data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

10:46 Lasse Loch Davidsen

Radio Loud ansætter endnu en 24syv-profil

Den tidligere Radio24syv-vært Nima Zamani bliver vært på Radio Loud på et nyt holdnings- og debatprogram. Det skriver Mediawatch.

Nima Zamani, som nu skal være vært på programmet ‘Z for Zamani’, har tidligere været vært på blandt andet ’Nattevagten’ og Stram Diskurs på Radio24syv. Senest har han været hos Den Uafhængige, hvor han har fungeret som morgenvært på den digitale radio.

”Nima har på få år udviklet sig til at være én af Danmarks allermest interessante radioværter, hvis enestående indsigt i jura, klare holdninger til samfundsspørgsmål, ikke mindst om ytringsfrihed, retssikkerhed og integration gør ham til et særdeles interessant bekendtskab for vores lyttere,” udtaler programdirektør Simon Andersen i en pressemeddelelse.

10:10 Lasse Loch Davidsen

Fagbladet 3F får kritik af Pressenævnet

Fagbladet 3F får kritik af Pressenævnet for en artikel om skattebetaling blandt budene i leveringsvirksomheden Wolt.

I artiklen optræder Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, som blandt andet bliver citeret for at sige, at det, Wolts forretning er baseret på, er ”at der ikke bliver betalt skat”, og at virksomhedens forretningsmodel ”tilsyneladende indebærer, at der ikke bliver betalt skat”.

Det var blandt andet disse påstande, som Wolt klagede over til Pressenævnet, fordi virksomheden ikke havde fået forelagt udtalelserne inden offentliggørelsen af artiklen.

I Pressenævnets afgørelse fremgår det, at udtalelsen fra folketingspolitikeren burde være forelagt inden offentliggørelsen af artiklen.

09:20 Lasse Loch Davidsen

Imam får ret til genmæle i Berlingske

Berlingske får kritik af Pressenævnet i forbindelse med flere artikler om en imams rolle i faciliteringen af en skilsmisse mellem to parter og udarbejdelse af en skilsmissekontrakt.

Imamen, som er omtalt i artiklerne, har blandt andet klaget over, at flere artikler indeholdt ukorrekte oplysninger, som ikke blev efterprøvet tilstrækkeligt inden offentliggørelsen. Imamen har desuden klaget over, at Berlingske afviste at bringe et genmæle over for en række oplysninger, som imamen mener er forkerte.

I Pressenævnets afgørelse fandt man grundlag for at give imamen delvist genmæle over for oplysningerne, der ikke var ”utvivlsomt rigtige”, som det hedder i afgørelsen.

09:06 Lucas Carn

Den store danske risikerer lukning

Den Store Danske Encyklopædi risikerer at lukke for sin digitale eksistens på lex.dk, hvis politikerne ikke afsætter penge til vedligeholdelse af siden, det skriver MediaWatch.

En tidligere bevilling på 23 millioner kr. vil ifølge Joachim Malling, formand for lex.dk og adm. direktør i G.E.C Gads fond, løbe tør inden sommeren 2022, og hvis ikke der kommer flere penge derefter, må siden lukke ned.

”De to værker (Lex.dk og Trap Danmark, red.) vil ganske enkelt forvitre, hvis ikke der er nogen, som påtager sig opgaven at holde dem ved lige,” siger Joachim Malling til MediaWatch.

Foreningen Lex.dk har fået tilsagn om mere støtte fra en række private fonde, men det er under forudsætningen af, at staten vil være med til vedligeholdelsen. Joachim Malling vurderer, at lex.dk vil have behov for mellem 15 og 20 millioner kr. årligt fra staten, for at kunne holde siden ved lige.

08:32 Lasse Loch Davidsen

Tre techgiganter står for 42 procent af annonceomsætning i Danmark

En ny rapport fra Kulturministeriet fastslår, at alene Facebook, Google og Linkedin tager 4 ud af 10 kroner på det danske mediemarked. Det skriver Politiken.

