DJ's magasin om kommunikation bliver måske erstattet af et elektronisk nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal både rekruttere til forbundet og sikre at DJ snakker til sine kommunikationsmedlemmer oftere, siger Lars Werge. Journalistikken skal fagbladet Journalisten tage sig af.
Ledelsen i Dansk Journalistforbund lægger op til store forandringer i forbundets kommunikation til omverdenen. Fagbladet Journalisten skal skære hver fjerde udgivelse, og magasinet om kommunikation, Magasin K, bliver måske helt nedlagt. Pengene skal i stedet bruges til et nyhedsbrev.
»Magasin K var en forsøgsordning, der nu har kørt i fire år. Magasinet er godt, lyder det på tilbagemeldingerne, men for at Magasin K skulle have den ønskede effekt, skulle man gøre det tykkere og udgive det oftere – og det har vi ikke råd til,« siger Lars Werge til Journalisten.dk.
Magasin K bliver udgivet fire gange om året, men det ser ud til, at den næste nummer bliver det sidste. Magasinet har været en del af DJ's strategi for at slå igennem på kommunikationsområdet, både for at sætte dagsorden, men også for at gøre DJ til en vægtig kilde, når der skal laves journalistik om kommunikation.
»Vi havde en ambition om at lave mindst én historie i hvert nummer, der kunne slå igennem. Det oplevede vi for eksempel med historien om, hvordan man som firma skal reagere, når Kaare Quist fra forbrugerprogrammet Kontant ringer – den skabte stor debat i kommunikationskredse, så på den led er ambitionen opfyldt,« siger Lars Werge.
Men Magasin K udkom for sjældent, mener han.
»Nyhedsbrevet skal være mere tilstedeværende, end Magasin K er. Det har været nærværende, men kun fire gange om året. Man oplever mere nærvær, jo oftere man kommunikerer, og nyhedsbrevet vil også give en anden slags nærvær, da det kommer elektronisk. Vi opgiver dog ikke at udgive tryksager om kommunikationsområdet her og nu, men det bliver i hvert fald ikke en fast udgivelser. Man kunne godt forestille sig specialudgivelser for eksempel op til studiestart på kommunikationsuddannelserne.«
Pengene fra Magasin K skal gå til en ny medarbejder i kommunikationsafdelingen, der skal stå for nyhedsbrevet. Der bliver lagt vægt på, at nyhedsbrevet skal være med til at rekruttere nye medlemmer til forbundet ved blandt andet at skrive om, hvad DJ har at tilbyde. Der skal stadig være artikler, men, siger Lars Werge, »journalistisk behandling af stoffet kan de få i fagbladet Journalisten, der også dækker også kommunikationsområdet.«
DJ's ledelse har kastet nyhedsbrevet op i luften, og det bliver op til Hovedbestyrelsen og DJ's kommunikationsafdeling, hvordan det lander. Man skæver både til almindelige nyhedsbreve, men også helt andre konstellationer, for eksempel Kommunikationsforum.dk. Kommunikationsforum har mere form af et socialt netværk med artikler og blogs, men siden udkommer også med et nyhedsbrev.
I indstillingen skriver Dj's ledelse dog, at nyhedsbrevet skal være "state of the art" i dansk kommunikation.
»Det betyder, det skal være godt,« siger Lars Werge og smiler.
»Men det betyder også, at det meget gerne må være orienteret mod tablets og smartphones. Der står også i oplægget til en ny strategi for fagbladet Journalisten, at vi skal se på mulighederne for nye medier. Den teknik, der skal ind på redaktionen i forhold til at introducere Journalisten på tabletuniverset, skal også stilles til rådighed for resten af huset.«
10 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Finn Arne Hansen skriver bl.a. følgende: "... når DJ allerede ikke overholder sine egne økonomi-regler og bruger løs af strejkekassens afkast til driften... ". Men det gør vi jo netop, overholder egne økonomi-regler. Og derfor kan vi bruge renteafkast til drift.
Hvor klogt det er, diskuterer vi løbende. Også som led i den store fremtidsstrategi (se styret kommunikation på www.journalistforbundet.dk) for DJ Medier & Kommunikation. Finn Arne Hansen har en pointe i, at det i længden er sundest, hvis driften går i nul. På den anden side kan man så diskutere, om ikke netop renteafkast på forbundets investeringer kan bruges til ny satsninger, og dermed kan man diskutere, hvad der er drift, og hvad der er særlige satsninger.
Med venlig hilsen
VILLY DALL, medlem af HB
@ Søren Thomsen
"Jeg tror, at lidt over 99,9 procent....."
Måske skulle du lige grave lidt i vilkårene for forbundets medlemmer, inden du kaster dig ud fra 10 meter-vippen.
Hvad ved du om isbryderordningen for højtuddannede ledige? Hvad der sker af ændringer i efterlønsordningen? Hvad der sker i ændringen af ordningen for ledige med selvstændig bibeskæftigelse? Hvilke grupper i forbundet, der giver støtte til Freelanceforum?
Fanfuckingtastiske eksempler Finn Arne. Jeg tror, at lidt over 99,9 procent af DJ's medlemmer finder ovenstående hamrende uinteressant at læse om i et fagblad ift hvad der skrives om i dag. Hvis du vil vide noget om ændringerne af efterlønsordningen, så kan du vel finde frem til det selv. Det er jo ikke som om, det er statshemmeligheder.
Hvad ved du om isbryderordningen for højtuddannede ledige? Hvad der sker af ændringer i efterlønsordningen? Hvad der sker i ændringen af ordningen for ledige med selvstændig bibeskæftigelse? Hvilke grupper i forbundet, der giver støtte til Freelanceforum? Og så videre. Der er masser af emner. Nogle af dem dækkes kun på nettet, og her mangler der tit grafik. Og ingen siger, man skal skære i den fri journalistik. Bladet kunne jo blive tykkere.
Hej Finn Arne
Vi bliver nok ikke enige. At udskifte sider fra Journalistens uahængige redaktion med lyserøde sider fra DJ's kommunikationafdelinge er bare ikke på top 100 over min to do-liste. Jeg tvivler på, der høstes en gevinst.
Flere