Nyhedsbureau rasende over statsstøtte

Efter fire år i Danmark har nyhedsbureauet Direkt fortsat ikke tjent penge. Forslag om statsstøtte til Ritzau kan klemme livet ud af bureaumarkedet, advarer direktøren i Børsen.

Efter fire år i Danmark har nyhedsbureauet Direkt fortsat ikke tjent penge. Forslag om statsstøtte til Ritzau kan klemme livet ud af bureaumarkedet, advarer direktøren i Børsen.

Trods vækst i omsætningen har nyhedsbureauet Direkt efter fire år i Danmark endnu ikke tjent en rød reje. Nu frygter bureauets direktør, at direkte statsstøtte til konkurrenten Ritzau vil ødelægge andre bureauers chance for at overleve.

Statsstøtte til Ritzau er en af de idéer, der er i spil forud for forhandlingerne om det kommende medieforlig. Idéen får blandt andet opbakning fra Dansk Journalistforbund.

Det har fået bureauet Direkts direktør til at reagere.

"Hvis vores konkurrenter skal have statsstøtte, så vil vi også gerne være med til festen. Vi er også en del af mangfoldigheden i mediebilledet," siger administrerende direktør Sten Blindkilde til Børsen.
Han argumenterer for, at Ritzau allerede i dag kan siges at få indirekte statsstøtte gennem sine ejere, som er de danske dagblade og DR.

"I forvejen er konkurrencebetingelserne ikke til vores fordel. Yderligere støtte vil skabe konkurrenceforvridning," siger Sten Blindkilde.

Udover de danske spillere er internationale nyhedstjenester som Reuters, med den danske tjeneste Reuters Finans, Bloomberg og Dow Jones repræsenteret på bureaumarkedet. Direkt har ifølge Børsen opereret i mere end 20 år med succes i Sverige, men det danske marked har vist sig at være svært at trænge igennem på.

"De første par år var svære, og også sværere end man havde regnet med," siger Sten Blindkilde.
Sidste år blev Direkt købt af det norske selskab Infront, som blandt andet udbyder handelssystemer til finanssektoren. Direkts nyheder bliver også videreformidlet gennem Reuters og Bloombergs terminaler.

0 Kommentarer