data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

16:06 Anna Sol Jørgensen

73 procent af praktiksøgende fik tilbudt forhåndsaftaler

73 procent af de praktisksøgende journaliststuderende blev i efteråret tilbudt forhåndsaftaler, selvom det er i strid med reglerne.

Det viser en undersøgelse, som DJ RUC har lavet efter sidste panikdag.

Rane Von Benzon, formand for Danske Mediestuderende (DMS), kalder tallene problematiske.

”Når vi har en regel om, at man ikke indgår forhåndsaftaler, så er det vigtigt at overholde den regel. Det påvirker særligt hele åbent hus-ugen, som bliver meget stressende,” siger han.

 

15:02 Anna Sol Jørgensen

Udenrigsministeriet lukker magasinet 360° efter 47 år

Udenrigsministeriet har besluttet at lukke og slukke for Magasinet 360°, der har eksisteret siden 1974 og har 30.000 abonnenter.

Det skriver globalnyt.dk.

Ministeriet begrunder lukningen med, at kommunikationsindsatser og støtteordninger er i gang med at blive gentænkt i kølvandet på coronakrisen, hvor Udenrigsministeriet Danidas Oplysningsbevilling er blevet stoppet.

 

13:40 Anna Sol Jørgensen

Sundhedsstyrelsen beklager og redigerer kampagnevideo efter klage fra håndspritsfirma

Sundhedsstyrelsen beklager overfor Gunnar Liland Thomsen, der er indehaver af virksomheden Stay Well, der producerer hånddesinfektion og dispensere.

Det skriver finans.dk.

Beklagelsen kommer, efter at Sundhedsstyrelsen har brugt en af Stay Wells dispensere i en kampagnevideo.

I videoen fungerer dispenseren langsomt, hvilket ifølge Gunnar Liland Thomsen ikke stemmer overens med virkeligheden. Han er sikker på, at videoen er manipuleret, fordi maskinen i videoen siger bip – og det gør Stay Well’s ikke.

I et mailsvar til finans.dk oplyser Sundhedsstyrelsen, at bureauet bag videoen beklager, og at der vil komme en redigeret version, hvor mærket på dispenseren er sløret.

13:18 Anna Sol Jørgensen

Journalisthøjskolen får 1,2 millioner kroner som del af hjælpepakke

Regeringen og Folketinget har afsat 100 millioner kroner til ekstra tiltag og undervisning på uddannelser med meget praktisk undervisning.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

En af uddannelserne er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), der får 1,2 millioner kroner, fremgår det af aftaleteksten.

Pengene skal gå til blandt andet at give mulighed for mere praktisk undervisning, der har været sløjfet under coronakrisen.

Folketinget og regeringen har samtidig besluttet at forlænge suspenderingen af færdiggørelsestilskuddet. Det skal gøre det mere attraktivt for uddannelsesstederne at udvise fleksibilitet i forhold til forlængelse af studietid for studerende.

11:18 Anna Sol Jørgensen

Svenske medier indfører restriktioner for ansattes brug af Clubhouse

Som følge af manglende sikkerhed på platformen Clubhouse indfører de svenske medier SVT og SR for medarbejdernes brug af appen.

Det skriver SVT.

For journalister på SVT betyder det, at de ikke må lade appen hente oplysninger om telefonbogen, ligesom at telefon skal være renset for informationer om følsomme kontakter og potentielle kilder.

“Vi ser flere sikkerhedsrisici. Muligheden for at dele telefonbogen er et problem. En anden væsentlig risiko er, at samtaler bliver optaget, og at den som taler ikke har nogen kontrol over, hvordan indspilningen bliver anvendt,” siger Peter de Verdier, økonomidirektør og chef for sikkerhed hos SVT.

Også hos Sveriges Radio opfordrer man de ansatte til at undlade at dele telefonbog og andre potentielt følsomme oplysninger med appen.

10:45 Anna Sol Jørgensen

Joy Mogensen opfordrer til tålmodighed om udskudt medieforlig

“Jeg appellerer til tålmodighed, og til at vi holder fokus på den måde, vi kan hjælpe medie og kulturlivet gennem coronakrisen. Jeg indkalder til medieforhandlinger i 2021, så snart coronasituationen tillader det.”

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra kulturminister Joy Mogensen (S) på et samråd, hun er blevet indkaldt til, efter at forhandlingerne om et medieforlig er blevet udskudt gang på gang i løbet af det seneste år.

Forklaringen fra ministeren har tidligere lydt, at det skyldes coronakrisen, der har lagt et hårdt pres på Kulturministeriet. Den forklaring holder hun fast i på samrådet.

10:38 Anna Sol Jørgensen

Journalister på Bornholms Tidende rejser skarp kritik af chefredaktøren

19 ud af 24 journalister på Bornholms Tidende bakker op et bekymringsbrev sendt til direktør Kim Eland i midten af februar.

Omdrejningspunktet i brevet er kritik af chefredaktør Øjvind Hesselager, der tiltrådte i december 2019 efter at have været chefredaktør på Journalisten.

”Vi vil gerne udtrykke vores store bekymring over Øjvinds personaleledelse og redaktionelle ledelse. Vi oplever, at årsagen til mange af de problemer, vi som medarbejdere og som organisation oplever, skal findes her,” står der i brevet.

Journalisterne rejser en lang række kritikpunkter af både personaleledelse og redaktionel ledelse. Direktør Kim Eland oplyser, at han har haft Øjvind Hesselager til samtale mandag og afholder endnu en samtale med ham i dag.

10:31 Anna Sol Jørgensen

Mindst seks journalister anholdt under demonstrationer i Myanmar

Mens mindst seks personer blev dræbt under nye demonstrationer mod militæret i Myanmar, blev ligeså mange journalister anholdt og sigtet for overtrædelse af straffeloven.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Blandt de anholdte er en pressefotograf fra nyhedsbureauet Associated Press, der blev anholdt i lørdags.  Han og andre journalister i landet er blevet sigtet for skabe frygt, sprede falske nyheder eller sprede vildledende påstande om regeringsansatte, oplyser advokaten til AFP.

Militærstyret reviderede loven i februar, så maksimumstraffen for de lovovertrædelser er blevet hævet fra to til tre års fængsel.

 

10:22 Jakob Albrecht

Zetland giver igen overskud

Økonomisk var 2020 et godt år for Zetland. ”Det bedste nogensinde,” skriver direktør Tav Klitgaard på Zetland.dk

I alt havde Zetland indtægter for 23,7 millioner kroner ”på trods af investeringer i fortsat vækst”. Overskuddet i 2020 blev på 1,3 millioner kroner efter skat. Zetlands første overskud kom året før og var på 561.000 kroner.

Regnskabet viser, at 86 procent af indtægterne kom fra medlemskaber. 10 procent kom fra mediestøtte. De i øvrige indtægter kom fra blandt andet salg af bøger og plakater.

I dag er Zetland over 23.000 betalende medlemmer. Det tal skal næsten fordobles, lyder ambitionen.

”Vi går i første omgang efter at nå ud til 40.000 betalende medlemmer inden udgangen af næste år. Det bliver ikke nødvendigvis let. Men lad os se. Vi har jo før, takket være vores medlemmers hjælp, vist, at det, der forekommer umuligt, kan blive muligt,” skriver Tav Klitgaard.

Det er i alt ansat, hvad der svarer til 27 fuldtidsmedarbejdere på Zetland.

08:45 Anna Sol Jørgensen

Ud & Se laver abonnements-ordning

Ud & Se vil fra slutningen af april ikke kun kunne findes i DSB’s togkupeer, men også i danskernes postkasser.

Piccolo Media, der udgiver Ud & Se for DSB har nemlig besluttet at indføre en abonnementsordning, så flere kan læse magasinet.

”Om der kommer 5.000, 10.000 eller 100.000 abonnenter, aner vi ikke,” siger Jesper Sehested Lund, der er administrerende direktør i Piccolo Media.

De seneste læsertal fra 2019/2020 viser, at Ud & Se havde 456.000 læsere. Det læsertal har været stabilt siden Piccolo Media overtog i 2016, forklarer Jesper Sehested Lund.

08:40 Anna Sol Jørgensen

Kulturministeriet ansætter 30 nye medarbejdere

Kulturministeriets departement opruster med 25 procent flere ansatte.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen til Politiken.

»Vi lægger simpelthen op til et stærkere kulturministerium. Vi vil have, at kulturen spiller en stærkere rolle i vores samfundsdiskussion«, siger Joy Mogensen.

Udvidelsen kommer, efter at kulturministeriet har været under hårdt pres gennem coronakrisen. Ministeriet udvider fra fire til seks fagkontorer og går fra 85 til 115 ansatte. Når coronakrisen er overstået vil antallet af ansatte lande på 110.

I går
16:06 Anna Sol Jørgensen

Tre kvinder fra afghansk tv-kanal er blevet skudt og dræbt

Tre kvindelige ansatte på den afghanske tv-kanal Enikass er blevet skudt og dræbt i et angreb.

Det oplyser tv-kanalen ifølge nyhedsbureauet AFP ifølge journalisten.no.

“De er døde allesammen. De var på vej hjem fra kontoret til fods, da de blev skudt, siger Enikass’ direktør, Zalmai Latifi.

Angrebet skete i Jalalabad i den østlige del af landet, hvor der ifølge tv-kanalens direktør har været flere angreb på medier og journalister den seneste tid.

15:24 Anna Sol Jørgensen

TV 2 Sporten udvider med fem nye chefer

TV 2 Sporten udvider med fem nye chefer, hvoraf tre er fundet internt.

Det oplyser TV 2 i en meddelelse, skriver MediaWatch.

Chef-boostet skyldes, at TV 2 Sporten også udvider antallet af medarbejdere, i forbindelse med at lanceringen af de to sportskanaler TV 2 Sport og TV 2 Sport X fra henholdsvis 2015 og 2020. Samtidig har TV 2 en strategi om at opgradere på TV 2 Play.

TV 2 udvider derudover også sportsdækningen i det hele taget med rettigheder til bl.a. Europa League, fodboldlandsholdets kampe samt rettigheder til vinter-OL i 2022 og sommer-OL i 2024.

De tre nye chefer, der er fundet internt, er Mette Maltsen, Mikael Viuff Hansen og Kasper Ringtved Jensen.

Derudover har TV 2 hentet Nina Colic fra Nordisk Film og Kirsten Nepper Rasmussen fra DR Fyn.

 

13:32 Anna Sol Jørgensen

Berlingske lancerer ny sektion med fokus på hovedstadsområdet

Fra fredag og frem til kommunalvalget vil Berlingske hver uge sende en ekstra sektion med navnet ’Metropol’ ud med fredagsavisen.

Sektionen kommer til at have fokus på hovedstadsområdet, men skal gerne interessere bredere.

”Vi tror, at de historier, vi laver, kan interessere i hovedstadsområdet, men også bredt i det hele taget, fordi vores syn på hovedstaden er, at det ikke bare er et lokalområde, men sådan set Danmarks hovedstad,” siger chefredaktør Tom Jensen og tilføjer:

”Derfor har det, der foregår i hovedstaden, en interesse for en langt bredere kreds end meget andet lokal- og regionaljournalistik.”

12:09 Anna Sol Jørgensen

Saudi-Arabiens kronprins politianmeldt i Tyskland for journalistdrab

Presseorganisationen Reportere Uden Grænser har politianmeldt Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, for drabet på Washington Post-skribenten Jamal Khashoggi.

Det skriver journalisten.no.

Politianmeldelsen er blevet indgivet i Tyskland, og i anmeldelsen beskylder organisationen Mohammed bin Salman for forbrydelser mod menneskeheden.

Anmeldelsen kommer, efter at den amerikanske efterretningstjeneste CIA i weekenden frigav en efterretningsrapport, hvori Mohammed bin Salman bliver beskyldt for ikke bare at have godkendt, men beordret drabet på Jamal Khashoggi. Han blev dræbt på det saudiarabiske konsulat i Istanbul i 2018.

10:39

Nyhedschef ser ikke problemer i at sende tv fra rigsretssag

DR’s nyhedschef, Thomas Falbe, ser ikke problemer ved at sende tv fra rigsretten mod Inger Støjberg.