I den netop offentliggjorte rapport fremgår det, at de tre techgiganter står for 42 procent af den samlede danske annonceomsætning i 2020. Det er en stigning i forhold til året før, hvor andelen lå på 38 procent.

Udviklingen presser de danske mediehuse, som gradvist taber annonceindtægter til de udenlandske techgiganter, fortæller Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier, til Politiken:

”Medierne arbejder på at kigge på deres forretningsmodeller. Men vigtigst er det nok, at der politisk kommer fokus på det her.”

24 september
13:04 Lasse Loch Davidsen

Hviderussisk systemkritiker modtager Sonningprisen

Den hviderussiske journalist og systemkritiker Svetlana Aleksijevitj har fået overrakt Sonningprisen 2021. Det oplyser Københavns Universitet.

Hun modtager prisen for sine fortællinger baseret på vidnesbyrd fra borgere i det tidligere Sovjetunionen i sit værk ’Det røde menneskes historie’, der består af i alt fem bøger.

”Aleksijevitj har beriget vores fælles europæiske fortælling med oversete og ukendte aspekter, blandt andet oplevelsen af Anden Verdenskrig set med sovjetiske børn og kvinders øjne. Perspektivet tilhører de mange kvinder, der deltog i sovjethæren, de purunge soldater i Afghanistan og mødrene, der ikke fik anden kommunikation end en forseglet zinkkiste,” siger Tine Roesen, lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, som har indstillet Aleksijevitj til Sonningprisen.

Sonningprisen er stiftet af forfatter og redaktør C.J. Sonning. Med prisen følger en million kroner. Prisen uddeles af en komité under Københavns Universitet til en prismodtager, som ”skønnes at have udført et fortjenstfuldt arbejde til gavn for den europæiske kultur”.

12:41 Thomas Møller Larsen

Norske Teknologirådet sletter sin Facebook-side: Risikoen er for høj

Teknologirådet i Norge har lukket sin Facebook-side efter 13 år, skriver Journalisten.no.

Det sker som følge af, at Datatilsynet i Norge onsdag oplyste, at det ikke vil bruge Facebook som kommunikationskanal, ”fordi vi mener, at behandlingen af personoplysninger medfører for høj en risiko for brugernes rettigheder og friheder”.

På sin hjemmeside skriver Teknologirådet, ”at den eneste måde at minimere deling af data om vores brugere på Facebook er at slette Teknologirådet på Facebook”.

Teknologirådet er en offentlig organisation, der rådgiver Stortinget og den norske regering om ny teknologi.

Tidligere er Teknologirådet også stoppet med at bruge Google Analytics og dele videoer på YouTube – også på grund af bekymringer om brugernes data.

11:47 Lasse Loch Davidsen

TV 2-værter vender tilbage til skærmen efter Chris Ankers død

Rolf Sørensen og Rasmus Staghøj vender tilbage på skærmen, når VM i landevejscykling afvikles.

Det skriver B.T.

Det sker efter, at TV2’s medarbejdere valgte at tage fra Belgien hjem til Danmark efter Chris Anker Sørensens tragiske dødsfald.

Allerede fra i dag vil Rolf Sørensen være tilbage i kommentatorboksen til at kommentere juniorernes linjeløb. På søndag er det ifølge planen, at han igen får selskab af Rasmus Staghøj.

”Vi har givet alle involverede og berørte medarbejdere mulighed for selv at føle efter, om de kan arbejde, eller om de havde det bedre med ikke at gøre det. Rolf Sørensen har meldt sig klar til at kommentere fredag, og det er også tanken, at han gør det på søndag,” fortæller chefredaktør på Håndbold og Cykling hos TV 2 Sport John Jäger over for B.T.

Chris Anker Sørensen omkom sidste weekend efter en ulykke i Belgien. Han var udsendt som cykelkommentator for tv-stationen, da ulykken indtraf på en træningstur på cyklen.

