Nyhedsavisens praktikanter i høj kurs

Flere arbejdsgivere har allerede henvendt sig for at kapre de fritstillede praktikanter fra Nyhedsavisen.

Flere arbejdsgivere har allerede henvendt sig for at kapre de fritstillede praktikanter fra Nyhedsavisen.

Lukningen af Nyhedsavisen rammer også de 10 journalistpraktikanter og en fotojournalistpraktikant, der havde praktikplads på gratisavisen. Men allerede i dag har flere arbejdsgivere henvendt sig til praktikvejleder ved Danmarks Journalisthøjskole Pia Færing for at ansætte en nu tidligere Nyhedsavis-praktikant.

Både B.T., Viasat Sport, Søndagsavisen og TDC har tilbudt at tage en praktikant. På Jyllands-Posten har de allerede ansat to.

»Det er praktikanterne, det er mindst synd for. Det er dem, der står mest sikkert,« siger Pia Færing, som fortæller, at der er tradition for, at de andre medier overtager praktikanter, når medier går ned. Da Dagen lukkede, fik praktikanterne også job med det samme på andre medier. Der sker for at sikre praktikordningen. Når først man har fået en praktikplads, skal man kunne være så godt som sikker på at have en praktikplads. Det forklarer Pia Færing.

Og selv om praktikanterne nu står uden job, lader det til, at de ikke er totalt desperate. Foreløbigt er der ingen, der har taget imod tilbuddet fra Viasat Sport.

»Vi har fået alle tiders tilbud fra Viasat, men der var ikke lige nogen sportsfolk iblandt,« siger Pia Færing.

B.T. har været på udkig efter en navngiven praktikant, men hun var allerede taget af Jyllands-Posten. Den næste på deres liste var heller ikke interesseret i at skrive under på en kontrakt med det samme. Han ville ifølge Pia Færing først forsøge at sparke døren ind på Politiken.

Ved sidste praktikrunde var der 22 praktikstillinger, som ikke blev besat. På den baggrund vurderer Pia Færing, at alle praktikanter hurtigt vil have fundet en ny stilling.

0 Kommentarer