”Jeg tror ikke, man vinder noget ved at pakke det ind og gemme det af vejen,” siger han, efter at Inger Støjberg har sagt til Berlingske, at det skal være muligt for medierne at sende direkte fra Rigsrettens forhandlinger.

Inger Støjbergs melding har skabt bekymring hos formanden for Dansk Dommerforening, Mikael Sjöberg. Han mener, det kan skabe problemer for vidner med tv, fordi udtalelser kan klippes ned. Han ser omvendt ikke problemer i, at skrevne medier gengiver forhandlingerne.

Men den bekymring går ikke igen i DR.

”Det flyver ikke helt. Det kan godt gøres lødigt og med respekt for konteksten,” siger Thomas Falbe.

10:06

Psykisk syg influencer har løjet sig kræftsyg

Influenceren Fie Oppenhagen Arildsen har siden 2016 løjet sig kræftsyg over for sine 20.000 Instagram-følgere, sin familie, medier og Kræftens Bekæmpelse.

Det oplyser familien til Fie Oppenhagen Arildsen til Ekstra Bladet.

Den 31-årige influencer har i årevis holdt sine følgere opdateret om sine tanker om livet som uhelbredeligt syg, og hun har turneret i flere medier, herunder Politiken, Femina, TV 2 og P3, med sin historie. Hun har også indgået i kampagner fra Kræftens Bekæmpelse.

Men ifølge familien er kræftsygdommen en løgn, men Fie Oppenhagen Arildsen er syg, understreger familien.

”Fie har det svært psykisk og er ved at få professionel hjælp. Vi beder om ro omkring Fie og familien til at komme igennem denne krise,” skriver familien i udtalelsen til Ekstra Bladet.

10:01 Anna Sol Jørgensen

Brostrøm: Medierne har klaret krisen ekstremt godt

”Hvis jeg selv skal sige noget overordnet, så synes jeg faktisk, de danske medier har klaret den her krise ekstremt godt.”

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i et interview med ugebrevet Mandag Morgen.

I maj sagde Søren Brostrøm i et interview med Journalisten, at der nogle gange fra mediernes side blev ledt efter ’håret i suppen’. Men den kritik var ikke generel, understreger han i Mandag Morgen:

”Det var mest møntet på Berlingske, som jeg synes lavede nogle underligt rodede tidslinjer, hvor man laver den der kontrafaktiske historieskrivning,” siger Søren Brostrøm.

09:37 Anna Sol Jørgensen

Twitter indfører mærkat til vildledende vaccine-opslag

Twitter er begyndt at markere opslag om coronavacciner, hvis opslagene i selskabets øjne kan betragtes som vildledende.

Det skriver Twitter i et blogindlæg.

Teksten på mærkaterne på de tweets, der kan indeholde misinformation, lyder, at:

”Dette tweet kan være vildledende. Find ud af, hvorfor sundhedsmyndigheder anser Covid-19-vacciner for at være sikre for de fleste mennesker.”

Samtidig er Twitter begyndt at holde regnskab med profiler, der deler potentielt vildledende informationer om vacciner gentagne gange, så brugerens profil enten bliver låst i en periode eller bliver helt udelukket fra platformen.

09:27 Anna Sol Jørgensen

Dommere er klar til at vurdere Årets Pressefotos efter corona-forsinkelse

Det har været udskudt på ubestemt tid, men nu er dommerkomitéen bag Årets Pressefoto klar til at samle sig og vurdere, hvilken fotograf der skal løbe med titlen i år.

Det oplyser Dansk Journalistforbund (DJ).

Dommerne mødes den 19. og 20. marts for at vurdere bidragene til konkurrencen.

Der er også kommet åbningsdato på udstillingen, der finder sted den 7. maj 2021.

09:12 Anna Sol Jørgensen

Genstart flytter ind på P1

DR’s nyhedspodcast ’Genstart’ flytter ind på P1 alle hverdage klokken 13.

Det oplyser redaktionschef Claus Cancel til MediaWatch.

’Genstart’ er ifølge Dansk Podcast Index den mest downloadede podcast herhjemme, men Claus Cancel vil gerne have den længere ud.

”Jeg synes, ’Genstart’ skal sendes i radioen, fordi vi på den måde når nogle andre end dem, der kan finde ud af at bruge podcast. Der er stadig nogen, der ikke ved, hvordan man finder sådan en,” siger Claus Cancel til MediaWatch.

Claus Cancel har som led i en chefrokade vinket farvel til posten som chef for ’P1 Orientering’ og skal fremadrettet fokusere mere på udvikling af nyheds- og aktualitetspodcasts.

”Vi kan alle sole os i ’Genstarts’ succes, som er helt fantastisk, men vi skal finde ud af, hvor vi skal hen efter det, og det er det, jeg skal stå for nu,” siger han til MediaWatch.

1 marts
15:55

Facebook News rykker ind i Tyskland

Facebook News, der er det sociale medies nyhedssektion med indhold fra medier, rykker ind i Tyskland fra maj.

Det skriver Facebook ifølge MediaWatch i et blogindlæg.

Facebook har indgået aftaler med store nationale medier som Die Zeit og Der Spiegel, og med alle lokale og regionale medier når listen over samarbejdspartnere op på over 100 tyske medier.

Aftalerne betyder, at Facebook betaler for at give adgang til mediernes indhold.

13:31

Chefredaktøren på A4 Medier stopper

Chefredaktør på A4 Medier, Nicolai Kampmann, stopper ved udgangen af marts.

Det skriver han ifølge netavisen Pio på Facebook.

Dermed er A4 Medier på jagt efter en ny chefredaktør.

”Vi vil fortsætte den gode udvikling, der er i virksomheden, i forhold til at sikre et bæredygtigt nyhedsmedie for lønmodtagerne i Danmark. Og så skal vi finde en afløser for Nicolai, der kan gribe stafetten,” siger formanden for udgiverselskabet A4 Mediers bestyrelse, sekretariatschef hos Fagbevægelsens Hovedorganisation, Michael Jacobsen, til Pio.

 

12:47 Marie Nyhus

Lægemiddelstyrelsen går på TikTok

Onsdag går Lægemiddelstyrelsen på TikTok, fortæller styrelsens kommunikationschef Thomas Dybro Lundorf til Journalisten.

Formålet er at understøtte en oplyst debat om coronavaccinerne.

”TikTok er den hurtigst voksende sociale medieplatform herhjemme. Vi vil hellere bruge nogle ressourcer på at være på platformen og så efter et halvt år konstatere, at ’nå, det kom der ikke det vilde ud af’, end vi vil stå i den omvendte situation og konstatere, at ’det skulle vi have satset mere på’,” siger han.

Så vidt vides, er Lægemiddelstyrelsen den første danske myndighed til at begive sig ud på den kinesisk ejede platform.

Thomas Dybro Lundorf betegner det som et ‘pilotprojekt’, der skal evalueres efter et halvt år. Han vil ikke afsløre, hvordan det første TikTok-opslag fra styrelsen kommer til at se ud på platformen, der mest er kendt for korte videoopslag med dans og musik.

”Men jeg kan sige, at vi har været i meget hårde forhandlinger med Thomas Senderovitz (direktør i Lægemiddelstyrelsen) om netop dans. Det er jo en balance, når man er offentlig myndighed, mellem på den ene side at være seriøs og på den anden side tale ind i det øvrige indhold,” siger kommunikationschefen.

12:27 Anna Sol Jørgensen

Kæreste til dræbt journalist: Kronprins skal straffes

Det har afgørende betydning, at kronprinsen i Saudi-Arabien, som gav ordre til det brutale drab på journalisten Jamal Khashoggi, bliver straffet, siger den dræbte journalists forlovede, Hatice Cengiz, i en udtalelse på Twitter.

Det skriver Ritzau.

Udtalelsen kommer i kølvandet på en detaljeret amerikansk efterretningsrapport, hvori CIA anklager kronprins Mohammed bin Salman for at have godkendt drabet på Khashoggi.

– Det ville ikke kun give os retfærdighed for Jamal, men det kan også forhindre lignende hændelser i fremtiden, skriver hun.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen