Nyhedsavisens chef: Svært at bevare niveauet

Nyhedsavisens nye chefredaktør, Simon Andersen, anser det som sin vigtigste opgave at sikre sammenholdet. Ellers kan det blive svært at vinde aviskrigen, mener han.

Nyhedsavisens nye chefredaktør, Simon Andersen, anser det som sin vigtigste opgave at sikre sammenholdet. Ellers kan det blive svært at vinde aviskrigen, mener han.

Nyhedsavisens nye chefredaktørs vigtigste opgave bliver at sikre sammenholdet. Kun sådan kan han skabe rum for de originale ideer, der vinder aviskrigen, mener han.

I dag blev det afgjort. Simon Andersen overtager permanent chefredaktørstolen på Nyhedsavisen efter David Trads. Den nye boss overtager gratisavisen i en turbulent tid, hvor omkring halvdelen af avisens journalister skal fyres og Nyhedsavisen samtidig ifølge Gallups nyeste aktualitetstal er Danmarks mest læste avis.

»Nu her i den første tid, der er det jo nok den mest kedelige del i hele min journalistiske karriere,« siger han med henvisning til, at hans første opgave som chefredaktør bliver at koordinere fyringsrunden.

I mister halvdelen af jeres redaktionelle medarbejdere. Hvilke konsekvenser får det for avisen?
»Selvfølgelig bliver det svært at lave en avis på det niveau, vi er vant til. Det er loyale medarbejdere, der får sparket. Den vigtigste opgave for mig bliver at sørge for, at medarbejderne kan bevare arbejdsglæden og håbet.«

Hvorfor er det så vigtigt?
»På Nyhedsavisen har vi haft et helt specielt sammenhold. Vi kom alle samtidig i vores virksomhed, vi havde et fælles projekt. Mange tog en chance og forlod sikre jobs. Det var os imod de andre, og det gjorde sammenholdet stærkere. Det, vi vinder på, er jo de originale historier og de ideer, de andre ikke har. Enhver kan skrive 1200 anslag om finanslov eller trafikuheld.«

Simon Andersen erkender også, at der skal nogle redaktionelle ændringer til. Men han ønsker ikke at løfte sløret før han fremlægger sine ideer for medarbejderne i næste uge.
»Det, vi hele tiden skal fokusere på, det er at have en avis, der kan overleve. Vi skal holde fast i det bedste, vi har skabt. Men det bliver ikke nogen revolution,« lover han.

Læs også blogindlægget: Nyhedsavisen – en ganske almindelig gratisavis.

0 Kommentarer