11:33 Lasse Loch Davidsen

Regeringen forventer at lande ny medieaftale i begyndelsen af 2022

Det bliver ikke før årsskiftet, at regeringen kan præsentere et nyt medieforlig.

Det skiver Mediawatch.

I et mailsvar til Mediawatch oplyser Kulturministeriet, at det er regeringens ambition at indgå et forlig i begyndelsen af 2022.

Det sker, efter at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i et interview med Avisen Danmark gav udtryk for, at medieforhandlingerne vil blive indledt inden nytår.

”Kulturministeren har i interviewet med Avisen Danmark givet udtryk for, at regeringen forventer at indlede medieforhandlinger inden årets udgang. Derudover har ministeren givet udtryk for regeringens ambition om at lande en bred aftale i starten af det nye år,” skriver Kulturministeriet i en mail til Mediawatch.

10:45 Lasse Loch Davidsen

Loud-chef kalder DAB for ”uddøende teknologi”

Radio Loud kommer aldrig til at få høje lyttertal på DAB, lyder det fra programdirektør på Loud Simon Andersen.

I et interview med Information kalder den nytiltrådte programdirektør DAB-formatet for et døende medie og peger på, at radioen i stedet vil hverve lyttere gennem Louds radioapp:

”De officielle DAB-tal kommer aldrig til at blive høje for os. De lyttere, vi forhåbentlig får, vil være lyttere på mobilen,” siger Simon Andersen til Information.

10:30

Jeppe Kofod ansætter endnu en særlig rådgiver

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har ansat endnu en særlig rådgiver. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse

Det er Lukas A. Lausen, som tiltræder stillingen som særlig rådgiver for Jeppe Kofod. Han kommer til at gøre Ole Rydahl Svensson selskab, som allerede bistår udenrigsministeren i det politiske arbejde.

Lukas A. Lausen har tidligere arbejdet som politisk rådgiver for Jeppe Kofod i Europa-Parlamentet.

I pressemeddelelsen siger Jeppe Kofod:

”Jeg glæder mig til at genoptage samarbejde med Lukas Lausen og at få ham med på holdet. Lukas vil med sit skarpe blik for både pressehåndtering, inden- og udenrigspolitik og erfaring fra blandt andet Europa-Parlamentet være med til at sikre, at regeringens politiske ønsker og prioriteter føres ud i livet.”

10:15 Lasse Loch Davidsen

Helle Thorning-Schmidt udgiver bog om MeToo

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt udgiver 4. oktober bogen ’Blondinens betragtninger – om køn, feminisme og #metoo’.

Det skriver Ritzau.

I en pressemeddelelse fra forlaget B28, som udgiver bogen, siger Helle Thorning-Schmidt:

”Når jeg hører folk sige, at vi da har ligestilling i Danmark, og at der ikke er mere at tale om, får jeg altid lyst til at spørge: Hvilken dag eller bare sådan cirka i hvilket år var det, at vi kom i mål?”

I bogen vil Helle Thorning-Schmidt for første gang dele sine egne oplevelser og tanker om køn og ligestilling, fremgår det af pressemeddelelsen.

10:07

Watch Medier køber tysk erhvervsmedie

Watch Medier køber endnu et tysk medie og tilføjer det digitale forsikringsmedie Versicherungsmonitor til porteføljen. Watch Medier driver i forvejen det tyske medie FinanzBusiness, der behandler den tyske banksektor.

Det skriver mediehuset i en pressemeddelelse.

Watch Medier overtager 70 procent af ejerskabet i det tyske forsikringsmedie, mens mediets grundlægger Herbert Fromme beholder 30 procent og fortsætter som administrerende direktør og chefredaktør.

”Vi er imponerede over, hvad Herbert Fromme og hans team har skabt baseret på uafhængig og kompromisløs journalistik. Vi er stolte over at kunne bidrage til den fortsatte udvikling af Versicherungsmonitor til gavn for både eksisterende og nye læsere,” siger Anders Heering, administrerende direktør og chefredaktør for Watch Medier, i pressemeddelelsen.

09:38 Lasse Loch Davidsen

Flere lokalaviser kæmper med annonceindtægter

Efter Bornholms Tidende i sidste uge annoncerede en sparerunde på avisen som følgende af svigtende annoncesalg, melder flere lokalmedier, at annoncemarkedet stadigvæk ikke er på højde med før corona.

Det skriver Mediawatch.

Hos Mediehusene Midtjylland, der udgiver Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis, fortæller chefredaktør og administrerende direktør Alex Nielsen, at det går for langsomt med at få annonceindtægterne op i omdrejninger igen:

”Vores start på året er et langsommere indtræk end forventet. Corona-eftervirkningerne på især annonceomsætningen varer længere, end vi estimerede i forsommeren; og dermed har omsætningen endnu ikke mødt forventningerne,” oplyser Alex Nielsen til Mediawatch.

Også i Nordjylland er der stadig plads til forbedring, fortæller administrerende direktør i Det Nordjyske Mediehus Morten Vinther Jensen til Mediawatch:

”Vi er som andre mediehuse ramt på annonceomsætningen, selv om det har rettet sig noget post corona, men det understreger bare behovet for at vækste yderligere på vores digitale agenda. Så vi forfølger ufortrødent vores strategi med fokus på den digitale transformation.”

23 september
15:28 Lasse Loch Davidsen

Nagieb Khaja overfaldet af Taleban i Afghanistan

Den danske mellemøstkorrespondent Nagieb Khaja blev i slutningen af august overfaldet af Taleban, da han var i Afghanistan for at dække den militante bevægelses overtagelse af magten i landet.

Det skiver Frihedsbrevet.

I et interview med mediet fortæller Nagieb Khaja, hvordan han blev slået med en pisk af en talebaner, mens han stod og filmede.
Til Frihedsbrevet fortæller Nagieb Khaja, at en talsmand for kulturministeriet i Afghanistan efterfølgende har undskyldt for overfaldet.

Taleban har tidligere lovet pressefrihed i landet, og talsmanden Zabihullah Mujahid har blandt andet forsikret, at journalister kan arbejde frit i Afghanistan.

13:34 Lasse Loch Davidsen

TV 2 News henter ny vært fra egne rækker

TV 2’s mangeårige sportsvært Camilla Nørgaard, der flere gange har været afløser på TV 2 News, tager nu springet og bliver fuldbyrdet vært på kanalen. Det skriver TV 2.

Camilla Nørgaard tiltræder stillingen som fast nyhedsvært på TV 2 News 1. oktober og tager dermed afsked med TV 2’s sportsredaktion efter mere end 14 år.

”Camilla er en stensikker vært, som med stor ro og autoritet kan formidle både det hurtige og det dybe. Hun er ganske enkelt en fremragende nyhedsvært, og hun kommer til at passe perfekt ind på det stærke hold af News-værter,” siger chefredaktør Ask Rostrup.

12:44 Lasse Loch Davidsen

Ekstra Bladet fyrer to chefer på sporten  

I en omorganisering på Ekstra Bladet er sportsredaktør Allan Olsen og souschef på sporten Jonas Sørvin Kristiansen blevet afskediget. Det skriver Mediawatch.

”Vi nedlægger deres stillinger, fordi jeg ønsker sportsredaktionen organiseret på en anden måde og ønsker et andet udtryk i dækningen, hvor vi indarbejder lyd, billede, data meget mere, end vi gør i dag,” siger chefredaktør Henrik Qvortrup til Mediawatch.

Samtidig er tidligere chefredaktør på Bold.dk Anders Borup Sørensen blevet udpeget som ny daglig leder af Ekstra Bladets sportsredaktion.

 

12:02 Lasse Loch Davidsen

Jes Dorph bliver podcastvært – vil ikke tale om MeToo

Jes Dorph bliver podcastvært – vil ikke tale om MeToo

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

I et nyt samarbejde mellem Jes Dorphs egen virksomhed Tankegods og Bauer Media lancerer den tidligere tv-vært nu sin egen podcast ’Dorph’.

Det skriver flere medier, blandt andet Ekstra Bladet.

Ifølge hovedpersonen kommer podcasten til at handle om stort og småt – men ikke MeToo:

”Jeg kan godt lide at sige, at ’Dorph’ er et slags uformelt talkshow eller en samtale-podcast, hvor jeg kan være mig selv, og hvor jeg kan spørge om alt det, der falder mig ind,” siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

”Gæsterne er mennesker, som jeg har mødt igennem min lange tv-karriere, og det kan både være kendte og ukendte, som jeg på en eller anden måde har et skæbnefællesskab med. Jeg vil gerne understrege, at podcasten ikke kommer til at handle om MeToo. Det er ikke noget, vi kommer til at tale om,” siger han til Ekstra Bladet.

11:54 Lasse Loch Davidsen

JP/Politikens Hus ansætter ny international rådgiver

Som et led i at sætte fart på JP/Politikens Hus’ internationale vækst har koncernen ansat norske Espen Egil Hansen som international rådgiver.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Espen Egil Hansen har tidligere være chefredaktør på Aftenposten og VG Nett. Senest har han fungeret som rådgiver for en række medievirksomheder i Europa, Afrika og USA – herunder også Politiken.

”Der findes få, om nogen, med så dyb indsigt i udviklingen af digital journalistik som Espen Egil Hansen. Når dertil lægges hans enorme internationale netværk og solide publicistiske fundament, kunne vi ikke have ønsket os en stærkere profil til at bidrage til vores internationale vækststrategi,” siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov blandet andet i pressemeddelelsen.

11:12 Lasse Loch Davidsen

Sociale medier er den primære nyhedskilde blandt unge

En ny undersøgelse fra Kulturministeriet viser, at de sociale medier er den primære nyhedskilde blandt de 15-24-årige.

Sammenlignet med andre aldersgrupper er det den gruppe, som oftest bruger sociale medier som indgang til nyheder på nettet.

I rapporten ’Internet og sociale medier’ svarer 69 procent af de 15-24-årige, at de benyttede sociale medier som nyhedskilde i 2020. Det er en stigning på 10 procentpoint i forhold til året før.

Blandt den øvrige del af mediebrugerne er der også sket en stigning i antallet af personer, som bruger sociale medier som indgang til nyheder. I gruppen 15-75 år er der sket en generel stigning på fem procentpoint til 42 procent i 2020 sammenlignet med 2019.

Blandt de unge peger 44 procent på, at den næstvigtigste kilde til nyheder på internettet er tv-stationernes hjemmesider.

10:28 Lasse Loch Davidsen

Kulturministeren fremlægger prioriteringer for medieforhandlingerne

I et nyt interview med Avisen Danmark præsenterer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) nu regeringens prioriteringer forud for de kommende medieforhandlinger.

Det skriver Avisen Danmark og Mediawatch.

Ifølge ministeren står det højt på regeringens prioriteringsliste at få samlet danskerne om en stærk public service og styrket de regionale og lokale medier:

”Vi har brug for medier, som understøtter den offentlige samtale. Medier, som kontrollerer magthaverne. Medier, som danner og uddanner. Medierne skal gøre det på vegne af et samlet land, og på en måde hvor vi bliver knyttet sammen i stedet for at blive revet fra hinanden. Der er noget i tiden, som gør, at diskussionen om medier er anderledes end ved de foregående medieforlig,” siger Ane Halsboe-Jørgensen til Avisen Danmark.

Til Avisen Danmark bekræfter kulturministeren, at regeringen ikke kommer til at spytte flere penge i kassen med mediestøtte, men at finansieringen i stedet skal ske gennem en omprioritering af de eksisterende midler.

22 september
14:38 Lasse Loch Davidsen

Den Uafhængige udvider sendefladen med eftermiddagsprogram

Fra 1. oktober udkommer Den Uafhængige to gange dagligt, når mediet udvider sendefladen med et nyt eftermiddagsprogram, der kommer til at ligge alle hverdage mellem kl. 16. og 18.

Det skriver Den Uafhængige på Instagram.

Det er ikke kun sendefladen, der har fået vokseværk, men også redaktionen er blevet så stor, at Den Uafhængige er flyttet i nye lokaler på Nørrebro i København, skriver redaktør på Den Uafhængige Alexander Wils Lorenzen på Twitter.

I uge 35 debuterede programmet ’En Uafhængig Morgen’ på podcastindex.dk med 32.603 downloads eller streams.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Den Uafhængige (@denuafhaengige)

12:59 Lasse Loch Davidsen

DR skruer op for it-sikkerheden

DR er på udkig efter en ny ’cybersikkerhedsforsikring’, der skal sikre stationen mod hackerangreb.

Det skriver Mediawatch.

Public service-stationen har udbudt forsikringen på webportalen for udbud fra det offentlige, udbud.dk, og i første omgang er forsikringen udbudt for et år og har en beløbsgrænse på 50 millioner kroner.

”DR har et meget stærkt fokus på it-sikkerhed. Cybertrusler er i dag et vilkår for rigtig mange virksomheder og organisationer, som er afhængige af digitale løsninger. Derfor efterspørger vi en cybersikkerhedsforsikring,” siger Mikkel Müller, underdirektør i DR Teknologi, til Mediawatch.

12:29 Sebastian Goos

1.691 skrev under på ønske om flere kulturnyheder på DR og TV 2

I alt 1.691 kulturarbejdere skrev under på en underskriftsindsamling, der opfordrer DR og TV 2 til at levere flere kulturnyheder.

Arrangørerne bag underskriftsindsamlingen er Sanne Graulund, Ole Rasmus Møller og Christiane Bjørg Nielsen, som alle arbejder inden for teater og musikmiljøet. Underskriftsindsamlingen havde deadline i weekenden.

Bagmændene efterlyser, at DR og TV 2 ligesom de store tv-kanaler i Sverige prioriterer et konkret nyhedsprogram, så de kan leve op til deres public service-forpligtelser på kulturområdet.

Blandt andre tv-vært Ane Cortzen har skrevet under, og i et debatindlæg i Heartbeats skrev hun forleden, at:

”Selvfølgelig er det da på sin plads at oplyse seerne om nyheder fra kulturens verden. Det er faktisk ikke bare på sin plads – det er da en pligt.”

11:32 Sebastian Goos

Hvert tredje barn i målgruppen ser DR’s Minisjang

Efter et halvt år på markedet har DR’s satsning til de yngste bredt sig til hvert tredje barn i målgruppen 1-3 år.

Det skriver DR på LinkedIn.

Kanalen Minisjang er udtænkt som et alternativ til de helt små børns forbrug af indhold fra for eksempel Youtube, og indholdet er ifølge DR skræddersyet til aldersgruppen og deres udviklingstrin.

Også musikalsk har DR lavet et samarbejde om sange med musikerne Stine Bramsen, Nicolaj Rasted og Mads Storm, hvilket blandt andet har resulteret i genindspilninger af en række kendte sange.

”Børnene og deres forældre er meget digitale brugere, og således er ’Hjulene på bussen’ allerede blevet streamet 894.000 gange. De 10 mest streamede programmer på Minisjang er ligeledes fagtesange med mellem 700.000 og 890.000 streaminger,” skriver DR videre på LinkedIn.

 

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen