringen for ikke at hindre sagens oplysning.

10:45 Lasse Loch Davidsen

Marokko sagsøger franske medier

Marokko sagsøger en række franske medier for ærekrænkelse, efter at den marokkanske efterretningstjeneste er blevet afsløret i at spionere mod flere franske journalister med spionværktøjet Pegasus.

Ifølge AFP er det blandt andet journalister fra Le Monde, Mediapart og Radio France, som er blevet stævnet af de marokkanske myndigheder

Senest i juli beskrev Le Monde, hvordan Frankrigs præsident Emmanuel Macron og 14 franske ministre øjensynligt var blevet overvåget af Marokko.

De marokkanske myndigheder afviser, at de har gjort brug af Pegasus.

09:58 Anna Sol Jørgensen

Morten Reimar bliver seniorpresserådgiver i Radikale Venstre

Venstre må vinke farvel til presserådgiver Morten Reimar, der fra 16. august er Radikale Venstres nye seniorpresserådgiver.

Det skriver Morten Reimar på Twitter.

Morten Reimar er tidligere journalist og forfatter til bogen ‘Uffe mod magten’ og har det seneste år været presserådgiver for Venstre.

“Tak til Venstre for et uforglemmeligt år og mange gode oplevelser og venner,” skriver Morten Reimar.

09:32 Lasse Loch Davidsen

Twitter opruster mod falske nyheder

Twitter har indgået et samarbejde med nyhedsbureauerne Reuters og AP for at bekæmpe forekomsten af misinformation og falske nyheder. Det skriver Ritzau.

Ifølge Twitter skal nyhedsbureauerne bidrage til, at troværdige oplysninger om centrale emner og begivenheder er tilgængelige, mens de sker.

Det vil være særlig vigtigt i situationer, hvor der er uenighed om fakta, eller hvor Twitters egne folk ikke har de nødvendige ressourcer eller tilstrækkelig information om emnet.

Ifølge Twitter er det første gang, at et samarbejde af den her slags bliver indgået i kampen mod misinformation.

 

08:48 Lasse Loch Davidsen

Hviderussisk journalist idømt halvandet års fængsel

En domstol i Hviderusland har idømt journalisten Sjarhej Hardzijevitsj halvandet års fængsel, efter at retten har fundet ham skyldig i at have fornærmet Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko.

Det skriver journalisten.no.

Ifølge det hviderussiske journalistforbund fik Sjarhej Hardzijevitsj desuden en bøde på godt 10.000 kr. for at have talt nedsættende om en hviderussisk politiofficer.

2 august
14:01 Anna Sol Jørgensen

Andreas Karker forlader BT efter 35 år

Andreas Karker, der har været journalist på BT gennem 35 år, har fået en frivillig fratrædelse fra avisen.

Det skriver han på Twitter og uddyber overfor Journalisten, at det er hans eget ønske, og at han er godt tilfreds med aftalen.

Andreas Karker har dækket dansk politik for BT i 27 år og har skrevet portrætbøger af Pernille Vermund, Inger Støjberg, Lars Løkke Rasmussen og er medforfatter på biografien ‘Svend’ om Svend Auken og ‘Luksusfælden’ om Konservatives Henriette Kjær og hendes mand.

Hvad fremtiden bringer for den 63-årige journalist, er han ikke klar over endnu.

12:47 Thomas Møller Larsen

Ny rapport: Sociale medier fejler i forhold til jødehad

Førende sociale medier fjerner kun en lille del af den antisemitisme, brugerne lægger ud på platformene.

Det er konklusionen i en ny rapport af Center for Countering Digital Hate (CCDH) – en international nonprofit-organisation.

CCDH indsamlede og indrapporterede 714 opslag med jødehad på Facebook, YouTube, TikTok, Twitter og Instagram i maj og juni. Platformene reagerede på 16 procent af dem.

En del af opslagene bød også på Holocaust-benægtelser. Blandt dem reagerede platformene på 20 procent.

Facebook, Twitter, YouTube og TikTok anerkender ifølge The Guardian kritikken.

”Vi anerkender, at der er mere at gøre, og vi vil fortsætte med at lytte og integrere interessenternes feedback i denne løbende indsats,” siger en Twitter-talsperson ifølge avisen.

11:35 Anna Sol Jørgensen

Loud-redegørelse kommer i særskilt høring

Radio Louds redegørelse for kendskabs-, lytter- og kvalitetsmålingen bliver sendt i særskilt høring.

Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Radio- og tv-nævnet har i år besluttet, at alle public service-redegørelser skal i offentlig høring. Det har Radio Louds redegørelse også været, men da kendskabs-, lytter- og kvalitetsmålingen først kunne udarbejdes efter public service-redegørelsen, kommer den i særskilt høring.

Der er frist for indsendelse af høringssvar den 23. august klokken 12.

Det har været en udfordring for Kantar Gallup overhovedet at lave målingen for Radio Loud, da kanalen har så få lyttere. Efter at have fundet frem til 180 personer, der mindst to gange om måneden lytter til kanalen, blev analysen dog udarbejdet. I målingen fejler Radio Loud på to ud af fire public service-parametre.

11:04 Anna Sol Jørgensen

Chef for Radioavisen vender tilbage til TV 2

Chef for Radioavisen vender tilbage til TV 2

Thomas Gadsbølle vender pr. 1. september tilbage til TV 2 NEWS efter cirka et år hos DR. (Foto: TV 2)

Thomas Gadsbølle, der i godt et år har været chef for Radioavisen og P3 Nyheder, vender tilbage til TV 2.

Her bliver han redaktionschef for TV 2 News, hvor han skal tilrettelægge og udvikle den politiske dækning og journalist udvikling på kanalen.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

“Den politiske dækning på NEWS har flyttet sig meget de senere år og er fortsat en helt afgørende styrkeposition for kanalen. Derfor glæder jeg mig til at få ansvaret for – sammen med den politiske redaktion – at præge udviklingen med nye tanker og ideer. At opgaven kan kombineres med journalistiske chefvagter på tværs af platformene, er helt ideelt for mig,” siger han i pressemeddelelsen.

Thomas Gadsbølle kom til DR fra en stilling som redaktionschef på TV 2 News.

10:50 Anna Sol Jørgensen

Sky News i Australien blokeret fra YouTube efter corona-videoer

Sky News Australien får ikke lov til at lægge videoer på YouTube i en uge.

Det skriver The Guardian.

Den midlertidige blokering af Sky News kommer, efter at kanalen har lagt flere videoer op, i hvilke der blev opfordret til at bruge medicin som hydroxyklorokin mod coronavirus frem for vacciner. I andre videoer blev der sat spørgsmål ved coroanvirussets eksistens.

Flere videoer fra kanalens platform er blevet fjernet, mens de videoer, der ikke overtræder YouTubes retningslinjer, stadig findes på platformen.

 

09:45 Anna Sol Jørgensen

Poul Madsen bliver vært på nyhedspodcast hos Podimo

Poul Madsen, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, bliver vært på en ny nyhedspodcast ved navn ‘På forsiden med Poul Madsen’ hos Podimo.

Det oplyser Podimo i en pressemeddelelse.

Podcasten vil blive sendt mandag til fredag klokken 15, og Poul Madsen vil hver dag have to gæster i studiet. Sammen kommer de til at vende dagens store nyhedshistorier i podcasten på 30 minutter. Podcasten bliver sendt første gang i dag.

 

 

08:45 Anna Sol Jørgensen

Ny økonomichef hos Ritzau

Kamilla Laurmark-Møller har i dag første dag som økonomichef for Ritzau.

Det skriver MediaWatch.

Hun kommer fra en stilling som Group Financial Manager hos produktionsselskabet Monday Media og overtager stillingen hos Ritzau efter Susanne Amundsen, der bliver regnskabschef samme sted.

30 juli
11:38 Esben Christensen

Malta: Undersøgelse lægger ansvar for journalistdrab på staten

En kulegravning af drabet på journalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017 har nu afleveret sin rapport, og den placerer ansvaret for drabet direkte hos den maltesiske stat. Det skriver Times of Malta.

Rapporten fastslår, at regeringen under tidligere premierminister Joseph Muscat skabte en lovløs kultur, og den bebrejder regeringen for ikke at gribe ind over for de kræfter, der kostede journalisten livet.

Rapporten har ikke fundet beviser på, at regeringen var direkte involveret i drabet, men at den skabte et “favorabelt klima” for de personer, der kunne være interesseret i at dræbe kritiske journalister som Galizia.

Det skete især gennem regeringens meget konfrontatoriske indstilling over for hendes afsløringer af Maltas rolle i Panama Papers-skandalen.

10:37 Esben Christensen

Analyse: Dansk politik viser tegn på ekkokamre

En analyse, som bureauerne Analyse & Tal og Common Consultancy har lavet for Fagbladet 3F, peger på, at danske politikere i højere grad eksisterer i ekkokamre.

Undersøgelsen er baseret på politikernes delinger af nyhedsartikler på Facebook, og den viser, at antallet af nyheder, der deles af mindst to politikere, er blevet halveret på de seneste fem år. En tendens, der tolkes som om, at politikerne i langt højere grad kun deler historier, der støtter deres verdensbillede, hvilket skaber ekkokamre.

– Udviklingen kan føre til polarisering og det, som er blevet kaldt ekkokamre. Det har vi set grelle eksempler på i eksempelvis i USA, og det er selvfølgelig bekymringen i vores kortlægning, siger Eske Vinther-Jensen, der er direktør i Common Consultancy.

Analysen er lavet på delinger fra 2016 til 2020 af 199 folkevalgte politikere samt partiernes Facebook-sider. I alt er der optalt 102.646 opslag.

09:48 Esben Christensen

Regeringer blokeret fra kontroversiel software

Det israelske firma NSO Group har blokeret flere landes regeringers adgang til brugen af softwaren Pegasus. Det skyldes mistanke om, at den er blevet misbrugt, bekræfter en kilde i NSO Group, som er anonym, da firmaet ikke udtaler sig til pressen, over for NPR.

Suspenderingerne sker, mens der er stor opmærksomhed på Pegasus-softwaren. Den er blevet kædet sammen med overvågning af både journalister, aktivister og regeringsledere. Det er blevet afsløret af Pegasus Group, som er et samarbejde mellem flere medier.

Suspenderingen skyldes altså mistanke om, at nogle landes regeringer og/eller efterretningstjenester har misbrugt softwaren, formentlig til disse formål. Ifølge NSO Group er Pegasus designet til at forhindre terrorisme og kriminalitet.

Kilden i firmaet vil over for NPR ikke oplyse, hvilke lande der er tale om.

08:45 Thomas Møller Larsen

LinkedIn satser på nyheder bag betalingsmur

Det sociale medie LinkedIn er i gang med at implementere en nyheds-service kaldet Premium News.

Medier kan dele artikler på LinkedIn, som brugerne skal betale for at læse. Og et Premium-abonnement hos Linkedin giver adgang til fem artikler bag mediernes betalingsmure om måneden. Indtil videre dog kun i udvalgte områder.

Løsningen bygger på teknologi fra virksomheden Piano, skriver Digiday.

LinkedIn tilbyder også Premium-kunder ”daglige nyhedsanbefalinger udvalgt til dig af LinkedIns redaktionelle team.” Det skriver det sociale medie på sin hjemmeside.

”Denne feature vil gradvist blive rullet ud og er muligvis ikke tilgængelig i din region og på dit sprog på nuværende tidspunkt. Kom venligst tilbage i de kommende uger, hvis ikke du ser denne mulighed,” skriver LinkedIn.

29 juli
14:06 Esben Christensen

Højreorienterede nyhedssider stormer frem i USA

Mediet Press Gazette har netop offentliggjort læsertal for de største amerikanske nyhedssider i juni, og der er godt nyt, hvis man har et højreorienteret publikum.

De fire sites, der er vokset mest sammenlignet med juni sidste år, tilhører alle den konservative fløj på det amerikanske mediemarked. Det drejer sig om Newsmax, The Epoch Times, Bitchute og The Gateway Pundit. De tre førstnævnte har mere end fordoblet deres trafik på det seneste år.

Der er dog stadig et stykke vej op til de traditionelle nyhedsmedier, og i totale læsertal førte CNN an foran New York Times og Fox News.

Alle tre havde ganske vist et dyk i trafikken på mere end 20 procent sammenliget med juni sidste år, men i artiklen understreges det, at sidste års enorme interesse i coronapandemien gav nyhedsmedierne uhørt høje tal. Derfor er et sådant fald ikke alarmerende.

 

09:03 Esben Christensen

Cilius og Bruun lancerer ‘Den korte podcast’

Frederik Cilius og Rasmus Bruun er klar med et nyt koncept, hvor karaktererne fra ‘Den korte radioavis’ på Radio 24syv bliver genoplivet.

Det hedder ‘Den korte podcast’ og første teaser-afsnit blev sendt på gaden i går.

Frederik Cilius, som spiller fænomenet Kirstin Birgit i podcasten, fortæller til Berlingske, at der er tale om “et forum, hvor folk kan samles om det, Kirsten Birgit mener.”

Han understreger desuden, at det ikke bliver det samme som ‘Den korte radioavis’, men noget nyt.

Siden Radio 24syvs lukning har karaktererne fra programmet været synlige flere steder, blandt andet i et TV 2-program. Men den nye podcast, som skal være ugentlig, står de to medvirkende selv for.

08:16 Thomas Møller Larsen

Twitter tester nyt betalingsmodul

Det sociale medie Twitter et begyndt at teste en ny betalingsløsning, som gør det muligt at sælge ting på platformen. Modulet er lige nu tilgængeligt for en række udvalgte virksomheder i USA.

Ifølge teknologimediet TechCrunch er det et led i en strategi for at gøre Twitter til en platform for e-handel.

I februar fortalte Bruce Falck – Twitters ’Revenue Product Lead’ – om visionen på en Twitter-konference.

”Vi er begyndt at undersøge måder, hvorpå vi bedre kan understøtte handel på Twitter,” sagde han ifølge TechCrunch.

“Forestil dig, at du nemt kan opdage og hurtigt købe et nyt hudplejeprodukt eller et par trendy sneakers fra et brand, som du følger, med kun få klik,” sagde han.

For nylig løftede Twitter også sløret for betalingsløsningerne ’Super Follows’ og ’Ticketed Spaces’ – begge gør det muligt at tjene penge på sine følgere.

Twitter har også tidligere forsøgt sig med e-handel: Det sociale medie lancerede en køb-knap i 2014, som senere blev lagt i graven.

08:12

Facebook spinder guld på prisstigninger på reklamer

Facebook har i det seneste kvartal taget næsten 50 procent mere for sine reklamer end i samme periode sidste år. Det skriver Ritzau.

Det har øget selskabets omsætning og næsten fordoblet nettoresultatet, viser selskabets regnskab for andet kvartal.

Facebook, som også ejer store sociale medier og beskedplatforme som Instagram, WhatsApp og Messenger, øgede omsætningen med over 50 procent til 28,6 milliarder dollar i kvartalet.

Nettoresultatet – overskuddet når alle regninger er betalt – blev mere end fordoblet til 10,4 milliarder dollar. Omsætningen er for langt hovedparten skabt af reklameindtægter, der er så godt som den eneste indtægtskilde.

”Væksten i indtægter fra reklame var drevet af en stigning i prisen på 46 procent per reklame sammenlignet med samme periode sidste år samt en stigning på seks procent i antallet af reklamer leveret,” skriver Facebook i regnskabet.

På trods af at Facebook har mindre tag i yngre mennesker, der søger mod andre platforme, steg antallet af aktive, daglige brugere på dets platforme til 1,9 milliarder i kvartalet – en stigning på syv procent sammenlignet med samme periode sidste år.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen