Nyhedsavisens top beskyldes for dokumentfalsk

Den tidligere ledelse i Nyhedsavisen er røget i totterne på hinanden om dokumentfalsk, efter at det er kommet frem, at avisens sidste regnskab blev ændret, efter det var underskrevet, skriver Business.dk. (opdateret)

Den tidligere ledelse i Nyhedsavisen er røget i totterne på hinanden om dokumentfalsk, efter at det er kommet frem, at avisens sidste regnskab blev ændret, efter det var underskrevet, skriver Business.dk. (opdateret)

Selv om det nu er adskillige måneder siden Nyhedsavisen lukkede, er striden mellem den tidligere finansdirektør samt ejer og adm. direktør og bestyrelsesformand atter blusset op.

Det sker efter grove anklager om dokumentfalsk, som er kommet frem i den nye bog om Nyhedsavisen. Bogens kapitel 12 – "Regnskabets Måned" – går således tæt på ændringerne i avisens sidste regnskab.

Da Nyhedsavisen i sommeren 2008 godt forsinket offentliggjorde selskabets regnskab for 2007, var det således med en ledelsesberetning, som blev ændret, efter at bestyrelsesformand Svenn Dam og administrerende direktør Morten Nissen Nielsen havde skrevet under på det, skriver Business.dk.

Ifølge de to herrer skete det uden deres accept, hvilket er det samme som dokumentfalsk, vurderer to af landets førende juraeksperter Lars Bo Langsted, leder af Juridisk Institut ved Aalborg Universitet, og Vagn Greve, juraprofessor ved CBS.

Til avisen siger Lars Bo Langsted blandt andet:

"Det er da højest kritisabelt, udover at det muligvis også er strafbart. Hvis man går ind og ændrer indholdet i et dokument, som nogle andre mennesker tror, havde et indhold, da de skrev under, og det så viser sig bagefter, at de i praksis har skrevet under på noget, som nu fremtræder helt anderledes og har et andet indhold frem for alt. Netop spørgsmålet om forventning om finansiering har stor betydning," udtaler han.

I en e-mail til Berlingske Business begrunder den tidligere finansdirektør Lars Lindstrøm rettelsen med, at konkurrenterne kunne se Nyhedsavisens finansielle situation.

Indtil nu har Lars Lindstrøm og ejeren af Nyhedsavisen Morten Lund stået på den ene side og Morten Nissen Nielsen og Svenn Dam på den anden side efter Nyhedsavisens krak. Men nu ser det ud til, at Lund og Lindstrøm ikke længere er enige. 

Læs mere om sagen her.

0 Kommentarer