data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

13:23 Anna Sol Jørgensen

EU sætter næsten 8 millioner euro af til kamp mod fake news

Europa-Kommissionen har afsat 7,6 millioner euro – svarende til godt 56 millioner kroner – af til at bekæmpe fake news.

Pengene skal gå til organisationer, der arbejder med journalistik, og nyhedsmedier kan søge om støtte til journalistiske partnerskaber. Projekter til bekæmpelse af fake news kan blandt andet handle om at teste nye forretningsmodeller, anderledes måder at dække historier og innovative produktionsformater.

”Det er første gang, EU støtter sådan en slags journalistiske partnerskaber. Det er en klar besked til journalister og medieaktører om, at vi står ved deres side for at hjælpe dem med at løse de udfordringer, de møder,” siger EU-Kommissionens vicepræsident for Værdier og Gennemsigtighed, Věra Jourová, i en pressemeddelelse.

Der er deadline for ansøgninger til puljen 26. august.

13:07 Anna Sol Jørgensen

TV 2’s seer-redaktør vil have udleveret alt materiale om usand grønlandshistorie

Seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, går ind i sagen om den usande historie om Múte B. Egede, som blev bragt på Tv2.dk den 2. april og har bedt om at få alt materiale udleveret for at kortlægge forløbet op til udgivelsen.

Det siger han til MediaWatch.

”Det, jeg måske kan bidrage med her, er at se på, hvor det er gået galt i processerne, og hvad man eventuelt kan gøre systemisk for at undgå, at noget lignende sker en anden gang,” siger Lars Bennike til MediaWatch.

Han undrer sig over og kalder det ”graverende”, at Múte B. Egede ikke er blevet forelagt kritikken, før historien blev publiceret.

Sagen om den usande historie tog fart i sidste uge, da Ekstra Bladet bragte flere historier om processen op til udgivelsen. Det er siden kommet frem, at tre medarbejdere følte sig presset af en chef til at skrive historien, der fremsatte falske anklager om Múte B. Egede, der på udgivelsestidspunktet var kandidat til posten som landsstyreformand i Grønland.

Flere kilder advarede TV 2 om, at historien kunne bygge på et tip fra en kilde med interesser i valgets udfald. Múte B. Egede selv mener, at historien er blevet plantet for at påvirke valget, som han vandt.

Det var redaktionschef på TV 2 News Ulla Østergaard, der havde chefansvaret for TV 2’s dækning af valget i Grønland. Hun valgte i går at fratræde sin stilling på grund af kritikken af historien.

TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors, har siden udtalt i en pressemeddelelse, at hun har opfordret seerredaktøren til at gå ind i sagen.

11:56 Anna Sol Jørgensen

”Alletiders”: Vestager godt tilfreds med idéer om indgreb over for techgiganter

”Det er alletiders, fordi det er meget vigtigt at få hele debatten om, hvad teknologi egentlig gør ved os.”

Sådan siger EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, til Altinget, efter at regeringen med sine støttepartier har varslet indgreb over for techgiganter som Facebook og Google.

”Danmark er jo traditionelt teknologibegejstret, og det er godt, fordi der er så mange ting, man kan med teknologi. Men det er også en god ting at få øje på bagsiden,” tilføjer Margrethe Vestager.

Det er statsminister Mette Frederiksen (S), Sofie Carsten Nielsen (R), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mai Villadsen (EL), der i et fælles interview med Politiken har varslet, at techgiganterne i højere grad skal reguleres politisk. Regeringen og dens støtter har ikke et lovforslag eller konkrete forslag på bordet.

De nævner dog tre eksempler på mulige indgreb uden at have et lovforslag på vej: Forretningsmodeller skal mere frem i lyset, samfundet skal have et indblik i algoritmer, og techgiganterne skal betale mere i skat.

11:36 Anna Sol Jørgensen

Arlas kommunikationsdirektør bliver politisk analytiker for Jyllands-Posten

Niels Thulesen Dahl bliver Jyllands-Posten nye politiske analytiker efter sommerferien.

Det oplyser Jyllands-Posten i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som kommunikationsdirektør i Arla og har tidligere været særlig rådgiver i Udenrigsministeriet. Tidligere har han været sekretariatschef og pressechef i Venstre samt pressechef i Liberal Alliance. Han er uddannet i teologi og har været ansat på Altingets politiske redaktion.

”Jeg har lært meget de sidste 10 år som rådgiver og i erhvervslivet, men jeg har også savnet journalistikken og glæder mig til at vende hjem til den. Jyllands-Posten er den avis, jeg er vokset op med, og den har altid ligget tæt på mit hjerte. Derfor glæder jeg mig helt enormt til at give avisens læsere perspektiv og indsigt på et område, som flere og flere gerne vil vide meget mere om, men hvor mange af aktørerne ikke altid spiller med åbne kort,” siger Niels Thulesen Dahl i pressemeddelelsen.

11:03 Anna Sol Jørgensen

Mediechefer i Hongkong sigtes for at true national sikkerhed efter razzia

Politiet i Hongkong har sigtet chefredaktør Ryan Law og direktør Cheung Kim-hung på avisen Apple Daily for at stå i ledtog med et fremmed land til fare for den nationale sikkerhed.

Det oplyser avisen ifølge Ritzau, efter at Apple Daily i går morges blev ransaget af politiet. Fem personer blev anholdt.

Over 500 politifolk deltog i ransagningen af Apple Dailys nyhedsredaktion. Her blev computere og iPads smidt i poser, så de kan indgå som bevismateriale.

Kritikere siger, at det viser, hvordan det kinesiske regime med en ny sikkerhedslov vil kvæle frie medier i Hongkong. Myndighederne i Hongkong sagde, at aktionen var sat i gang, efter at avisen – hævdede de – i artikler havde opfordret til sanktioner mod Kina.

10:56 Anna Sol Jørgensen

Bloggerformand: Nye regler kan være nødvendige for at beskytte børn mod reklame

Når mange børn har svært ved at gennemskue reklameindhold fra influencere på sociale medier, kan der være grund til at skærpe reglerne.

Det siger Lisbeth Kiel, der er formand for Forbundet for Influenter og Bloggere under Dansk Journalistforbund, jurist og influent, til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en undersøgelse med adfærdsforsøg blandt børn. Den viser, at 38 procent af de 6 til 12-årige ikke kan gennemskue, når influencere reklamerer for et produkt. Og det er et ”kæmpe problem”, mener Lisbeth Kiel.

”Børn er meget mere modtagelige over for kommerciel påvirkning, end voksne er, og de skal vide, hvis de (influencere, red.) laver reklame. De skal være i stand til at vide, at det ikke bare er, fordi den person synes godt om det produkt,” siger hun.

 

09:21 Anna Sol Jørgensen

DMJX’ rektor stopper ved udgangen af juni

Rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)  siden 2019, Trine Nielsen, stopper ved udgangen af måneden.

Det oplyser DMJX i en pressemeddelelse.

”Jeg er rigtig glad og stolt over der, hvor skolen er i dag, og jeg kan derfor med god ro i maven give stafetten videre til en anden. Det er en skole med nogle fantastiske kolleger og studerende og et højt fagligt niveau,” siger Trine Nielsen i pressemeddelelsen.

Jens Grund er blevet konstitueret som ny rektor og forsknings- og udviklingschef. Helle Kryger Aggerholm er konstitueret prorektor. Begge er konstitueret til udgangen af året, hvorefter stillingen som rektor bliver slået op.

DMJX fik i foråret igen kritik for økonomistyringen på skolen, da Deloitte afleverede sit revisionsprotokolat. Blandt andet har skolen ikke haft overblik over medarbejdernes afvikling af ferie, og reglerne har ikke været overholdt ved afvikling af kurser, der har givet underskud. Derudover har der været problemer med kreditorstamdata, som er det, der kan udnyttes til at svindle.

Trods den mangelfulde økonomistyring får Trine Nielsen rosende ord med på vejen fra bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen.

”Der er ingen tvivl om, at Trine efterlader skolen et bedre sted, end da hun overtog som rektor, og vi ser frem til forhåbentlig at kunne høste frugterne af hendes og adskillige kollegers hårde arbejde på skolen med akkrediteringsprocessen, og til at starten kan gå til et fantastisk projekt med nyt byggeri i Ørestaden til vores campus i København,” siger hun i pressemeddelelsen.

 

 

08:46 Anna Sol Jørgensen

Seernes redaktør opfordres til at gå ind i sag om TV 2’s usande historie

TV 2 kommer under ingen omstændigheder til at afsløre kilden bag den falske historie om Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede, der blev bragt op til valget i foråret.

Det understreger nyhedsdirektør Ulla Pors i en pressemeddelelse, efter at historien i de seneste uger har fået skarp kritik, og at redaktionschef Ulla Østergaard i går valgte at fratræde sin stilling.

”I debatten har der været kritik af, at vi ikke fortæller om vores kilder. Det er selvfølgelig helt udelukket, at TV 2 udleverer oplysninger om kilder – både i denne sag og i alle andre tilfælde. Kildebeskyttelsen er hellig,” siger Ulla Pors i pressemeddelelsen.

Ifølge tillidsfolkene på TV 2 følte tre medarbejdere sig presset af en chef til at skrive historien, selv om de gjorde indsigelser, og flere kilder advarede TV 2 mod at bringe de udokumenterede anklager mod Múte B. Egede, der ikke blev forelagt kritikken inden udgivelse. Selv om TV 2 ikke vil afsløre kilden, ser Ulla Pors gerne, at sagen bliver undersøgt:

”Der er ikke noget i sagen, der indikerer, at det her er gjort med vilje. Ikke desto mindre er det stadig et stykke dårligt journalistisk arbejde. Derfor har jeg opfordret seernes redaktør, Lars Bennike, som arbejder helt uafhængigt af TV 2’s redaktioner, til at undersøge sagen,” siger hun i pressemeddelelsen.

07:57 Anna Sol Jørgensen

Regeringen og støttepartier vil lave indgreb mod Facebook og Google

Techgiganter som Facebook og Google skal i højere grad reguleres politisk.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S), Sofie Carsten Nielsen (R), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mai Villadsen (EL) i et fælles interview med Politiken.

De nævner tre eksempler på mulige indgreb uden at have et lovforslag på vej: Forretningsmodeller skal mere frem i lyset, samfundet skal have et indblik i algoritmer, og techgiganterne skal betale mere i skat.

”Alle samfundsområder har brug for spilleregler. Det har vi i trafikken, det har vi, når man udgiver en avis. Den samme logik skal jo gælde på de sociale medier. Jeg tror, vi kommer til at lovgive,” siger Mette Frederiksen til Politiken.

07:52 Anna Sol Jørgensen

Mange børn kan ikke gennemskue reklamer på influenceres profiler

Det er langtfra altid, at børn kan gennemskue, at der er tale om reklamer, når influencere deler sponsoreret indhold og anbefaler produkter.

Det viser en undersøgelse lavet som et adfærdsforsøg blandt 1.500 børn af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

I forsøget var det 38 procent af de 6-12-årige, der ikke kunne afkode visse typer af reklame fra influencere. Og det er et stort problem, mener erhvervsminister Simon Kollerup (S).

”Vi skal huske på, at de sociale medier har fået en afgørende rolle i vores hverdag, og at mange børn ser influencerne som deres idoler. Samtidig kan vi se, at børn er mere tilbøjelige til at købe fx et stykke legetøj efter at have set en reklame på sociale medier, end hvis de havde set reklamen på tv,” siger han i pressemeddelelsen.

”Så det er et område med udfordringer, som vi i regeringen er meget opmærksomme på, og som kræver løsninger. Vi skal passe bedre på vores børn på sociale medier,” tilføjer Simon Kollerup.

17 juni
16:39

TV 2 chef stopper efter sag om usand historie

Redaktionschef Ulla Østergaard fratræder på TV 2. Det oplyser hun på Facebook.

”Jeg har i dag meddelt TV 2, at jeg ønsker at fratræde min stilling,” skriver hun

Fratrædelsen sker efter voldsom kritik i sagen omkring en artikel om den grønlandske politiker Múte B. Egede, som ikke var sand, og som TV 2 senere trak tilbage. Ifølge Ekstra Bladet var det Ulla Østergaard, der pressede på for at få den udgivet.

Hun skriver i opslaget, at TV 2 er en fantastisk arbejdsplads med dygtige, dedikerede og rare medarbejdere.

”Og dem skal man passe godt på. Det har jeg ikke gjort godt nok, og jeg har intet ønske om at medvirke til at tynge TV 2 og især TV 2’s medarbejdere i deres arbejde.

Sagen fik tidligere i dag TV 2’s tillidsfolk til at skrive rundt til medarbejderne med en opfordring om at kontakte dem, hvis de føler sig ”presset urimeligt af en chef”.

15:21 Esben Christensen

Generalforsamling i Kreds 6 med fokus på ledige

I aftes blev der holdt generalforsamling i Journalistforbundets Kreds 6, som dækker medlemmerne i Nordjylland, med deltagelse af omkring 40 medlemmer.

Her blev der valgt et enkelt nyt medlem til bestyrelsen, Birgitte Sonne Kristensen, som erstatter Flemming Leth, der i stedet bliver suppleant.

Derudover fortæller kredsformand Torben Duch Holm, at man blev enige om at etablere et nyt netværk, der skal hjælpe ledige i kredsen med at komme videre til nye jobs.

”Især på Nordjyske har der været mange fratrædelser og afskedigelser, og vi ved, at særligt gruppen over 50 har meget svært ved at komme videre. Der er gerne flere hundrede ansøgninger til ledige journalistjobs, og ofte føles det, som om de ældre medlemmers ansøgninger bliver fravalgt fra starten,” siger han.

Kredsen vil nu kontakte de ledige medlemmer for at vurdere interessen i et sådant netværk, og hvad det bør fokusere på.

14:33 Esben Christensen

Armeniens premierminister vil regulere ”losseplads-medier”

Den fungerende premierminister i Armenien, Nikol Pashinyan, beskrev i dag landets medier som ’en losseplads’ og sammenlignede visse journalister med ’betalte lejemordere’. Det skriver nyhedsmediet hetq.

Det skete under en tale i byen Dilijan, hvor politikeren var til stede for at føre valgkamp, og her fik han også sagt, at han ser et behov for mere regulering af medierne.

”Hvorfor skal folkevalgte overholde etiske retningslinjer, når medierne ikke har sådan nogle regler,” spurgte han retorisk.

Kommentarerne har afstedkommet en reaktion fra det internationale journalistforbund IFJ, som kalder kommentarerne ’uacceptable og en trussel mod pressefriheden i landet’.

13:56 Esben Christensen

Frihedsbrevet udvikler app og lyd

De syv nyhedsbreve fra det nystartede medie Frihedsbrevet vil blive samlet i en app, der er under udvikling. Det oplyser chefredaktør og stifter Mads Brügger i sit ugentlige nyhedsbrev ’Fri Mads’.

Samtidig er der fokus på lyd, og inden længe skal det være muligt at lytte til alle nyhedsbrevene.

Frihedsbrevet gik i luften 5. juni og er en abonnementsbaseret tjeneste, hvor man for 79 kroner om måneden kan få adgang til de syv nyhedsbreve.

13:10

Redaktionschef afviste at ændre rubrik på TV 2’s usande historie om Múte Egede

”Kære Mute, jeg kan desværre ikke ændre rubrikken på en allerede publiceret artikel, men berigtigelse står helt i toppen af artiklen og ikke i bunden, som er kutyme. Bh Ulla.”

Sådan lyder en sms fra redaktionschef på TV 2 News Ulla Østergaard sendt til Múte B. Egede den 4. april, da Múte Egede var kandidat til posten som landsstyreformand i Grønland. Det er Ekstra Bladet, der er i besiddelse af sms’en, der blev sendt, efter at Múte Egede havde rettet henvendelse til kanalen for at få rettet en artikel med fejlagtige påstande om sig.

Artiklen blev bragt 2. april, fire dage før valget i Grønland, og først den 4. april blev artiklen skrevet om – og rubrikken blev altså også ændret senere på dagen trods Ulla Østergaards melding. Det fremgår dog ikke af den rettede artikel, at Múte B. Egede afviser anklager, som TV 2 selv har bragt.

12:59 Esben Christensen

Danske medier går sammen om forhandlinger med techgiganter

2. juli vil et forvaltningsselskab bestående af langt størstedelen af Danmarks større medier officielt blive stiftet. Det skriver MediaWatch.

Formålet med selskabet er at forhandle med techgiganter som Facebook og Google, efter at en ændring af ophavsretsloven har givet medierne mulighed for at forhandle betaling, når selskaberne bruger deres indhold.

Og det er en stort set samlet kreds af medier, der vil forhandle gennem selskabet. Både de store tv-stationer, de landsdækkende aviser, en lang række lokale og regionale aviser og en masse andre er med.

Selskabet skal hedde ’Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation’, og efter at man 2. juli har valgt en bestyrelse, skal der ansættes en direktør, hvorefter forhandlingerne kan gå i gang.

09:23 Anna Sol Jørgensen

Nye Medier foreslår store ændringer af mediestøtten

Foreningen Nye Medier kommer i sit medieudspil med forslag til store ændringer i den danske mediestøtte, da foreningen mener, at mediestøtten nærmere hæmmer end fremmer mangfoldighed og nytænkning i mediebranchen.

I medieudspillet foreslår Nye Medier blandt andet, at en tredjedel af den samlede mediestøtte går til Innovationspuljen, og at den redaktionelle produktionsstøtte skæres ned, så den kun udgør to tredjedele af puljen. Det bliver også foreslået, at der bliver indført et såkaldt titel-loft, så hvert medie maksimalt kan modtage 10 millioner kroner i mediestøtte årligt.

Den omlægning vil ifølge Nye Medier også gavne de lokale medier, som efter alt at dømme bliver et af de helt store temaer i de politiske medieforhandlinger senere på året.

Derudover foreslår Nye Medier, at:

  • Omnibus-kriteriet afskaffes, så nichemedier i højere grad kan modtage mediestøtte
  • Et medie skal være tilmeldt Pressenævnet for at modtage mediestøtte
  • Innovationspuljen skal være for medier med en omsætning på under 150 millioner kroner om året
  • Det skal være muligt for medier med kun ét årsværk at få produktionsstøtte, hvor der i dag skal være tre årsværk
  • Minimum 70 procent af et medies indhold skal være egen journalistisk produktion for at få mediestøtte
  • Kravet om egenfinansiering skal justeres, så mediernes forventede fremtidige indtægter kan baseres på det, de allerede tjener
  • Støttekriterierne for Innovationspuljen skal udvides, så de også omfatter teknologisk og journalistisk udvikling i bredeste forstand

Derudover foreslår Nye Medier en justering af medienævnet, så der kan hentes vejledning i forbindelse med ansøgninger om mediestøtte. Foreningen ønsker samtidig, at både den selv, Danske Medier og Dansk Journalistforbund kan udpege medlemmer til nævnet, og at uafhængige medlemmer skal repræsentere forskellige kompetencer i forhold til teknologi, iværksætteri og journalistik. Samtidig bør et medlem af nævnet kun kunne sidde for en periode på tre år ad gangen.

08:30 Anna Sol Jørgensen

Fem personer anholdt under razzia mod avis i Hongkong

Politiet har her til morgen anholdt fem personer efter en razzia mod den prodemokratiske avis Apple Daily i Hongkong.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Blandt de anholdte er chefredaktør Ryan Law. Alle fem er sigtet efter Kinas nationale sikkerhedslov for Hongkong og beskyldes for at konspirere med et fremmed land eller fremmede aktører for at sætte den nationale sikkerhed i fare.

Ejeren af Apple Daily, mediemogulen Jimmy Lai, er ad flere omgange de seneste år blevet dømt for at organisere prodemokratiske demonstrationer, og han har siden december været anholdt og anklaget for svindel i forbindelse med udlejning af en bygning, som huser Apple Daily.

07:57 Anna Sol Jørgensen

Pressenævnet afviser klage over Viaplays nærbilleder af Christian Eriksen

Viaplay.dk er ikke tilmeldt Pressenævnet, og derfor afviser nævnet en klage over de nærbilleder, der blev bragt af landsholdsspiller Christian Eriksen, der faldt livløs om på banen under kampen mod Finland i lørdags.

Det skriver Pressenævnet i en kendelse efter at have afvist klagen uden behandling.

Pressenævnet modtog klagen fra en, der mener, at det var i strid med god presseskik, at viaplay.dk to-tre gange zoomede helt ind på Christian Eriksen, så seerne tydeligt kunne se den livløse spillers ansigt, mens han fik hjertemassage på banen.

Viaplay fik efter kampen skarp kritik for at blive ved med at vise billeder af Christian Eriksen, der fik livreddende behandling, fordi kanalen blev ved med at sende det såkaldte worldfeed, som Det Europæiske Fodboldforbund producerer og distribuerer. Det fik Kim Mikkelsen, som er sportschef i Nent Group, der står bag Viaplay, til at erkende, at kanalen var gået for tæt på.

 

16 juni
15:16 Esben Christensen

Ombudsmand slår fast: Ulovligt at kræve tagging i Facebook-konkurrencer

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Café Venedig Aps for at afholde konkurrencer på Facebook, hvor et krav for deltagelse var at tagge en ven.

Dermed fastslår ombudsmanden, at et sådant krav er imod loven, skriver DR Nyheder.

”Det ulovlige er, hvis det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at man tagger. Når man tagger en, så får personen en notifikation, og det sidestilles med at sende en e-mail, og det er spam og ulovligt,” fortæller Karen Søndergaard, der er chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, til DR.

Konkurrencer må altså godt opfordre deltagere til at tagge andre, men man skal kunne deltage i konkurrencen uden.

Ejeren af caféen står til en bøde på 300.000 kroner, og ombudsmanden kan ikke udelukke, at der er lignende sager på vej.

14:41 Esben Christensen

Minister bekræfter, at medieforhandlinger går i gang i år

Det har længe været forventningen, at forhandlingerne om et nyt medieforlig ville finde sted i år. Og i dag har kulturminister Joy Mogensen bekræftet det, skriver MediaWatch.

Det gjorde hun på vej ud fra et møde, hvor hun kort leverede ordene ”Medieforhandlingerne går i gang i år” og efterfølgende svarede, at hun forventer dem afsluttet inden eller omkring årsskiftet.

Det var oprindeligt meningen, at forhandlingerne skulle være startet allerede sidste år, men som så meget andet blev de udskudt som følge af coronapandemien.

Forhandlingerne vil centrere sig om partiernes medieordførere, og Dansk Journalistforbund har afleveret sin ønskeseddel til fokuspunkter i forliget.

14:22 Esben Christensen

Københavns Politi indskærper, at betjente godt må filmes

Det vakte opsigt, da to videoer i maj viste, at betjente truede de filmende med en straffesag, hvis de lagde videoerne på nettet.

Det er der nemlig intet lovgrundlag for, og nu har Københavns Politi valgt at indskærpe over for sine betjente, at borgere godt må filme dem.

”På baggrund af de forelagte optagelser har vi valgt at præcisere reglerne på området. Som udgangspunkt er der ikke grundlag for at sigte en person, der passivt står og filmer og eventuelt offentliggør optagelsen af en polititjenestemand i tjeneste,” skriver Københavns Politi i en e-mail til Berlingske.

Politiforbundet opfordrede for nylig Folketinget til at indføre et afstandskrav for tilskuere til politiforretninger, men det fik en blandet modtagelse på Christiansborg.

12:13 Esben Christensen

TV 2 Play runder 800.000 abonnenter

TV 2’s streamingtjeneste TV 2 Play nåede i løbet af årets andet kvartal op på over 800.000 abonnenter, men det giver ikke anledning til fejring.

Play fanger nemlig stadig kun omkring hver anden, som opsiger sit tv-abonnement, og det er ikke nok, lyder det fra TV 2’s viceadministrerende direktør, Flemming Rasmussen.

”Væksten på TV 2 PLAY skal accelereres yderligere i de kommende år. Vi skal op på et niveau, hvor 75 procent af dem, der vælger tv-pakken fra, vælger TV 2 Play til,” udtaler han i en pressemeddelelse fra TV 2.

Målet er at skaffe 1,3 millioner abonnenter inden 2025.

11:28 Esben Christensen

Kritik af DR fra filmbranchen

I en kronik i dagens udgave af Berlingske kritiserer to topfolk fra den danske filmbranche den måde, især DR udnytter sin markedsposition på.

Claus Ladegaard og Jørgen Ramskov, der er direktører for henholdsvis Det Danske Filminstitut og Producentforeningen, mener, at DR presser priserne ved ikke at bidrage nok til at finansiere danske film.

Ifølge medieaftalen skal DR støtte 14 spillefilm og 23 kort- og dokumentarfilm årligt. Men der er ikke noget krav om beløb, og Ramskov og Ladegaard mener, at DR, og i en vis udstrækning TV 2, stiller urimelige krav og betaler for lidt.

De vil derfor have politikerne til at sætte en mere rimelig grænse for finansieringen.

09:33 Esben Christensen

IFJ fordømmer Japans overvågning af OL-journalister

Arrangørerne bag OL i Tokyo annoncerede i sidste uge et tiltag, der har til formål at begrænse spredning af smitte med Covid-19: Sporing af udenlandske journalister og fotografer via deres mobiltelefoner.

Det fik med det samme hård kritik, blandt andet fra Dansk Journalistforbund. 

Og nu er også IFJ, International Federation of Journalists, ude med en fordømmelse af beslutningen.

”En sådan foranstaltning nægter journalisterne ret til privatliv og begrænser pressens frihed. IFJ opfordrer den olympiske komité til at fjerne denne bestemmelse og diskutere alternative måder at beskytte alle tilstedeværende på,” står der i en erklæring på IFJ’s hjemmeside.

IFJ repræsenterer over 600.000 journalister i 140 lande.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen