Nyhedskanaler i fremmarch

TV 2 News har mangedoblet antallet af seere på tre år. Ligesom sin norske søsterkanal. Og der er ingen problemer med at fylde sendefladen.

TV 2 News har mangedoblet antallet af seere på tre år. Ligesom sin norske søsterkanal. Og der er ingen problemer med at fylde sendefladen.

Skeptikerne tog fejl. Danmark er åbenbart ikke for lille til at have en populær 24-timers nyhedskanal. I hvert fald er TV 2 News' seertal steget støt siden etableringen for knap fire år siden. TV 2 News sendte første gang 1. december 2006. Dengang var 200.000 dansekere inde og se News i løbet af en uge. I dag ser 800.000 danskere dagligt Divya Das Andersen, Poul Erik Skammelsen, Kirsten Palmer, Mark Stokholm eller en af de andre værter.
Seertallerne er især steget, efter at kanalen i 2007 gik væk fra et miks af nyheds- og magasinprogramer til at sate på politik, finans og nyheder.

Til Politiken roser SF's medieordfører, Holger K. Nielsen, og De Konservatives Henriette Kjær TV2 News for sin dækning af den politiske journalistik – og for at kanalen giver mulighed for længere interviews med for eksempel politikere.
»Før var man glad for Deadline. Nu kan man komme en time i News, hvis man vil det, og det er jo alle tiders,« siger Henriette Kjær, der dog synes, at TV2 News bruger for mange kommentatorer.

I Norge oplever TV2 News' norske søsterkanal, TV2's Nyhetskanalen, også stor seerfremgang. Da Nyhetskanalen startede for 3½ år siden, lød dommen – ligesom i Danmark: »Det er en kanal, som kommer til at eksistere i en tid, indtil pengene er brugt op. Så finder de på noget andet at lave.«

I dag er Nyhetskanalen en storspiller i nyhedsstrømmen. På de bedste dage er antallet af seere mere end fordoblet i løbet af tre år. For eksempel fulgte 470.000 nordmænd med i den svenske kronprinsesses bryllup, skriver norske Journalisten.no.
Og ligesom i Danmark har Nyhetskanalen fundet en niche, hvor der er plads til længere interviews med kilderne.
»Det er en fordel for os, at vi kan bruge mere tid og lade vores gæster, kommentatorer, politikere og andre tale i mere end 90 sekunder. Vi har ingen problemer med at fylde sendefladen med nyheder og relevant indhold,« siger redaktioschef på Nyhedskanalen Thomas Henschien til Journalisten.no.

I juni 2010 havde Nyhetskanalen i Norge sin bedste måned nogensinde med en markedsandel på 2,4 procent og var dermed Norges 10. største tv-kanal foran blandt andre Discovery.
»Norge er det mest nyhedshungrende land i verden, og der vil altid være god opbakning til en professionel tv-aktør med nyheder i Norge,« siger Thomas Henschien.

I både Danmark og Norge er nyhedskanalerne blevet kritiseret for, at de devaluerer betydningen af breaking news. Landene er ganske enkelt ikke store nok til breaking news 2-3 gange dagligt.
Men som TV 2s Michael Dyrby siger til Politiken:
»Breaking news er et af de værktøjer, der er i kassen, når man laver tv. På samme måde som Politiken har en forside. Halvdelen af jeres historier er ikke forsidehistorier. Men siger I, at vi ikke rigtig har nogen historier til forsiden? Nej, det gør I ikke, og når man har en nyhedskanal, så laver man breaking news.«

1 Kommentar

Bo Schriver
17. AUGUST 2010
Re: Nyhedskanaler i fremmarch

Nej, der er ingen problemer med at FYLDE sendefladen på TV2 News - med masser af gentagelser.

Iøvrigt ofte med manglende oplysninger om, at det er en "sløjfe" man sidder og kigger på. Når TV2 News benytter sig af genbrug (=ikke direkte studievært og især i de tidlige morgentimer), så bør det fremgå med en tekst på skærmen.

Ofte ser man indslag, hvor virkeligheden har overhalet det der er på tv'et allerede for timer siden.

Derfor: Stop med at foregive, at I er direkte på, tak!