Nyhedschef vælger at gå af

Beskyldninger om fusk med partipenge og en dom med krav om tilbagebetaling af godt 38.000 kroner til Siumut har fået KNR's nyhedschef til at tage sin afsked.

Beskyldninger om fusk med partipenge og en dom med krav om tilbagebetaling af godt 38.000 kroner til Siumut har fået KNR's nyhedschef til at tage sin afsked.

Tidligere partisekretær for Siumut, Johannes Mathiassen, stopper øjeblikkeligt som nyhedschef i Grønlands nationale radio og tv KNR, oplyser flere grønlandske medier.

Det sker efter en retssag i Nuuk Kredsret, hvor Johannes Mathiassen havde anlagt sag med krav om erstatning for manglende tilæg og overtidsbetaling fra sin tid som partisekretær.

Men dommen endte stik mod intentionen, så det i stedet blev Johannes Mathiassen, der kom til at bøde. Godt 38.000 kroner skal Mathiassen således af med som følge af en strid om urgelmæssigheder i partikassen i den tid, hvor han var partisekretær.

Retten lagde også til grund, at Johannes Mathiassen har ansvaret for, at der i partiets pengeskab mangler et beløb på 52.000 kroner, skriver knr.gl og ugeavisen sermitsiaq.gl.

Ifølge Siumut har Johannes Mathiassen direkte taget af partiets partikasse, en såkaldt "kaffekasse", der stod i en aflåst skuffe. Siumut begrunder det med, at Johannes Mathiassen havde ansvaret for nøglen.

"Det er det, der gør allermest ondt på mig. Jeg er ikke en uærlig person. Jeg er for 10 år siden blevet behandlet for alkoholmisbrug, og derfor er det meget, meget vigtigt for mig at være ærlig, og det er min eneste styrke. Derfor gør det meget ondt på mig at blive beskyldt for at lyve," siger Johannes Mathiassen til sermitsiaq.gl.

Efterfølgende har han altså nu valgt helt at stoppe i KNR. Han begrunder sin opsigelse med, at han ikke vil risikere at skade KNR's Nyhedsafdelings integritet.

Se også tv-indslag om KNR, der beskyldes for ensidig valgdækning.

0 Kommentarer