Nyhedsavisen rokerer medarbejdere

Nyhedsavisens medarbejdere blev i dag præsenteret for en ny plan, som indeholder en større rokade. Flere medarbejdere på avisen har fået nye stofområder, og der er udnævnt en politisk redaktør og en ny kulturredaktør.

Nyhedsavisens medarbejdere blev i dag præsenteret for en ny plan, som indeholder en større rokade. Flere medarbejdere på avisen har fået nye stofområder, og der er udnævnt en politisk redaktør og en ny kulturredaktør.

Nyhedsavisen skal levere flere nyheder og flytter derfor fem ekstra mand over i nyhedsgruppen på den islandsk ejede avis.

"I Nyhedsavisen er nyheder det vigtigeste. Vi skal være bedre til at levere nyheder med gennemslagskraft og bedre til at dække fælleshistorier," siger journalistisk chefredaktør Simon Andersen.

Tre af dem, der bliver flyttet til nyhedsgruppen, kommer fra Nyhedsvisens samfundsgruppe, der til gengæld udelukkende skal koncentrere sig om graverjournalistik i stedet for som hidtil at være med på den daglige nyhedsstrøm og samtidig grave egne artikler frem.

Den fjerde journalist kommer fra sporten, og den femte er en praktikant, der hidtil har siddet på avisens opdagelsesredaktion. Samfundsgruppen får derudover tilført en medarbejder fra kulturredaktionen.

Som noget helt nyt har Nyhedsavisen udnævnt en politisk redaktør, som er den tidligere redaktør for københavner-tillægget, Mads Jensen. Simon Andersen fortæller, at de på avisen igennem de første måneder famlede lidt i forhold til, hvordan de skulle dække politik. Det endte til sidst med, at den politiske redaktion blev lukket ved udgangen af februar måned.

"Nu har vi så haft et par måneder, hvor vi har haft enormt mange gode politiske historier, men der er ikke så mange, hvor det handler om Marianne Jelved, der er i splid med sig selv om De Radikale. Der tror jeg, at vi med Mads, som har erfaring fra Ekstra Bladets politiske redaktion, får en lidt mere klassisk tilgang til Christiansborg, hvor det også handler om fnidder og fnadder på Borgen," siger Simon Andersen, der også mener, at Mads Jensen vil kunne profilere avisen i radio og på TV og sikre en bedre ledelse af avisens politiske reportere.

Tillægget om hovedstaden, som Mads Jensen indtil nu har været redaktør for, blev lukket i forbindelse med fyringerne af otte journalister i sidste måned.

"Med København har vi gjort den erfaring, som jeg også tror Jyllands-Posten gjorde med tillægget JP København. København er for stor til, at man kan tale om et lokalområde, hvor man kan lave lokaljournalistik, som interesserer folk på samme måde, som man kan det i byer som  Århus. Fordi man bor på Nørrebro, interesserer man sig ikke nødvendigvis for, hvad der sker på Islands Brygge," siger Simon Andersen.

Avisen har stået uden kulturredaktør i en periode, men har nu udnævnt avisens egen journalist Silke Bock til den stilling. Derudover får kulturredaktionen tilført en journalist fra avisens Århus-redaktion.

"Vi skal have en bedre balance mellem kultur og underholdning. Hvor det i dag er meget kultur og mindre underholdning, skal vi have mere underholdning og flere nyheder. Vi er enormt gode til at lave indsigtsfulde features om nye tendenser i rock musik eller virkeligt geniale artikler om udviklingen inden for film, men vi skal også huske på, at når der er én, der vinder Paradise Hotel, skal vi også have et interview med vedkommende. Vi skal sørge for, at der både er noget til de unge og de gamle, og til de kloge og de mindre kloge, og at der er noget, der taler til alle dele af os. Når Paula Larrain holder op på TV Avisen, er det også en kulturnyhed, vi skal have med," siger Simon Andersen.

I rokaden var der ingen nye medarbejdere til udlandsredaktionen, som mistede en medarbejder i forbindelse med fyringsrunden i maj.

"Vi mener, at fire journalister er det rigtige tal til vores avis. Et speciale fra RUC viste, at vi havde en langt sjovere dækning en Jyllands-Posten, der har fem gange så mange journalister på udland," siger han og lover, at redaktionen får hjælp fra vikarer, når de er rejst udenlands.

Simon Andersen mener, at de tanker ledelsen gjorde fra begyndelsen om at skabe et miks mellem de mere underholdende og de mere seriøse historier på alle sider i avisen var rigtig, og derfor er der ikke planer om at ændre markant på avisens redaktionelle linje. Designet bliver der derimod arbejdet på hen over sommeren.

"Avisen kan stadig virke lidt tung. Det hænger sammen med, at vi hver dag næsten kun har unikke historier, som gør at den tager lang tid at læse. Derfor skal vi arbejde på, at vi får et bedre nyhedsoverblik for dem, der ikke har tid til at læse hver eneste historie," siger han.   

Nyhedsavisens hjemmeside får også tilført et løft i form af en mere fast bemanding. I alt tre medarbejdere er blevet flyttet til avisens netredaktion. To kommer fra redaktionen 'Vores liv', og en kommer fra avisens nyhedsredaktion. Hidtil har de skrivende journalister været på nettet i en turnus-ordning på seks uger.