NYE VINKLER

Sten Baadsgaard-prisen blev uddelt for første gang.

Sten Baadsgaard-prisen blev uddelt for første gang.

Med en blanding af et fjoget grin og en overrasket grimasse kiggede journalist Christian Frederiksen ud på en hel sal fuld af klappende mennesker.
Sekundet inden havde han kigget ned i søgeren på et digitalt kamera. Han var nemlig i fuld gang med at filme overrækkelsen af den første Sten Baadsgaard-pris til TV 2/NYHEDERNE. Troede han. Men pludselig pegede generaldirektør i DR Christian S. Nissen på Christian Frederiksen og sagde:
"Det er mig en ære at præsentere prismodtageren, mens han er på arbejde. Han står lige her til venstre for mig."
Christian Frederiksen kiggede op med et overrasket udtryk og rettede ryggen. Og ryggen forblev rank, mens han hørte på Christian Nissens tale:
"Årets prismodtager har valgt at gå nye veje i nyhedsformidlingen. Han bryder med kendte formater og er en pioner på sit område. Via sine indslag, som han laver med et digitalt kamera, formår han at give nye vinkler på gamle emner. Hans fortælleform er en personlig og troskyldig reportagestil, som er enestående. "
Så blev der klappet, og Christian Frederiksen gik på podiet:
"Jeg er meget, meget stolt. De ting, som Sten Baadsgaard lavede, adskiller sig meget fra, hvad jeg laver, men det gør mig ikke mindre stolt."
Til prisen hørte en check på 10.000 kroner, som Christian Frederiksen straks gav videre til Kræftens Bekæmpelse.
Tv-tilrettelæggeren Sten Baadsgaard døde sidste år af kræft. Prisen vil blive uddelt hvert år til en yngre tv-journalist, der arbejder dokumentarisk og er 'på vej'.

0 Kommentarer