Nyhedsavisens medarbejdere chokerede

»Det er noget af en mavepuster,« siger tillidsmand Julie Jo Boding om den forestående fyringsrunde på Nyhedsavisen.

»Det er noget af en mavepuster,« siger tillidsmand Julie Jo Boding om den forestående fyringsrunde på Nyhedsavisen.På et møde her til formiddag gav direktør Morten Nissen Nielsen besked om at 50-60 af de godt 200 stillinger på Nyhedsavisen skal spares væk. Omtrent 40 af de 85-90 redaktionelle medarbejderstillinger skal også spares væk.

Samtidig er det kommet ud, at ansvarshavende chefredaktør David Trads skifter til Det Berlingske Officin.
»Medarbejderne er chokerede, og vi skal netop til møde med vores nye øverste chef, Simon Andersen, og redaktionschef Kasper Haugaard. De skal informere om de redaktionelle ændringer,« siger tillidsmand Julie Jo Boding.

Tillidsmanden lægger vægt på, at medarbejderne har fået et løfte om reelle forhandlinger i modsætning til ved fyringsrunden i maj, hvor tillidsfolkene blev pålagt tavshedspligt.
»De 40 redaktionelle job er et tal, som er til forhandling. Jeg ser det i lyset af de forhandlinger, der fandt sted i maj, hvor vi kæmpede i lang tid og reelt aldrig kom i forhandling på trods af reglerne. Denne gang har tilgangen været helt anderledes. Der er orienteret i ordentlig tid, og vi får reelle forhandlinger. Jeg regner med, at vi allerede mødes med ledelsen i morgen formiddag,« siger Julie Jo Boding.

Læs også om omfagent af fyringsrunden på Nyhedsavisen

0 Kommentarer