Nyhedsavisen rokerer medarbejdere

Nyhedsavisens medarbejdere blev i dag præsenteret for en ny plan, som indeholder en større rokade. Flere medarbejdere på avisen har fået nye stofområder, og der er udnævnt en politisk redaktør og en ny kulturredaktør.

Nyhedsavisens medarbejdere blev i dag præsenteret for en ny plan, som indeholder en større rokade. Flere medarbejdere på avisen har fået nye stofområder, og der er udnævnt en politisk redaktør og en ny kulturredaktør.

Nyhedsavisen skal levere flere nyheder og flytter derfor fem ekstra mand over i nyhedsgruppen på den islandsk ejede avis.

"I Nyhedsavisen er nyheder det vigtigeste. Vi skal være bedre til at levere nyheder med gennemslagskraft og bedre til at dække fælleshistorier," siger journalistisk chefredaktør Simon Andersen.

Tre af dem, der bliver flyttet til nyhedsgruppen, kommer fra Nyhedsvisens samfundsgruppe, der til gengæld udelukkende skal koncentrere sig om graverjournalistik i stedet for som hidtil at være med på den daglige nyhedsstrøm og samtidig grave egne artikler frem.

Den fjerde journalist kommer fra sporten, og den femte er en praktikant, der hidtil har siddet på avisens opdagelsesredaktion. Samfundsgruppen får derudover tilført en medarbejder fra kulturredaktionen.

Som noget helt nyt har Nyhedsavisen udnævnt en politisk redaktør, som er den tidligere redaktør for københavner-tillægget, Mads Jensen. Simon Andersen fortæller, at de på avisen igennem de første måneder famlede lidt i forhold til, hvordan de skulle dække politik. Det endte til sidst med, at den politiske redaktion blev lukket ved udgangen af februar måned.

"Nu har vi så haft et par måneder, hvor vi har haft enormt mange gode politiske historier, men der er ikke så mange, hvor det handler om Marianne Jelved, der er i splid med sig selv om De Radikale. Der tror jeg, at vi med Mads, som har erfaring fra Ekstra Bladets politiske redaktion, får en lidt mere klassisk tilgang til Christiansborg, hvor det også handler om fnidder og fnadder på Borgen," siger Simon Andersen, der også mener, at Mads Jensen vil kunne profilere avisen i radio og på TV og sikre en bedre ledelse af avisens politiske reportere.

Tillægget om hovedstaden, som Mads Jensen indtil nu har været redaktør for, blev lukket i forbindelse med fyringerne af otte journalister i sidste måned.

"Med København har vi gjort den erfaring, som jeg også tror Jyllands-Posten gjorde med tillægget JP København. København er for stor til, at man kan tale om et lokalområde, hvor man kan lave lokaljournalistik, som interesserer folk på samme måde, som man kan det i byer som  Århus. Fordi man bor på Nørrebro, interesserer man sig ikke nødvendigvis for, hvad der sker på Islands Brygge," siger Simon Andersen.

Avisen har stået uden kulturredaktør i en periode, men har nu udnævnt avisens egen journalist Silke Bock til den stilling. Derudover får kulturredaktionen tilført en journalist fra avisens Århus-redaktion.

"Vi skal have en bedre balance mellem kultur og underholdning. Hvor det i dag er meget kultur og mindre underholdning, skal vi have mere underholdning og flere nyheder. Vi er enormt gode til at lave indsigtsfulde features om nye tendenser i rock musik eller virkeligt geniale artikler om udviklingen inden for film, men vi skal også huske på, at når der er én, der vinder Paradise Hotel, skal vi også have et interview med vedkommende. Vi skal sørge for, at der både er noget til de unge og de gamle, og til de kloge og de mindre kloge, og at der er noget, der taler til alle dele af os. Når Paula Larrain holder op på TV Avisen, er det også en kulturnyhed, vi skal have med," siger Simon Andersen.

I rokaden var der ingen nye medarbejdere til udlandsredaktionen, som mistede en medarbejder i forbindelse med fyringsrunden i maj.

"Vi mener, at fire journalister er det rigtige tal til vores avis. Et speciale fra RUC viste, at vi havde en langt sjovere dækning en Jyllands-Posten, der har fem gange så mange journalister på udland," siger han og lover, at redaktionen får hjælp fra vikarer, når de er rejst udenlands.

Simon Andersen mener, at de tanker ledelsen gjorde fra begyndelsen om at skabe et miks mellem de mere underholdende og de mere seriøse historier på alle sider i avisen var rigtig, og derfor er der ikke planer om at ændre markant på avisens redaktionelle linje. Designet bliver der derimod arbejdet på hen over sommeren.

"Avisen kan stadig virke lidt tung. Det hænger sammen med, at vi hver dag næsten kun har unikke historier, som gør at den tager lang tid at læse. Derfor skal vi arbejde på, at vi får et bedre nyhedsoverblik for dem, der ikke har tid til at læse hver eneste historie," siger han.   

Nyhedsavisens hjemmeside får også tilført et løft i form af en mere fast bemanding. I alt tre medarbejdere er blevet flyttet til avisens netredaktion. To kommer fra redaktionen 'Vores liv', og en kommer fra avisens nyhedsredaktion. Hidtil har de skrivende journalister været på nettet i en turnus-ordning på seks uger.

4 Kommentarer

Anni Løndal de Lichtenberg
7. JUNI 2007
Nyhedsavisen vil øge den dybdeborende journalistik
Iøvrigt kan jeg gøre jer opmærksom på, at det ifølge Nyhedsavisen ikke er korrekt, hvad I oplyser på jeres site via jeres ekstrene link til MediaWatch.

Nyhedavisen vil tværtimod øge den dybdeborende journalistik.

Kilde: http://avisen.dk/blogs/aldel/gamle-betalingsavsier-mister-laesere-nyhedsavisen-lukker-3-uger-060607.aspx
Lars Kristensen
6. JUNI 2007
Stadig mikrofonholderi
@Ole Nørskov

Jeg sigter på ingen måde til Journalistens generelle dækning af Nyhedsavisen eller aviskrigen generelt. Disse har til tider været rigtig gode, og med et fremsynede.

Men der er vel ingen grund til at hvile på lauerbærrene?

Og ovenstående artikel vil jeg stadig mene er et eklatant eksempel på mikrofonholderi. Simon Andersen bliver ikke stillet ét eneste kritisk spørgsmål. Men det er ikke det værste. Det værste er, at Journalisten - medarbejdernes fagblad - tilsyneladende ikke gider tale med dem, de rent faktisk laver blad for. Hvorfor er de ikke væsentlige?

Det er muligt du foretrækker jeres artikel frem for Berlingskes forskræp. Jeg foretrækker Berlingskes artikel fra i dag: http://www.business.dk/article/20070606/medier/106060896/

Chefredaktørenes skåltaler er simpelthen uden enhver form for substans, hvis de ikke mødes med kritik.
Ole Nørskov
6. JUNI 2007
Kritisk journalistik

@Lars Kristensen

Hvis der er én ting Journalisten ikke har bedrevet over for Nyhedsavisen, er det mikrofonholderi. Det tror jeg Svenn Dam, David Trads, Simon Andersen og Morten Nissen Nielsen vil skrive under på. Beskyldningen er simpelt hen urimelig. Her bare et ganske lille udpluk af de artikler, vi tidligere har skrevet om Nyhedsavisen:

Nyhedsavisen fyrer redaktionschef

Nyhedsavisen fyrer otte medarbejdere

Tredje Århus-redaktør forlader Nyhedsavisen

Journalister siver fra Nyhedsavisen

Nyhedsavisen raser igen

Nyhedsavisen betaler for tyveri

Ekspertvurdering af økonomien bag Nyhedsavisen

At Simon Andersen får lov at fortælle om ændringerne er både fair og vedkommende.

Sammenlign den mængde af nye, relevante fakta, du får i ovenstående artikel med Berlingske Tidendes forskræp samme dag. Et sammenkog af insinuationer og gammel viden. Hvis vores artikel er mikrofonholderi og Berlingskes er kritisk journalistik, så foretrækker jeg det første.

Lars Kristensen
6. JUNI 2007
Mikrofonholderi
Apropos Rikke Halbergs glimrende blogindlæg om pressemeddelelser - https://journalisten.dk/hvorfor-aeder-journalister-pressemeddelelser - så ligner ovenstående artikel på det nærmeste en sådan, der får lov - fuldkommen uimodsagt - at være Journalistens udlægning af den nyeste udvikling på Nyhedsavisen.

Spændende tendens, at Journalisten efterhånden mere er mediechefernes talerør, end det er medarbejdernes. Man skulle ellers formode, at Signe Højgaard Nielsen skulle have let adgang til de mange frustrerede og rådvilde medarbejdere på Nyhedsavisen, eftersom hun har været ansat der et halvt år.

"Sandheden er, at de skifter strategi hele tiden. De ved ikke selv, hvor det skal hen," siger en medarbejder til Berlingske Tidende i dag.

Den historie får vi ikke i Journalisten. Kun Simon Andersens skåltale om hvor fantastisk det går. Men Journalisten og Højgaard Nielsen vil måske hellere være bonkammerat med Simon Andersen end at kradse lidt i "pressemeddelelsens" overflade?

Kom nu Journalisten; lad os - med et citat af Simon Andersen - få lidt mediekritik med bid i, i stedet for dette hoved- og kritikløse mikrofonholderi!