Nyhedsavisen mindsker antallet af fyringer

Der bliver væsentligt færre kuverter med fyresedler i morgen på Nyhedsavisen. En del medarbejdere har taget imod en fratrædelsesordning.

Der bliver væsentligt færre kuverter med fyresedler i morgen på Nyhedsavisen. En del medarbejdere har taget imod en fratrædelsesordning.

Der venter journalisterne på Nyhedsavisen en særdeles ubehagelig dag i morgen. Klokken ni ligger der kuverter klar til alle medarbejderne med besked om, hvorvidt de er fyret eller ej.
Men antallet af fyringer bliver dog væsentligt færre end oprindeligt planlagt. Allerede i sidste uge blev tallet reduceret fra 40 til 36 efter forhandlinger mellem avisens tillidsrepræsentanter, Dansk Journalistforbund og Nyhedsavisens ledelse. Siden har flere journalister selv sagt op. Og nu er der tillige udsigt til, at tallet atter bliver reduceret – endda betragteligt – på grund af tilbuddet om en frivillig fratrædelsesordning.
»Der er en del, der frivilligt har meldt sig til at tage imod ordningen,« oplyser Nyhedsavisens tillidsrepræsentant, Julie Jo Boding, til Journalisten.dk.
Hvor mange det præcist drejer sig om, ønsker hverken hun eller Nyhedsavisens ledelse at afsløre.
»Ingen kommentarer,« siger chefredaktør Simon Andersen.
Men meget tyder på, at det er et ganske pænt antal.
Julie Jo Boding begræder dog fortsat hele situationen og understreger, at det på ingen måde bliver nogen nem dag i morgen.
»Vi har kunnet afbøde noget, fordi folk har haft mulighed for at melde sig frivilligt. Men uanset hvad, så bliver det en rigtig, rigtig hård dag i morgen,« siger hun.
De medarbejdere, der i går meldte sig til den frivillige fratrædelsesordning, er sikre på at kunne aftræde. Ledelsen på Nyhedsavisen har således ikke mulighed for at nedlægge veto.

0 Kommentarer